Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Fredag 5 juni, 2020

Hej! 

Igår kom äntligen efterlängtade nyheter om lättade restriktioner för resandet i Sverige. Nu hoppas vi att det betyder att många väljer en semester i Sverige, och gärna i Sunne. Turismnäringen och vi står redo för att försöka göra det bästa möjliga och att attrahera så många som möjligt att semestra här, samtidigt som vi bygger en destination strategiskt och långsiktigt.

Glädjande är att vi får hälsa ännu en etablering välkommen, en bygghandel står redo att bygga i Sunne och i morse startade dagen med ett telefonsamtal från ett företag som var intresserade av att bygga en fabrik i Sunne. Detta är vanligtvis långa processer, så resultatet kommer kanske inte förrän om ett år eller mer, men det är en skön känsla i magen att det rör på sig!

I lördags slog Rottneros Park upp portarna och imorgon, på nationaldagen, kommer Mårbacka och Sillegården att dra igång säsongen. Vädret ser inte lovande ut, men ni vet väl att det finns inget dåligt väder… så fira gärna med oss!

Vi livestreamar också nationaldagstal och avslöjar vem/vilka som vinner kulturpriset till Göran Tunströms minne. Läs mer om det här

Nu har vi påbörjat nästa fas i pandemin. Först ut var fasan när det stod klart att ett virus i princip stängde ner världen inom loppet av ett par veckor, sen handlingskraft och vilja att ta sig igenom detta, men kryddat med en ovisshet. Hur kommer det ”nya normala” att se ut? Det vet vi fortfarande inte, men nu är det ändå hög tid att lyfta blicken och påverka framtiden på bästa sätt.

Vilka kompetenser kommer vi att behöva framöver? De som blir arbetslösa i samband med detta, hur ska vi klä dem för att de ska kunna få jobb igen? Där behöver vi hjälpas åt. Hur ser morgondagens kompetensbehov ut? Förändringsbenägna, digitala mulittaskare? Lite för ospecifikt tyvärr.

Jag önskar er alla en fin nationaldag imorgon och en helg full av besök på våra olika anläggningar!

 

Kristina Lundberg, kultur- och näringslivschef

 

facebook

Kontakta oss gärna:

Kristina Lundberg, kultur- och näringslivschef, 073 - 070 32 54, kristina.lundberg@sunne.se  
Marielle Magnusson, företagscoach, 072 - 207 90 92, marielle.magnusson@sunne.se   
Maria Nordmark, turismutvecklare, 072 - 201 35 12, maria.nordmark@sunne.se   
Åsa Gertling, EU-samordnare, näringslivsutvecklare 076 - 100 50 44, asa.gertling@sunne.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration? Klicka här