Almedalsveckans nyhetsbrev 6, 2020. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

28 maj 2020

Vi planerar för nästa års Almedalsvecka!

Flertalet engagerade arrangörer har hört av sig till oss med frågan om Almedalsveckan ska bli digital i år.

Att göra en digital Almedalsvecka har diskuterats, men det landade i ett nej, eftersom det unika med Almedalsveckan är mötena, platsen och samtalen. Mötena mellan en stor bredd av aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor, under en vecka i Visbys trånga gränder och diskussionerna och samtalen om viktiga samhällsfrågor. 

Vi fokuserar på att planera och utveckla Almedalsveckan, och hälsar alla varmt välkomna till Visby och Gotland nästa sommar!


Givande samarbete mellan Ung Media och Almedalsveckan

Förra Almedalsveckan samarbetade vi med Ung Media. Ett samarbete där Region Gotland möjliggjorde för en grupp unga journalister att bevaka vår demokratiska vecka, och de ställde samma fråga till drygt fyrtio deltagare: Vad betyder Almedalsveckan för dig?

Nyfiken på svaren - läs mer om samarbetet >>


Initiativ i spåren av en inställd Almedalsvecka

Almedalsveckans betydelse för det demokratiska samtalet visar sig tydligt i år, genom de initiativ som tas i kölvattnet efter beslutet att inte genomföra Almedalsveckan på plats i Visby.

Vi följer med intresse hur dessa initiativ av demokratiska samtal, debatt och diskussioner tar form. Ett tips till alla som planerar att genomföra evenemang i samma anda som under Almedalsveckan, tänk på att Almedalsveckans varumärke är skyddat. 


Almedalsveckans varumärke

Logotypen och namnet Almedalsveckan är varumärkesskyddat så det får ingen annan än Region Gotland och våra huvudarrangörer använda.

Arrangörslogotypen som tas fram varje år får alla som arrangerar evenemang under Almedalsveckan använda. Men eftersom det i år inte blir en Almedalsvecka 2020 så finns det inte heller en arrangörslogotyp.


Samhället har tagit ett digitalt språng

När vi inte kan träffas, åka på utbildning eller arrangera workshops med kunder och medarbetare har vår digitala kompetens tagit ett stort språng framåt.

Många är eniga om att detta digitala språng är här för att stanna. Så vi funderar nu på hur kommer detta att påverka Almedalsveckan framöver. Kan det möjliggöra för fler att delta? Hur ska vi räkna fram unika deltagare? 

Hur tänker du och din organisation? Kontakta oss gärna med era tankar och idéer!


Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepage

Gilla oss gärna!


Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.


Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Vi finns på plats via telefon mellan klockan 09:00-15:00 (lunchstängt klockan 12:00-13:00).  Det går alltid bra att skicka frågorna med e-post: almedalsveckan@gotland.se   www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som fått tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan för de senaste två åren, deltagare i Almedagen 2020 samt de som själva har registrerat sig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.