Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Nya vårlökar 2021 för plantering i höst

Välkommen att tjuvkika på den blomstrande våren 2021! Denna säsong bjuder vi på en härlig bukett av nya, spännande sorter och flera färdiga mixar som passar ihop.

Här visar vi ett urval av nyheterna. På wexthuset.com hittar du inom kort hela vårt stora sortiment av vårens alla lökväxter för både rabatt och kruka. Där finner du också odlingsinformation om sorterna. Den kommande säsongen satsar vi särskilt på ett stort utbud av färdiga mixar som passar ihop för den som har svårt att välja i blomsterhavet.

Alla bilder finns högupplösta att ladda ner här. Hör gärna av dig om vi kan hjälpa till med övrigt material.

Hälsa våren med tulpaner!

Det finns tulpaner för alla smaker; spralliga papegojtulpaner, sofistikerade liljetulpaner, naturliga vildarter... Vi har ett stort sortiment av dem alla, liksom flera fina mixer.

Tulpan ’Dream Touch’

En läcker, maffig tulpan med vit, elegant bård. Skimrar som vackrast i silande ljus. Tillhör de dubbla, sena sorterna som står länge både i rabatt och i vasen.

Blommar i april-maj och blir ca 40 cm hög.

Tulipa gesneriana ’Dream Touch’

Franstulpan ’Dallas’

En elegant nyhet i rosa schatteringar med extravagant, spetsig bård. Fransade tulpaner har lång hållbarhet i både odling och som snittblomma. Blommar i maj och blir ca 50 cm hög.

Tulipa gesneriana ’Dallas’

Tulpan ’Salmon Prince’

En härlig tulpan i ovanlig färg som skiftar i aprikoslila. Tillhör de enkla, tidiga tulpanerna som blommar länge på raka stjälkar under tidigar våren.
Kan odlas i både kruka och rabatt och är en fin snittblomma. Blir ca 40 cm hög.
Tulipa gesneriana ’Salmon Prince’

Papegojtulpan ’Parrot King’

En oemotståndlig tulpan i läckert aprikos och gröngult. Papegojtulpaner är häftiga att följa i alla stadier, de genomgår en metamorfos från knopp till fullt utslagen, krumbuktande blomma. Föreställningen varar i flera veckor (också i vasen) och de är också långlivade i rabatten. Planteras skyddat för hårda vindar. Blommar i april-maj och blir ca 40 cm hög.

Tulipa gesneriana ’Parrot King’

Tulpan ‘Royal Georgette’

Ett sprakande fyrverkeri av varmgula, liljeformade tulpaner med röda strimmor. En så kallad multifloratulpan där varje stjälk bär flera blomknoppar som en hel bukett. Blommar under april och blir ca 40 cm hög.

Tulipa generiana 'Royal Georgette'

Grekisk tulpan ’Flava’

Härstammar från den grekiska vildarten Tulipa orphanidea. ’Flava’ är en förtjusande tulpan med ovanlig färgskiftning och utsökt form.
De gulgröna kronbladen har en orangeröd bård. Insidan är lysande citrongul med bronsfärgad bas. Fler blomstänglar kommer från varje lök, som en liten bukett. Liksom andra vildtulpaner är den tålig och återkommer år efter år. Sprider sig gärna och blir ca 25 cm hög.

Tulipa orphanidea 'Flava'

Saffran - hemodlade vardagslyx

Saffranskrokus är en sensation att odla själv. Som andra krokusknölar är den inte svårodlad, men begränsat härdig på våra breddgrader. Men den klarar flera minusgrader och vill växa i väldränerad jord på en solig, varm plats. Odla gärna i kruka som skyddas för sträng vinterkyla. 

Saffranskrokus blommar på hösten och det är pistillens röda, långa märken man skördar. De är världens dyraste krydda!

Varje knöl får 1-5 söta väldoftande blommor. Därefter kommer de gröna bladen. 

Crocus sativus

Liljan - sinnebilden av sensuell romantik

Asiatisk lilja ’Forever Marjolein’

En fantastisk, glödande orangeröd lilja som är härdig och blommar år efter år. De asiatiska liljorna blommar tidigt och har ett stadigt, kompakt växtsätt. De doftar kryddigt sensuellt och passar i både rabatt och kruka.
Liljor har en lång skönhetsperiod, från knopp till fullt utslagen blomma. Superba i vasen.
Blir ca 80 cm hög och blommar i juni-juli.

Lilium ’Forever Marjolein’

Narcisser - poetisk väldoft

Narcisser sprider sig där de trivs i lite fuktig men väldränerad jord. Rådjurssäkra, tåliga, friska och väldoftande. Dessutom underbara vasblommor.

Narciss ’Blushing Lady’

En ljuv narciss i mjuka, varma färger. 
Blommar i april och blir ca 40 cm hög.

Narcissus ’Blushing Lady’

Narciss ’Segovia’

En förtjusande narciss i snövitt med ljusgul, liten inre bikrona. Blommar i april-maj och blir ca 40 cm hög.

Narcissus ’Segovia’

Friska fläktar med blommor som stjärnor

Jätteblåstjärna

En raritet och mycket vacker, lilablå lökväxt som växer vild på Kanarieöarna. Blomställningens form är ovanlig, lite välvd. Skyddas från sträng kyla, klarar temperaturer ner till – 5 grader. Blommar i maj-juni och blir ca 30 cm hög.

Scilla peruviana

Allium ’Eros’

En elegant allium som tillhör släktet glanslök, Allium unifolium. De sprider sig med underjordiska rhizomer där nya lökar bildas. Utmärkt till snitt. ’Eros’ blommar från maj till juni i söta, sfäriska samlingar av ljuslila, stjärnformade blommor. Blir ca 40 cm hög.

Allium unifolium ’Eros’

Du hittar dessa och många fler smarta produkter som gör odling enkelt och roligt på  www.wexthuset.com. Välkommen på besök och hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.