Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 3 25 MAJ 2020

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


INFORMATION VAD GÄLLER SERIESPEL OCH DISTRIKTSMÄSTERSKAP

Det råder stor osäkerhet gällande några nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet som skulle innebära möjlighet att påbörja seriespel för seniorer under juni månad vilket tidigare aviserats. Vi har även fått väldigt många önskemål från föreningar om att skjuta fram seriestarten.


TIDPLAN FÖR DISTRIKTETS HÖSTSERIER

Distriktets seriegrupper som spelas som halvårsserier ska lottas om i sommaruppehållet.

Samtliga lag som fullföljer vårens seriegrupper kommer automatiskt att erhålla plats i en höstserie. Nyanmälan behöver endast göras för helt nya lag, som inte redan deltagit under våren, eller för lag som under våren utgått eller uteslutits men som nu åter ska anmälas till höstens seriespel.

Eftersom vårens seriespel, med hänsyn till covid-19, har varit frivilligt att genomföra är det många matcher som blivit inställda och vi har därför inte kunnat sammanställa några tabeller denna vår.

Skåne FF:s styrelse har beslutat att höstens seriespel ska genomföras med samma serieindelning som under våren och höstens seriegrupper lottas då om med en s.k. vänd serielottning.


UPPSKJUTEN UTBILDNINGSVERKSAMHET PGA COVID-19

Skånelägret (13-24 juni) är uppskjutet. Återstarten av STU-verksamheten sker från och med juni månad. 

Alla fysiska tränarutbildningar i förbundets regi är uppskjutna till och med den 31 augusti. 


DIGITALA SPELFORMSUTBILDNINGAR

Skånes Fotbollförbund bjuder in till två digitala tränarutbildningar. Spelformsutbildningar för 5 mot 5 och 7 mot 7 genomförs via Microsoft Teams där kursdeltagaren deltar hemifrån med egen dator. Utbildningarna vänder sig till alla tränare inom aktuell spelform.


LOK-STÖDET KOMMER INTE ATT MINSKA

Riksidrottsförbundet har lämnat besked om att det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet, inte kommer att minska för att det skulle bli färre aktiviteter på grund av coronaviruset – totalsumman blir lika stor 2020 som 2019.


MIN FOTBOLL

Har ni i er förening inte kommit igång med ”Min Fotboll”-appen, som är framtagen för bredd- barn & ungdomsfotbollen, så rekommenderar vi er att göra det inför stundande säsong. Det är ett kul och väldigt funktionellt 

verktyg, som på ett enkelt sätt gör det möjligt för föreningsaktiva och andra som är intresserade att följa och stötta era lag kan göra det på distans och var man än befinner sig.


FÖRENINGAR KAN SÖKA ANSTÅND MED BETALNING HOS SKATTEVERKET

Regeringen har meddelat att föreningar kan få anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och mervärdesskatt som redovisas månadsvis eller kvartalsvis på samma sätt som företag. Läs mer 


Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier.Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.