Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 21, 2020

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Nytt nummer av Hallandsfarares Information

Vi har fått vänja oss vid att mycket av det vi är vana vid har ställts in. Men inte Hallandsfarares Information – den kommer ut som vanligt! Läs här lite om innehållet i juninumret som nu är på gång. Du vet väl att den finns i Medlemsportalen redan innan den kommit ut i brevlådorna. Trevlig läsning!


Ny Facebookgrupp

Hallands Släktforskarförening har numera en Facebooksida och en Facebookgrupp. Facebooksidan är främst inriktad på föreningsinformation och den fortsätter givetvis som tidigare.
Nu vill vi öppna möjligheten att själv ställa frågor, få läshjälp, diskutera problem, efterlysa något, berätta om något speciellt inom släktforskningen, ge och få tips med mera.
Ansök om medlemskap i Facebookgruppen Halländska SläktFrågor (HSF), svara på två snabba frågor och sedan är du välkommen att delta i diskussionerna eller bara gilla det du ser och läser!

https://www.facebook.com/groups/269320440868184/


Tävling

Vi hoppas naturligtvis på många medlemmar i vår nystartade Facebookgrupp Halländska SläktFrågor (HSF). Men hur många kan det tänkas vara måndag den 1 juni kl 9.00? Gissa antalet och mejla till kansliet info@hallandsslaktforskare.se senast måndag 25 maj. Närmast vinner en 1729-bok, Halmstad eller Laholm, alternativt Landshövdingeberättelser från Hallands län 1705–1818. 


Hjälpsamma medlemmar

Vilken fantastisk förening vi är! Som bekant har vi efterlyst problemlösare, dvs någon som gärna hjälper någon annan som har problem, och vi har fått ett antal intresserade. Tack för det! Hjälpen är ofta inriktad på en eller flera församlingar, som man är extra insatt i. Fortfarande saknar vi någon som är specialist på Halmstad med omnejd. Känner du att det är ”ditt” område? Hör av dig till kansliet!


Vad är en avskrivare?

Vi har ju också efterlyst fler avskrivare. Om man inte är insatt så låter det kanske lite kryptiskt.
Det handlar om Hallands Befolkning i vår Medlemsportal. Kyrkböckerna är inte alltid lätta att varken läsa eller att hitta i. Avskrivarna skriver alltså av uppgifterna (fvd) och de hamnar sedan i Hallands befolkning, som är en sökbar databas, vilket underlättar betydligt. Vill du hjälpa till? Ju fler avskrivare, desto fortare blir arbetet klart. Ta reda på vilka församlingar som finns kvar och hör av dig till kansliet, info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72, så berättar Gun mer.


Släktforskardagarna 2021 och 2022

Många blev besvikna när beskedet kom att Släktforskardagarna i Skövde ställts in. Tråkigt men inte helt oväntat. Nu har det kommit besked om vad vi kan se fram emot. Släktforskardagarna 2021 kommer att hållas i Göteborg, men datumen är ändrade till 14–15 augusti.
Alla förberedelserna i Skövde har inte varit förgäves. De får en ny chans 2022 och datumen är spikade till 20–21 augusti 2022.


Videomöte

Hallands Släktforskarförening har ett flertal aktiva arbetsgrupper. I dessa coronatider har det blivit svårt att ha fysiska möten men det finns ju digitala lösningar! Här ser ni marknadsföringsgruppen vid sitt första videomöte. Vad de diskuterade just då? Kanske innehållet i det här nyhetsbrevet!
Lars-Gunnar, Allan, Elisabeth, Gun och Hans deltog på mötet.Facebookgrupper

Du vet väl att Hallands Släktforskarförening finns på Facebook – gilla och följ oss gärna där!
Vi kan tipsa om att det finns fler Facebookgrupper med anknytning till halländsk släktforskning. ”Släktforskning Falkenberg & Varberg” och ”Halländska rötter” är ett par av dem.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.