Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rättighetscentrum Halland

 

- mot diskriminering

 

Nyhetsbrev 2020:2


Invigning av Rättighetscentrum Halland

Från den 1 september kan du få gratis juridisk rådgivning i diskrimineringsärenden och i anslutning till detta hålls även föreläsningar om diskrimineringslagen och den nystartade verksamheten. Under invigningsveckan hålls 5 föreläsningar i tre av Hallands kommuner. Teman för ”miniföreläsningarna” utgår från diskrimineringsgrunderna, kön, ålder, funktionsnedsättning, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck. Att föreläsningarna kallas för mini beror på att antalet personer som kan delta under en föreläsning är väldigt få, detta på grund av den nuvarande coronapandemin. Anmälan krävs och sker på www.abf.se/halland

Invigningsvecka med information om fem styck föreläsningar. maila för info rc.halland@abf.se


Jurist och verksamhetsutvecklare

Ansvarig för den juridiska verksamheten på Rättighetscentrum är Anna Gorris. Anna har Juristexamen från Umeå Universitet och har under studiernas gång särskilt profilerat sig inom mänskliga rättigheter och barnrätt. Anna har erfarenhet att jobba med rättighetsfrågor från bland annat Migrationsverket, UNICEF och inom socialtjänsten. Hon har också varit aktiv i flertalet olika kulturella utbyten världen över. Anna trivs med att hålla i utbildningar och ser fram emot att påbörja den juridiska rådgivningen till hösten.


Diskriminering pågår!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.