Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FEBRUARI 2020


Skicka dina prover senast på tisdagar!

Eftersom posten numera kan ta en dag extra att nå fram så ber vi er att skicka proverna senast på tisdagar för att vi ska få dom innan helgen


ANALYSER


Visste du att det finns olika arter av stora blodmaskar? 

I gruppen blodmaskar ingår både små och stora blodmaskar och det finns över 40 olika arter av små blodmaskar. På latin kallas gruppen små blodmaskar för Cyathostominae spp. I gruppen stora blodmask ingår tre arter, Strongylus vulgaris, Strongylus equinus och Strongylus edentatus.

Strongylus vulgaris benämns oftast som "stor blodmask" och anses vara hästens farligaste parasit. Livscykeln hos S.vulgaris skiljer sig från S.edentatus och S.equinus genom att S.vulgaris larver vandrar i blodkärlen och därmed kan orsaka allvarliga skador.

Båda S.equinus och S.edentatus är ungefär lika vanligt förekommande som S.vulgaris, men vid förekomst av dessa anges det inte i provsvaret eftersom de är av mindre betydelse och skulle kunna orsaka missförstånd.


Vilka analyser ska jag välja?

Det finns en mängd olika analyser, hur vet man vilken man ska välja? Här kan du få hjälp och vägledning!


PRODUKTER

Du vet väl att vi även säljer en del hästprodukter?

Framförallt har vi inriktat oss på veterinärvårdsprodukter som inte alltid är så lätta att få tag i. Ladda upp förrådet så att det du behöver finns hemma när olyckan är framme.


Månadens produkttips!

MEDICINSK HONUNG

100 % Manuka honung helt utan tillsatser. renad och steriliserad.

TERMOMETER

 

Specialutvecklad termometer för häst. Lätt att hålla i och mäter snabbt temperaturen med stor noggrannhet.

SORBACT KOMPRESS

Sorbact® Gel Dressing är ett sterilt bakterie- och svampbindande förband täckt med gel. 


Equippo lab samarbetar med FirstVet

FirstVet kan efter videosamtal med häst och djurägare, förskriva avmaskningsmedel baserat på hästens ålder, tidigare utförda behandlingar, smittryck, betes-rutiner samt individuellt resultat av träckprov som bifogas vid bokning.


Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

Tel. 0171-14 22 00

org.nr 556774-6531

info@maskkontroll.se

Följ oss på facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.