Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev maj 2020


Händer i branschen

  •  Den 19 maj håller Renare Mark Väst ett webinarium under temat "nyheter i branschen. Inbjudan och länk till anmälan hittar du på vår hemsida
  • Den 23 och 24 september anordnar Renare Mark studiebesök på f.d. BT kemi. Inbjudan kommer ut på vår hemsida inom kort. 

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

Webinarium- pratiska erfarenheter av PFAS och klorerat

Förra veckan anordnade Renare Mark ett webinarium med temat praktiska erfarenheter av Klorerade lösningsmedel och PFAS. Det var ett välbesökt webinarium med 245 deltagare. Presentationerna från dagen hittar ni här

Renare Marks föreningsstämma

Den 7:e maj höll nätverket föroreningsstämma via Teams. Stämman val välbesökt och ca 50 medlemmar deltog. På stämman valdes Carolina Ersson från SGI och Linda Karlsson från NIRAS in som nya ledamöter i styrelsen. Vid förra styrelsemötet valdes som ny ordförande i Region Syd Kristin Kröyer från Hässleholms kommun och i Region Norr valdes Johannes Pettersson från Swerock till ordförande. En motion behandlades  och klubbades igenom där nätverket önskar kunna hålla internationellt vårmöte vartannat år. Vi tackar avgåedne styrelsemedlemmar Märta Ländell, NIRAS, Patrick Van Hees, Eurofins/Örebro Universitet, Johan Blom, Lunds kommun och Gustaf Sjölund, Dåva deponi för fyra fantastiska år! 


Vårmötet 2021

För närmare en och en halv månad sedan var vi tvungna att ställa in Vårmötet 2020 på grund av Regeringens beslut att förbjuda allmänna sammankomster med fler deltagare än 500. Vi har sedan dess kämpat med att hitta en lösning för att minimera skadan för Vårmötets deltagare, Nätverket och Nätverkets medlemmar.

Vi är glada att kunna meddela att de organisationer som anmält deltagare till Vårmötet 2020 och betalt deltagaravgiften nu kommer få deltagandet överfört till Vårmötet 2021 som kommer att hållas i samma lokaler i Malmö.  

Om en person inte har möjlighet att delta går det bra att fram till och med 2020-12-01 kostnadsfritt lämna över deltagandet till en annan person på samma organisation.

Vi kommer löpande att lägga upp information kring Vårmötet 2021 på vår hemsida


Intervju med Vibeke Johansson - vinnare av bästa exjobb 2019

I samband med Vårmötet delar Nätverket Renare Mark varje år ut pris för bästa examensarbete med en prissumma på 15 000 kr. Trots att mötet fick ställas in i år valde vi ändå att dela ut priset. Här kan du läsa en intervju med årets vinnare Vibeke Johansson. Här hittar du hela examensarbete. 


Planering av Renare Marks aktiviteter 2020 - vi vill ha dina synpunkter

Varje år har Renare Marks styrelse en kickoff där kommande verksamhetsår planeras. I år har kickoffen blivit uppskjuten till september, vilket innebär att teman för seminarier i september och november 2020 samt Vårmötet 2021 redan har planerats. Under kickoffen kommer styrelsen utöver att besluta tema för seminarier i februari och maj 2021 även diskutera Nätverkets långsiktiga utveckling.

Har du några önskemål som du vill lyfta? Tveka inte att mejla dina idéer till nätverkets koordinator Hanna. Vi uppskattar även förslag på hur vi kan utveckla Nätverket i stort, både nationellt och lokalt. I samband med planeringsdagarna planerar även styrelsen att skicka ut en enkät för att få input från medlemmarna. 


Nordrocs 2020

Nordrocs har beslutat att flytta 2020-års konferens till september 2021 på grund av Covid-19. Mer information finns att läsa här

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.