Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi välkomnar nya verksamheter i centrala Kumla

I hörnet Hagendalsvägen-Götgatan har företaget SWA, Swedish Wholesales & Auctions öppnat verksamhet med försäljning av kläder, skor och mycket mer.

Malin Reidarsson etablerar sig som ny fastighetsmäklare i Kumla. Hyresavtal med fastighetsbolaget Karaktären är undertecknat och lokalen håller på att iordningställas. Verksamheten hittar vi på Hagendalsvägen, i SEB:s tidigare lokaler och de blir därmed granne med Synsam.

Den 16 maj öppnande Sandberg Vintage här i Kumla på adressen Södra Kungsvägen 18C. På samma adress finns Zätas Returer som också är nya i stan.

Nya i stan, om än på västra sidan om järnvägen, är också Kumla antikvariat. I en källarlokal på Nygatan bör den som gillar att botanisera bland gammal litteratur ta sig en liten titt. Antikvariatet håller öppet på onsdagar kl. 17-19 och lördagar kl. 11-14.


Innobo bygger bostadsrätter i Ryttartorpet

I norra delen av Kumla, närmare bestämt i området Ryttartorpet, bygger Innobo två nya fastigheter. Det blir sammantaget 16 bostadsrättslägenheter som är mellan 72-128 kvadratmeter.

Anna Jansson, som är VD på Innobo, berättar att lägenheterna kommer att vara klara för inflytt under hösten 2020 och i dagsläget är 14 av 16 lägenheter sålda.


Storemore Förrådscenter utökar med fler förråd

2018 startade företaget Storemore Förrådscenter sin verksamhet i Norra Mos. Inledningsvis var det två byggnader som sedan utökats till fem och nu påbörjas byggnation av ytterligare två förrådsbyggnader.

Erik Persson, som är VD på företaget, berättar att man siktar på nio förrådsbyggnader och sammanlagt 300 förråd.


Lunch med Kumla Promotion

Onsdagen den 3 juni kl. 11.30-13.30 arrangerar Kumla Promotion en lunch på Goda Rum. Vi följer regeringens beslut om max 50 personer så det är först till kvarn som gäller.

Anmälan sker till anneli.nilsson@kumlapromotion.se

På scenen blir det livepodd med intervju av Fredrik Pettersson från Fonus.

6 juni är det Handelns dag på torget

Lördagen den 6 juni kl. 11-14 arrangerar Kumla Promotion Handelns dag på torget.

Finfina affärserbjudande och bakluckeloppis på torget är att vänta. Med anledning av regeringens beslut så kommer max 50 personer åt gången att kunna vistas på bakluckeloppisens område.

Hoppas vi ses!


Stickis

Inom den litterära världen är Kumla kanske mest känt genom författaren Håkan Nesser som kommer härifrån. Men det finns flera goda exempel på Kumlaförfattare.

Syskonen Anna och Mattias Nordin i Hardemo har gett ut flera barnböcker om igelkotten Stickis. Det är Anna som skriver och Mattias som illustrerar. I Stickis-serien finns böckerna ”Igelkotten som ville ha en kram” och "Igelkotten och den nedskräpade skogen” samt "STICKIS målarbok".

Tredje bok på gång

En tredje bok är på gång "Igelkotten och björnen som sa förlåt" och den beräknas komma i höst eller vinter. Den är skriven på rim, precis som de andra böckerna, och handlar om att man ska vara snäll, lyssna när någon säger ifrån och om att det är viktigt att säga förlåt. 

Så kul att Stickis och hans vänner är tillbaka i ytterligare en charmig och pedagogisk bok på rim!


Nu öppnar vi upp för downhill i Kvarntorps friluftsområde!

För nästan exakt ett år sedan inleddes arbetet med att anlägga downhillbanor nerför Kvarntorpshögen. I lördags rullade vi igång liften för alla förväntansfulla cyklister!

Mattias Holmstrand, eldsjäl i Kumla skidförening, berättar att 90 procent av grävningen av banorna har skett för hand - med spade, hacka och skottkärra.

Banorna är resultatet av ett projekt som Kumla skidförening drivit tillsammans med Kumla kommun, Region Örebro län och Bergslagen cycling.

Mer om detta finns att läsa på visitkumla.se/downhill


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.