Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2020


Klubbinformation


 

Tiden går fort när man har roligt!

Snart har två månader passerat sedan jag tillträdde som VD/Klubbchef och nedan följer mina betraktelser.

Från 1 april så har det varit en hektisk tid där jag konstaterar…
- Pelle och teamet har gjort ett makalöst bra arbete under vintern/våren, därav har vi idag en fantastisk bana och kan rekordtidigt erbjuda 4 slingor av hög klass. Men vi är inte nöjda, utan alla strävar varje dag för att utveckla, underhålla och förbättra banan.
En vädjan, nu när vi har så hög belastning på banan i kombination med fortsatt frost på nätterna så är det extra viktigt att vi alla hjälps åt att underhålla banan, där vi spelare tar ansvar och lägger tillbaka uppslagna torvor (egna och andras) på tees och fairways, samt lagar nedslagsmärken på greenerna!  
- Fastighetsansvarig Ulrik och medarbetare kämpar på och ser till att våra fastigheter, parkering, rabatter och vägar runt anläggningen håller en hög finish, vilket jag hoppas att ni redan noterat. Löpande arbete sker och med hjälp av bland annat Toruns gröna fingrar så kommer blommor att berika vår tillvaro så fort värmen är hos oss.
- Vi har haft en tuff start med nya bokningssystemet Sweetspot och där främst Joha och Linda har fått kämpat dagar och kvällar med extra arbete och hanterat frustrerade medlemmar/gäster i alla kanaler. Trots detta står de varje morgon med stora leenden och vill möta dagen, det kallar jag hög servicenivå. Vänligen notera, trots uppstartens buggar och strul så tror vi på systemet och det är min/vår fasta övertygelse att det är rätt satsning, både på kort och lång sikt.
I och med rådande nuläge och högtryck på bokningar så rekommenderar vi alla medlemmar att ha god framförhållning.
- För Fredrik och Oscar är säsongen i full gång och det är väldigt roligt att så många medlemmar är igång med lektioner och träning. Även Felix och Gabriel har startat upp och är igång med barn och ungdomsgrupperna med ett härligt engagemang.
- Vår range-satsning med nya Titleist bollar är redan en succé i mina ögon.
- För egen del så är det såklart mycket att sätta sig in i, som ex. ekonomi, organisation och samtidigt arbeta med daglig verksamhet. Men jag har fått ett fantastiskt mottagande från hela personalstyrkan, styrelse och kommittéer, inkl. restaurang och shop. Jag anser att vi har en grym kompetens och prestigelöshet i teamet, vilket alltid är grunden till trivsel, utveckling och framgång.
Jag har redan träffat många trevliga och kreativa medlemmar. Vill poängtera att jag tacksamt tar emot nya synpunkter och förslag på m.ahlberg@karlstadgk.se

Digitala Vårmötet löper på nu och avslutas den 25 maj, där också ny styrelse väljs. Så jag vill passa på att redan nu tacka avgående Peter Skytte för ditt arbete under hela 10 år i styrelsen och inte minst för ditt gedigna ekonomiarbete. Tack även till Tomas Riste som nu avgår som ordförande. Ovärderligt arbete är utfört och det är en otroligt viktig framgångsfaktor för vår verksamhet att ha denna kraft i en ideellt arbetande styrelse.   

I dessa osäkra tider, ta hand om er, visa respekt och håll avstånd!

Varma hälsningar / Mathias Åhlberg


Idrottsinformation


Golftipset med Fredrik & Oscar


 

Övning: Bollträff

Så här på våren kan man på ett lätt sätt träna upp förmågan för bollträff. Ta en sprejburk och måla ett streck i gräset. Utmaningen består av att träffa i början på strecket och sedan ska torven vara till vänster (för en högerspelare) om strecket. Där får ni direkt feedback på var klubban når sin lägstapunkt i svingen eller om man inte kommer ner i gräset alls.

Vilken torva är Du?

För att boka våra tränare Fredrik & Oscar kontakta kansliet på 054-866353 eller maila info@karlstadgk.se.


Baninformation


Vi skriver vecka 21 och banan ser fantastiskt bra ut. Vi har jämna snabba greener, fina tees och faiways som blir bättre och bättre för varje dag. Vi har en hel del uppslagen torv så snälla, var noga med att lägga tillbaka era torvor!!

Vi har den här veckan gett våra greener näring och vi vattnar hela banan i stort sett varje natt då vi haft lite nederbörd.

Nästa vecka planerar vi att lufta alla greener och ge dom lite specialgodis, alger och annat smått och gott.

Nu får vi hoppas på varmare väder så allt kommer igång ordentligt.

Sen vill vi påminna om att visa hänsyn mot oss. Det har varit ett par incidenter ute på banan och vi uppmanar er att alltid ha kontakt med oss innan ni slår er boll. Signalen är en arm i luften!

Hälsningar Banpersonalen


Restaurang


 

Vilken start vi har haft på säsongen 2020. Vi är så glada att både medlemmar och gäster kommit till oss och ser fram emot en lång sommarsäsong. Vi har nu uttökat våra öppettider till:

Måndag-Söndag 08:00 - 18:00 

Lunch serveras 11:00 - 15:00

Hälsningar Abdul med personal


Shop


Två superroliga events på Karlstadgolfklubb idag fredag och lördag! Både FootJoy och Abacus kommer för demodagar. Passa på att träffa experterna på deras område, välkomna!


facebookinstagramyoutube

 På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.