Problem att att se nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Aktuellt

Tillfälliga riktlinjer p g a Corona-viruset
Tillfälliga riktlinjer från styrelsen

Ökad tillgänglighet med appen Sista 9
Vi ber alla läsa om hur vi kan hjälpas åt att öka tillgängligheten vid spel nio hål. Ett jättebra komplement som kommer ge oss fler starttider och möjlighet till mer spontangolf. 
Sista 9 information

Demodag Cobra söndag
3 maj kl 11-15

Demodag Cobra
Golfshop
Vi ger 20% rabatt på alla kläder och skor från Puma och 10% på klubbor
Vi har även bra kampanjpriser på bollar
Välkommen in. 

Golfrestaurangen
Öppet alla dagar, lunchservering kl 11.30-15.00
Dagens lunch 90 kr alla dagar i veckan
Det går även bra att hämta upp mat i vår drive thru. 
Kiosken har utökat smörgåssortiment. 
Korv med bröd borttagen pga nya riktlinjer. 

Appar vi rekommenderar att man laddar ner
Appar för golfspel

Bemannade öppettider:
Shop/reception
Torsdag valborgsmässoafton kl 8-15
Fredag 1 maj kl 8-14
Helg 2-3 maj kl 8-14

Fr o m 4 maj
Mån - tis kl 8-16
Onsdag kl 8-18
Tors - fre kl 8-16
Helg kl 8-14

Golfrestaurang
Mån - tors kl 8.30-17
Fre - sön kl 8-16

Kansli (medlemsfrågor)
Vardagar kl 8-16

Vid frost
Det förekommer just nu lite kalla morgnar.
Vid frost är banan stängd och bokad tid utgår. Ny tid får bokas om det finns. Personal på plats ger klartecken för spel.

Fr o m 1 maj har vi tidbokning alla dagar i veckan från kl 05.00. Tisdagmorgnar är banan stängd fram till kl 08.00 för insatser på banan.  


Aktuell info uppdateras kontinuerligt på vår hemsida www.mjolbygk.se

  

 

Hej alla golfvänner!

Den svenska golfsäsongen började tidigt i år. Den nionde april öppnade vi hela vår anläggning med en golfbana som är i mycket gott skick. En gynnsam vinter och ett bra arbete från vår personal har gett oss goda förutsättningar.

Coronaviruset Covid-19 fortsätter att bråka med oss, vilket gör att många saker i samhället inte riktigt är som vi är vana vid.

Jag är så glad att vi sysslar med idrotten golf. När mycket annat stängs ner i samhället kan vi trots allt spela våra golfrundor.

Visserligen finns det restriktioner även inom golfen, men vi kan ändå med gott samvete gå ut och spela våra rundor. På Mjölby Golfklubb följer vi de råd och riktlinjer som regeringen, Folkhälsomyndigheten och Svenska Golfförbundet gett ut.

På golfklubbens hemsida finns ”Tillfälliga regler för golfverksamheten på Mjölby Golfklubb”. För att undvika smittorisk, med respekt för våra golfkamrater och för golfklubbens personal är det viktigt att våra tillfälliga regler respekteras. Det finns också skyltar vid klubbhuset om vad som gäller och hur vi ska förhålla oss.

De tillfälliga regler som gäller har inte kommit till för att försvåra verksamheten för oss golfare. Tvärtom finns reglerna där för att vi ska kunna spela golf på ett säkert sätt och för att minimera smittorisken.

Var rädd om dig själv, dina medspelare och personalen som finns i och runt klubbhuset.

Jag tar gärna de små uppoffringar som detta innebär, bara jag kan fortsätta och spela min älskade golf.

Detta är kanske en säsong, när vi kommer att spela mer golf på hemmabanan än någonsin tidigare. När vi kommer att utnyttja vårt allianssamarbete mer frekvent och även besöka närliggande golfklubbar mer än vad vi brukar göra.

Du som inte löst alliansmedlemskap, passa på att uppgradera ditt medlemskap nu. Spel på andra golfbanor är alltid stimulerande, utmanande och utvecklande för den egna golfen. Ett begränsat resande gör golfandet i närområdet mer intressant än någonsin.

Mjölby Golfklubb har också samarbetsavtal med Tranås Golfklubb och Vadstena Golfklubb.
Fullvärdiga medlemmar betalar 300 kronor i greenfee vardagar och på helg/helgdag 300 kr efter klockan 15.00.
För juniorer upp till 15 år gäller fritt spel alla dagar.
Lördag, söndag, helgdagar samt midsommarafton gäller ordinarie greenfee fram till klockan 15:00.

Nu har vi inlett golfsäsongen med en bana i mycket gott skick. Jag vet att banans personal har ambitionen att vi ska få spela på en bana i toppskick hela säsongen. Men det ställer också krav på dig och mig. Vi som golfare måste alltid tänka på att lägga tillbaka uppslagen torv och laga nedslagsmärken på greenerna.

Förstår inte varför vissa golfare ignorerar dessa enkla regler. Jag känner ingen golfare som inte vill spela på en välskött och fin golfbana, men uppenbarligen är det några som slarvar eller är obetänksamma. Låt oss bestämma redan nu att det här är säsongen när alla lägger tillbaka uppslagen torv och lagar sina nedslagsmärken på greenerna.

I golfklubbens tillfälliga riktlinjer framgår också hur vi under denna svåra period beter oss i klubbhuset. Vår administration sliter för att få allt att flyta så smidigt som möjligt. Allt för din och min skull och för att vi ska undvika smitta.

Det har väl knappast undgått någon att tills vidare är alla möten, tävlingar, seriespel, seniorgolf och damgolf inställda. När myndigheterna lättar på restriktionerna kommer golfklubben att göra detsamma.

Men sällskapsgolf får vi spela. Passa på att spela mycket golf. Tävla mot dig själv eller mot din partner. Ta tillfället i akt att utveckla din egen golf för att vara i toppform när verksamheten kommer igång som vanligt igen.

Kanske är det läge att ta några lektioner eller dags att uppgradera utrustningen.

Det kommer att vara hårt tryck på golfbanan i år. För att öka tillgängligheten har vi på golfklubben infört något som kallas Sista 9.

Ett system som ger dig möjlighet att boka de sista nio hålen och på så sätt lätta på bokningstrycket.
Läs mer på klubbens hemsida och ladda ner appen Sista 9 redan idag.

Om det är något du funderar över, besök gärna golfklubbens hemsida www.mjolbygk.se för mer information.

Nu gäller det att visa respekt, tålamod, gott humör och att hålla den sociala distansen.

Svinga lugnt

Per Borthen
Ordförande

 

 

 


http://www.netnovo.sehttp://www.facebook.com/mjolbygkhttp://www.mjolbygk.se/