Nyhetsbrev med senaste nytt från Hovgården. Problem att visa det? Visa utskicket i webbläsare.

Onsdag 27 maj 2020

Sommarjobb finnes!

Vi går med stormsteg mot sommaren i dessa märkliga tider med corona. På Hovgården så har det rullat på med större volymer än motsvarande period föregående år.

På anläggningen är vi i slutskedet på installationen av vårt nya ställverk med reservkraft så nu står vi rustade vid strömbortfall. Vi har även monterat nya vägskyltar på anläggningen.

Vi håller också på att planera inför sommaren, allt utom en maskinförare är på plats, vi har en annons ute på den tjänsten så om du känner någon som skulle vara intresserad så be den söka.

Conny Karlsson, sektionschef Hovgården


Marcus - arbetsledare på Hovgården

 

Vi fortsätter att presentera våra medarbetare här på anläggningen och turen har kommit till Marcus Pettersson som är arbetsledare och ansvarar för den dagliga driften på Hovgården. Han har koll på vad du kan och får tippa in, samt det mesta om anläggningen.

Marcus nås på telefon 018-7279275 eller på mail marcus.pettersson@uppsalavatten.se.

 


Byggbransch - eller inte?

När du som avfallslämnare kommer till oss får du en fråga om avfallet kommer från byggbranschen eller inte. Men vilka lass ska klassas som byggbransch (45) eller som ingen bransch (00)?

Med byggbransch (45) menas allt avfall som kommer från en byggarbetsplats eller ett mindre bygge. Har någon bytt panel, tak eller fönster på en villa? Då ska det klassas som 45, likaså om till exempel ett större lägenhetskomplex renoveras. Även rivningar av stora som små byggnader märks 45 (byggbransch).

Exempel på när ingen bransch (00) ska användas:

  • Sopor från gårdsstädningar
  • Tömning/ städning av lokaler
  • Spill/restmaterial från industrier och tillverkning.

Genom att hjälpa oss med denna information så underlättar ni vårt arbete. Stort tack på förhand!


Så gör du när något gått fel med klassificeringen

Om du upptäcker att ditt lass innehåller någon annan eller fler fraktioner än vad du trodde vid invägning, ta då kontakt med vår vågoperatör Wilma. Är hela eller delar av lasset invägt på fel fraktion kommer hon klassa om lasset och om en liten mängd material är fel så kommer hon se till att någon av våra maskinförare avlägsnar det felplacerade materialet innan det hinner täckas av ett annat lass. Detta hjälper oss att öka vår utsorteringsgrad och säkerställa att materialet som inkommer på anläggningen behandlas på ett så hållbart sätt som möjligt.


Tillfällig flytt av sorteringsplattan

Med början den 10 juni kommer vi asfaltera om vår sorteringsplatta.

Arbetet kommer pågå ungefär en vecka och sorteringsverksamheten kommer flyttas till mellanlager för sten och betong. Det är alltså dit ni ska åka för att tippa.

Det kommer att finnas skyltning till den tillfälliga lämningsplatsen och Wilma i vågen hjälper er till rätt ställe om ni inte hittar. 

Vi hoppas att ni har överseende med detta och vi ska göra vad vi kan för att ni ska påverkas så lite som möjligt.


Ny prislista

Den 1 april uppdaterades vår prislista. Du hittar den på www.uppsalavatten.se/hovgardenprislista


Besök oss på Hovgårdens webbplats där du hittar blanketter och prislistan.

Du når alltid anläggningen på telefon 018-727 93 80
eller e-post hovgarden@uppsalavatten.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, .klicka här

Sent with Get a Newsletter