Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

1 januari 2021 börjar Kristina Börjeson som ny produktionschef på Film i Väst. 

Kristina Börjeson ny produktionschef på Film i Väst 2021

Kristina Börjeson blir ny produktionschef hos Film i Väst, en av Skandinaviens största samproducenter och finansiärer av film och tv-drama. Hon kommer närmast från TV4/C More där hon varit produktionschef på dramaavdelningen. Hon tillträder sin tjänst hos Film i Väst den 1 januari 2021.

–  Det är så många bitar som faller på plats med det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Film i Västs spännande och framtidsinriktade arbete med film och dramaserier i Västra Götaland, Sverige, Norden och internationellt. För mig är det fantastiskt att kunna få kombinera mitt djupa intresse för film med strategiskt arbete tillsammans med kunniga kollegor. Och allt detta med utgångspunkt i Göteborg, som för mig blir lite grand som att komma hem igen, säger Kristina Börjeson.

Kristina Börjeson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv-branschen och har förutom sin nuvarande tjänst på TV4/C More även arbetat i flera år på Svenska Filminstitutet, bland annat som avdelningschef för Filmstöd och chef för Distributions- och visningsenheten. Under fyra år var hon också Sveriges representant för Eurimages, Europarådets filmfond. Hon har även arbetat som kommunikationschef på Natur & Kultur, marknadschef på Triangelfilm samt i olika roller på SVT.

– Film- och tv-världen är inne i en djupgående förändring och Kristina Börjeson är med sina gedigna erfarenheter oerhört lämplig att leda vår produktionsgrupp i arbetet med att hitta samproduktioner som kan nå den stora publiken, de stora festivalerna och de nya talangerna, säger Film i Västs vd Mikael Fellenius.

Kristina Börjeson tillträder sin tjänst 1 januari 2021 och efterträder då Peter Possne som haft tjänsten som produktionschef sedan 2017.


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och en av de största finansiärerna av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-draman, dokumentärer och korta format. Genom åren har Film i Västs samproduktioner vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande, senast med Ruben Östlunds Palme d’Or för The Square. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

facebookinstagram

 Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.