Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Modellteknik AB

Lars Hagson - Mogen nog att tala pension

Efter lång och trogen tjänst är det till slut dags för Lars Hagson, att få börja ta ut sin mer än väl förtjänta och efterlängtade pension.

Lars började redan 1974 på Eskilstuna Modellsnickeri, som var grunden till Modellteknik som bildades 1995. Modellteknik grundades efter en delning av bolaget mellan dåvarande ägarna Åke Andersson och Ingvar Karlsson.

Lars stannade dock kvar i gamla Eskilstuna Modellsnickeri fram till 2005 och drev därefter ihop med två kompanjoner Torshälla Modellsnickeri under fem år.

Först 2010 var Lasse "tillbaka" på Modellteknik. Men egentligen var det först då som han på riktigt började på Modellteknik. Men med sin långa historia från snickeritiden får han väl ändå ses som en riktig inventarie.

Lasses gedigna kunskaper inom modelltillverkning, gjutning och bearbetning kommer vara mycket saknade. Förutom hans branschkunskaper, tappar vi också en riktigt go gubbe med nära till skratt.

I nuläget har vi inte rekryterat någon ersättare för Lars och med tanke på den rådande situationen i omvärlden, kommer vi avvakta med ny rekrytering till hösten. Lasses sista dag blir den 30 april.

Tills vi rekryterat en ersättare för Lars, kommer i huvudsak Johan Tegnemo och Roger Andersson dela på Lasses tidigare tekniska offertarbete.

Övriga arbetsuppgifter som Lasse skött, kommer fördelas ut på vår totala administration.

Vi önskar Lasse en riktigt behaglig framtid och tillvaro med mycket tid för mekande och övriga hobbys.

 

Lasse vid en av sina passioner i livet - En bilbyggare av rang

Coronaläget på Modellteknik

Precis som de flesta av våra kunder har vi såväl besök som reseförbud och tar sen en tid tillbaka bara emot absolut nödvändiga entreprenörer, reparatörer och transportbolag.

Vi följer folkhälsomyndighetens som regeringens rapportering och rekommendationer för att inte bidra till ökad smittspridning. Vi har hittills inte haft några kända Coronafall bland våra medarbetare

Tack vare att vi hade en hög grundbeläggning och flera stora pågående projekt under Coronakrisens första fas, har vi hittills ändå klarat oss bra. 

Vi har kört full produktion i verkstaden och jobbat med att frigöra kapacitet till den förhoppningsvis snart kommande vändningen. Parallellt har vi passat på att utföra en del förebyggande underhåll och diverse interna förbättringsprojekt.

Men nu börjar tyvärr även vi känna av nedgången i omvärlden och med andleding av detta kommer vi påbörja korttidspermittering från och med måndag vecka 19.

Det gäller då framförallt produktionspersonal, produktionsledning samt konstruktionsavdelningen. I produktion kommer vi inledningsvis gå ner till 80% och på konstruktionsavdelningen till 60%.

På marknadssidan kommer vi tillsvidare köra full tid och svarar på era förfrågningar så snabbt vi kan.

Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev som kommer i slutet av juni 

Önskar ni komma i kontakt med oss för direkta uppdrag inom bearbetning alt. önskar offert på legomätning eller konstruktion.

Kontakta: johan@modellteknik.se alt. 016 - 10 76 72

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.