Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Från VD-stolen till livräddning på IVA

Första hjälpencentrums VD Jonas Wikström är även legitimerad narkossköterska och intensivvårdssköterska. Kompetenser som ger våra utbildningar i HLR och första hjälpen extra hög kvalitet och puls. I tider av social distansering och smittorisk har dock efterfrågan på praktisk utbildning minskat. I gengäld skriker vården efter kvalificerade sjuksköterskor. Så nu byter Jonas skjortan mot full skyddsmundering för att rädda livet på våra mest sjuka, på den del av IVA i Västerås som vårdar patienter med Covid-19.

Läs mer >>


Joliv har tecknat nytt avtal

Joliv och Humana har tecknat avtal om att införa systemet Mobil Omsorg med planering och digital signering på samtliga Humanas äldreboenden.

- Arbete med digitalisering inom vård o omsorg måste fortsätta även under svåra tider som denna. Därför är det glädjande att Humana valt att samarbeta med oss i den fortsatta kvalitetssäkringen av framtidens äldreomsorg, säger Katarina Pihl som är VD för Joliv.


7 av 10 svenska startups riskerar att försvinna inom 6 månader - vi måste agera nu!

SISP, Swedish Incubators & Science Parks och Ignite Swedens undersökning visar att 7 av 10 svenska startups inte överlever 6 månader. I ett upprop föreslås regeringen att öronmärka resurser till startups och scaleups. Genom detta kan innovationer, patent och jobb räddas! Nu efterfrågas näringslivets hjälp med att sätta tyngd bakom budskapet för att beslutsfattarna ska förstå allvaret.

Läs mer och skriv under >>


Alla måste känna att de är lika viktiga

Personstöd grundades 2002 och har idag utvecklats till att bli en av Västerås största arbetsgivare. Varje dag står företagets personal för samhällsinsatser i form av hemtjänst, hemsjukvård, personlig assistans, boendestöd, daglig verksamhet, vattengympa med mera.

Läs hela artikeln i näringslivstidningen Framgång >>


MDH hjälper svensk industri med kompetensutveckling

I början av maj startar Mälardalens högskola (MDH) kurser inom mjukvaruutveckling och AI som främst vänder sig till yrkesverksamma som blivit permitterade och arbetslösa på grund av coronapandemin.

Läs mer >>


Testbädd stärker svensk industri

RISE Västerås grundades 2012 på initiativ av SICS och Mälardalens högskola. Helena Jerregård fick ansvaret att bygga upp verksamheten. Sedan dess har RISE Västerås vuxit rejält och kan idag erbjuda en forskningsmiljö och testbäddar för företag inom flera olika teknikområden.

Läs hela artikeln i näringslivstidningen Framgång >>


Här ska en av Europas främsta hubbar etableras

För ett år sedan träffade Framgångsredaktionen Torbjörn Bengtsson, etableringschef på Invest Västerås, nu följer vi upp det arbete de gjort hittills och alla framtida planer. Hur går arbetet med att få hit fler etableringar till regionen och hur kan befintliga företag stöttas?

Läs hela artikeln i näringslivstidningen Framgång >>


Hur påverkar E-sporten framtidens arbetsliv?

Konsultföretaget Sigholm Tech driver sedan tre år tillbaka något så oväntat som e-sporteventet Northspawn. Varför gör de den här satsningen på ett ungdomsevent inom e-sport och vad har det inneburit för företaget? Framgång träffar de ansvariga projektledarna som berättar om hur arbetet med eventet har vitaliserat deras arbetssätt även i helt andra projekt.

Läs hela artikeln i näringslivstidningen Framgång >>


Niclas Sigholm vinnare av
Årets Företagare i Västerås

Niclas Sigholm, vd på Sigholm Tech har blivit utsedd till Årets Företagare 2019 i Västerås. Sedan 2010 har han drivit och varit vd för bolaget som befinner sig i en offensiv tillväxtfas, där ca 15 personer anställts de senaste två åren.

Läs mer >>


Vill du hjälpa till?

11 000 skyddrockar förbrukas varje vecka, bara i Västmanland. Dessa är nu slut och Region Västmanland behöver allmänhetens hjälp.

Sigholm Tech har tagit fram en webbportal där du enkelt kan anmäla dig på ett pass för att producera skyddsrockar. 

Läs mer och anmäl dig >>


2020 års bästa uppfinnare och innovatör sökes!

Ansökningstiden är förlängd till den 31 maj.
Över en miljon kronor delas ut. Särskilt pris till årets unga innovatör. I spåren av Coronaviruset vill Stiftelsen SKAPA ge fler personer möjlighet att få sina idéer belönade och därför har vi förlängt ansökningstiden.

Läs mer >>


Elmiadalen visar vägen framåt

När Almedalsveckan har skjutits upp till nästa år på grund av coronaviruset försvinner en viktig arena och mötesplats. Samtidigt har behovet av kunskapsutbyte kanske aldrig varit större.

– När landskapet kastas om behövs nya verktyg för att ta ut riktningen framåt, säger Marcus Lindmark, VD för DreamHack, en av medaktörerna bakom satsningen.

Läs mer >>


FÖRETAGSSTÖD

Har du frågor kring ditt företag i coronatid?

Till Västmanlands Företagssupport kan du som företagare i Västmanland vända dig med allmänna frågor och vi kan lotsa dig rätt till våra samarbetspartners inom områden som HR, ekonomi, juridik och hälsa.


Region Västmanland avsätter
5 miljoner i omställningsstöd

Med anledning av den pågående Coronapandemin avsätter Region Västmanland 5 miljoner kronor till omställningsstöd för att hjälpa små och medelstora företag som drabbats extra hårt. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.

Läs mer >>


Almis Brygglån
- från kris till hållbar framtid

Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.

Läs mer >>


Ny satsning på innovationer i krisens spår

Vinnova gör en ny satsning på innovationer i spåren av coronakrisen. Erbjudandet vänder sig till initiativ som har potential att genom innovation stötta samhället i en utmanande tid. De nya lösningarna ska kunna användas inom sex till tolv månader.

Läs mer >>


WEBBINARIER

Industrins färdplan för stärkt konkurrenskraft i ett hållbart samhälle

Datum: 6 maj
Tid: 14.00-15.25

Gamla processer utmanas och den tekniska utvecklingen skapar nya förutsättningar för konkurrenskraft och hållbar transformation. RISE, Vinnova och Teknikföretagen har, tillsammans med industrin, tagit fram en färdplan för att visa vilka nya möjliggörande teknologier och förmågor som kommer att vara viktiga för Sverige och svensk industri.

Läs mer >>


Google Digitalakademin

Datum: 11 maj

För dig som vill lära dig mer om digitalisering!

Läs mer >>


Kom igång med offentlig upphandling

Datum: 12 maj
Tid: 08.30-09.30

Har du funderat på att börja göra affärer med offentlig sektor men inte riktigt tagit klivet?

Läs mer >>


Digitala kanaler del 1

Datum: 13 maj 
Tid: 13.00-14.40

Nå fler kunder med hjälp av Facebook och Instagram.

Läs mer >>


Morgonkaffe online!

Datum: 14 maj
Tid: 08.00-08.30

Morgonkaffe online är en arena för erfarenhetsutbyte och nätverkande kring socialt företagande, varje torsdags morgon. Denna gång är det Västmanlands tur att zoom in - ett relativt nystartat socialt företag kommer att berätta om sin verksamhet, sina produkter och tjänster samt framtidsplaner.

Läs mer >>


Digitala kanaler del 2

Datum: 14 maj
Tid: 09.30-11.10

Nå fler kunder med hjälp av Google My Business.

Läs mer >>


Hållbarhet
- praktiska tips

Datum: 15 maj
Tid: 10.00-11.30

Detta webbinarium fokuserar främst på praktiska tips och beteendesmarta lösningar som kan bidra till mer hållbara val i din verksamhet.

Läs mer >>


Överblick av innovation och agil utveckling

Datum: 20 maj
Tid: 09.00-11.00

Järnvägsklustret bjuder in till workshop.
Resan från att förstå kundens behov till färdig produkt innehåller många steg. Den gynnas av en innovativ process som öppnar upp dörren för produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer >>


ElektronikExpo
- digitalt!

Datum: 27 maj 

Digital mässa för elektronik och inbyggda system!

Läs mer >>


Almi sänder live:
Att ställa om

Datum: 28 maj
Tid: 14.00-15.00

Vad gör du när hela världen förändras i ett enda slag?

Läs mer >>


Konsten att tänka brett

Datum: 16 juni
Tid: 09.00-12.00

Järnvägsklustret bjuder in till workshop.
En av de stora utmaningarna med innovation är att tänka bortom befintliga erfarenheter och processer. Vår erfarenhet kan vara både vår största tillgång, men också innebära en stor tröskel för innovation. Hur kan man minska dessa hinder genom att få alla i organisationen att öppna upp för idéer på ett konstruktivt sätt.

Läs mer >>


Webbinarier

Västmanland Turism arrangerar webbinarier som är aktuella för alla branscher.

Se utbud >>


Västerås Science Park
Besöksadress: Varmvalsvägen 11, 721 30 Västerås
Telefon: 021-490 02 60
E-post: info@vasterassciencepark.se 
Postadress: Box 51, 721 04 Västerås

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.