Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SBR Byggutbildning 5/2020

 

 

 Nedan finner du de kurser som vi har digitalt under våren och som vi fortfarande har platser kvar till.

Du finner även ett urval av höstens kurser.

Välkommen!

 

De digitala kurstillfällena kommer vara precis som en fysisk kurs fast den körs digital, kursdeltagarna kommer kunna följa med i föreläsarens presentationer, ställa frågor direkt samt diskutera med de andra deltagarna.


Fuktmätning - Digital kurs

13-14 maj

Syftet med denna kurs är att deltagarna skall lära sig grunderna i byggfysiken (fukt), räkna på fukt och förstå samt kunna utföra en korrekt fuktmätning. Fuktmätning och besiktning av kritiska konstruktioner utgör det första steget i en skadeutredning. Kursen vänder sig till tekniker som arbetar med överlåtelsebesiktning eller kontroll/utredning av fukt – och mögelskador.

Mer information och anmälan här.


Ledarskap i projekt - Digital kurs

27 maj

Kursmål och syfte
Utbildningen innehåller en projektledares dagliga utmaningar i att leda människor mot oklara mål, med oklart arbetssätt och med projektmedlemmar som alla har sina egna behov i nya relationer.

Som projektledare behöver du vara skicklig på teknik och din bransch, på människor, och att kunna hantera abstrakta idéer och se helheter. För dig som leder andra människor, är denna utbildning lämplig att bygga på med utöver din redan tekniska byggkunskap.

Mer information och anmälan här


Entreprenadbesiktning steg 1

9-10 september Stockholm, 6-7 oktober Helsingborg

9-10 november Stockholm, 18-19 november Göteborg

Kursen vänder sig till beställare, entreprenörer, bygg- såväl som till installationsbesiktningsmän, bitr. besiktningsmän och andra som kommer i kontakt med besiktning av entreprenader. Kursen är också avsedd för dig med några års praktisk erfarenhet och som vill utbilda dig till besiktningsman. 

Steg 1 omfattar både juridik (AB, ABT, ABK, ABS, konsumenttjänstlagen och avtalslagen) och metodik.

Mer information och anmälan här


Byggprojektledning

Block Byggprojektledning: 21-24 september & 16-19 november

Block Produktion: 28-30 september

Block Projektutveckling: 19-22 oktober

Vill du utveckla dig som projektledare?

Då är SBRs kursprogram för Byggprojektledare något för dig. Utbildningen kommer innehålla 4 fristående kursblock där samtliga block pågår mellan 3-4 dagar i sträck. De olika kursblocken är uppdelade i de 3 behörighetsområdena Projektutveckling,  Projektering, Produktion samt ett fördjupningsblock inom Byggprojektledning, detta block sträcker sig över samtliga delar av projektet

Mer information och anmälan här


Överlåtelsebesiktning

12-13 oktober del 1, 12-13 november del 2

Under kursdagarna ges grundläggande information om reglerna kring fastighetsköp, främst med utgångspunkt från besiktningens betydelse och besiktningsmannens ansvar, säljarens uppgiftsskyldighet och begreppet dolda fel.

Dessutom behandlas byggteknik, kritiska konstruktioner, skador och dess orsaker, fukt och mögel samt byggnormernas förändringar genom åren.

Mer information och anmälan här


Följ oss gärna på sociala medier för fler uppdateringar om branschen och SBR!

facebooklinkedin

SBR Byggingenjörerna AB, Hornsbruksgatan 19, 117 34 Stockholm
Tfn 08-462 17 90  E-post: info@sbr.se  www.sbr.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.