Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Fredag 8 maj, 2020

Satsning på besöksnäringen!

Genom paketering av befintliga produkter satsar nu Sunne kommun på en långsiktig destinationsutveckling tillsammans med besöksnäringen och kringliggande näringar.

Insatserna är viktiga för att dämpa de värsta effekterna av coronapandemin. Lösningarna ska stärka besöksnäringen både på kort och lång sikt.
Paketeringen ska förenkla för kunden i valet av destination. Den ska också underlätta för handeln och boendeanläggningarna när de ska marknadsföra sig.

Turism- och destinationsutveckling bygger på samverkan och förmågan att erbjuda paket som matchar kundens behov. Något som också betonas i Sunnes besöksnäringsstrategi.
– Vi har löpande kontakt med aktörerna inom branschen för att fånga behoven. Näringen har varit involverad i att ta fram paketen, säger Maria Nordmark, turismutvecklare i Sunne kommun.

350 000 kronor extrasatsas nu från kultur- och näringslivsenhetens budget 2020 på besöksnäringen i Sunne:

• Inköp av Stora kulturpaketet*. Boenden kan köpa in dem för att paketera/marknadsföra och sälja
• Tävling Vinn Stora kulturpaketet (marknadsförs i sociala medier)
• Tävling ”Vinn tillbaka din vistelse"
• Lansering av ”Sunne shoppar” till alla

*Stora Kulturpaketet
- Entré  till Mårbacka, Rottneros park och Alma Löv
- Rabatt i butiker och caféer på respektive anläggning
- Lunchkupong på valfri restaurang (restauranger som väljer att delta)
- Shoppingcheckar

Satsningen görs i samverkan, vilket betyder att till exempel boendeanläggningar kan skapa paket och att marknadsföringsinsatser görs i flera aktörers kanaler.

– Kommunens insatser kan inte rädda hela besöksnäringen, men våra lokala insatser är viktiga som en del i helheten. Vi behöver arbeta aktivt med besöksnäringen eftersom den påverkar Sunnes attraktivitet och därmed kompetensförsörjning för alla näringar på orten, säger Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande och Tobias Eriksson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Utöver detta kommer vi att skicka ut broschyren Sagolika Sunne till samtliga hushåll, vi trycker broschyrer för vandringslederna, en ny samlingssida för konst och kultur har tagits fram på sagolikasunne.se och vi har numer certifierade guider att erbjuda våra besökare. Snart kommer nya slingor i appen med bland annat Göran Tunström och även ett quizz för barn.

Fler satsningar

Det händer fler positiva saker, vi har kunnat läsa om två nya etableringar den senaste veckan. En satning på padelbana i Sunne och en ny bygghandel är på väg.

Omställningscheckar

Många företag kämpar med effekterna av corona-pandemin. Därför har Region Värmland beviljat 15 MSEK i en tillfällig stödform, så kallade OMSTÄLLNINGSCHECKAR. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.OMSTÄLLNINGSCHECKARNA riktar sig till företag med upp till 49 anställda och varje enskilt företag kan ansöka om maximalt 150 000 kronor. Region Värmland står för 80 % av kostnaden och fördelar totalt 15 miljoner kronor i satsningen. För enklare hantering och stöttning kring ansökningsförfarandet så ser vi positivt på om du som företagare tar en första kontakt med oss på näringslivsenheten så kan vi agera bollplank och kontaktyta gentemot handläggarna på Region Värmland i varje enskilt ärende. Välkommen att kontakta oss och boka en tid för möte. Maila till oss via: naringsliv@sunne.se så fördelar vi uppdragen mellan oss på enheten och återkopplar till intresserade företag. Läs mer om insatsen och hur du ansöker här: https://www.regionvarmland.se/utveckling-tillvaxt/projektmedel/regionala-foretagsstod/omstallningscheckar/

Företagsjour

Hör gärna av er till oss om ni har frågor och funderingar. Vill ni har företagsbesök eller prata med oss om hur pandemin påverkar er verksamhet, ring eller maila oss gärna! Om ni vill ta del av de olika stödpaketen finns Region Värmlands jourtelefon: 010 - 831 90 50

Hitta varandra!

Vi får frågor från företag som exempelvis söker plastfilm för att kunna tillverka visir. Har du kanske det de söker? Lägg gärna in vad du har och kan hjälpa till med på https://stod-sunne-lokalt.se/ och även om du söker hjälp eller samarbeten!

Ny lägesbild

Idag kom Region Värmland med ytterligare en lägesbild. Ta del av den här: https://regionvarmland.se/globalassets/global/halsa-och-vard/corona/foretagare-och-naringsliv/lagesbild-varmland-8-maj-2020_final.pdf 

 

Jag och mina kollegor på näringslivsenheten önskar er med detta en trevlig helg!

Håll ut och håll avstånd, ta hand om varandra!

Kristina Lundberg
Kultur- och näringslivschef

facebook

Kontakta oss gärna:

Kristina Lundberg, kultur- och näringslivschef, 073 - 070 32 54, kristina.lundberg@sunne.se  
Marielle Magnusson, företagscoach, 072 - 207 90 92, marielle.magnusson@sunne.se   
Maria Nordmark, turismutvecklare, 072 - 201 35 12, maria.nordmark@sunne.se   
Åsa Gertling, EU-samordnare, näringslivsutvecklare 076 - 100 50 44, asa.gertling@sunne.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration? Klicka här