Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

UTD APRIL 2020

Hej alla läsare!

Våren har kommit hit till Falun på allvar och oj vad skönt det är med sol och värme efter en lång, mörk vinter!

Den här våren är ju inte som andra vårar på grund av Coronaviruset, men jag tycker att omställningen till nya arbetssätt har gått bra och vi på Göthes Säkerhet fortsätter att arbeta på och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Som vi alla vid det här laget vet vid det här laget är det viktigt med hygien och att vi håller oss hemma vid minsta tecken på sjukdom för att minska smittspridningen och att hjälpa sjukvården att hålla ner antalet smittade personer.

Vi kan också använda produkter och lösningar för att hjälpa till att minska smittspridning, inte bara av Corona, utan även andra typer av smittor.

I detta nummer av Up To Date har vi lyft fram några olika lösningar som vi tycker är extra smarta.

Knappsatsen på kortläsaren kan vara en ”smittohärd”, så varför inte använda NFC-Stickers och din mobil för att komma in på jobbet, eller värmekameror som mäter kroppstemperatur?

Ja, numret är fullspäckat med innovativa lösningar, så jag önskar er trevlig läsning och att ni håller er friska!

 

Ta hand om er!

Lars Brandt

Hänglås & Hänglåsbeslag i ny tappning!

SSF normerna SSF 014 hänglås och SSF 018 Hänglåsbeslag har nu reviderats och slagits ihop till en norm SSF 014 utgåva 4, Hänglås och hänglåsbeslag - Klassning, krav och provning. Normen publicerades i slutet av mars.

Revideringen var nödvändig och efterfrågad då allt fler hänglås idag har elektromekaniska manövrering. Krav har bl.a. tillkommit gällande elektroniska angrepp samt klassning enligt SS-EN 16864.

Under februari startades revideringen av SSF 114 Larmöverföring. Normen utgör en grund för andra normer och behöver uppdateras för att överensstämma med dagens och morgondagens teknik och krav.

Revidering av SSF 026 Båtmotorlås inleddes i mars. Antalet båtmotorstölder har under många år ökat och är ett stort problem. Befintlig norm uppdateras för att möjliggöra utveckling, provning och certifiering av effektivare och bättre lås.

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen

Parakey NFC-sticker – för smidig dörröppning med mobiltelefonen

Parakey AB lanserar en produkt vars syfte är att göra det ännu smidigare för personer att öppna låsta dörrar med sin smartphone. Genom en enkel “blipp” mot Parakeys nya NFC-sticker låses dörren automatiskt upp.

Under en testfas har över 1 000 användare haft möjlighet att utvärdera lösningen. Feedbacken har varit väldigt positiv. Parakey har tillsammans med sina kunder finslipat lösningen och nu lanserat den på marknaden.

– Det är oerhört roligt att nu kunna erbjuda en lösning som gör det ännu smidigare för personer att öppna låsta utrymmen med sin mobiltelefon. Vårt mål är att vara marknadsledare inom mobil access och innovation. Med Parakey NFC-sticker erbjuder vi våra kunder en kostnadseffektiv “väggläsare” och en bättre användarupplevelse, säger Jonas Arvidsson, VD på Parakey, som framhåller att företaget startat 2020 väldigt starkt.

– All time high i tillväxt av kunder och användare. Bland kunderna finns idag merparten utav Sveriges största kommersiella fastighetsbolag, säger han.

Jonas Arvidsson menar att Parakey NFC-sticker är en i raden av flera spännande större nyheter som kommer  lanseras under året.

– Intresset och efterfrågan av digital nyckelhantering med mobil access har ökat markant under 2020. Vi ser också en förändring och mognad i kravställande från våra kunder, där  användarupplevelse, integration och skalbarhet är mycket viktigt. Därför är det nu extra roligt att utefter tät dialog med våra kunder nu lansera Parakey NFC-sticker, kommenterar Jonas Arvidsson, avslutningsvis.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för dig så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från ParaKey


Lösningar för mätning av termisk kroppstemperatur med hög noggrannhet

Dahua lanserar den senaste termiska kameran, som är i stånd till mycket noggrann mätning av kroppstemperatur, inom ± 0,3 ° C (med svart låda). Kameran har en inbyggd AI-algoritm för mätningar av flera personer upp till 3 m avstånd, vilket möjliggör snabb och kontaktfri avläsning av kroppstemperaturen.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för dig så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från ADI


Beröringsfri brytare CleanSwitch

  • Beröringsfri brytare, aktivering med radar
  • Lämplig vid handikappsanpassad installation samt vid höga krav på hygien
  • För infällt montage, ram för utvändigt montage beställs separat
  • Oprisk återkoppling i olika färger (valbara)
  • Avkänningsavstånd 100-500 mm
  • Mått: 88 x 88 mm

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från FAAC


Habo Clean - Handtag med extra omtanke

Med Habo Clean lanserar vi en serie dörrhandtag med tillbehör som förenar tre värdefulla egenskaper. Genom att de är tillverkade av blyfri mässing kan vi minska mängden tungmetaller vilket är bra för både djur och natur. Handtagen har dessutom en ytbehandling som bryter ned bakterier, vilket bidrar till att minska smittspridning i miljöer som sjukhus, skolor, företag och restauranger. Lägg därtill att de är nickelfria, vilket är goda nyheter för alla personer med kontaktallergi. 

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för dig så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från Habo

Peter Breuss

Den 1 augusti 2018 började Peter på Göthes Säkerhet och då var det 10 år sedan han slutade på Sesam lås i Göteborg.

-Det händer en del inom säkerhetsbranschen och det har jag snabbt blivit medveten om. Numera är det väldigt mycket IP jämfört med hur det var förr.

-Jag har alltid gillat säkerhetsbranschen ända sedan jag startade på Electrolux säkerhetssystem 1990 och nu när jag fick chansen att åter kliva in i matchen, så var Göthes det helt rätta valet för mig. Ett stabilt företag och familjärt klimat med mycket erfarenhet.

-Jag och min fru Titti har länge letat efter ett hus som vi kan vårda och känna oss hemma i. När vi så nästan hade gett upp hoppat, dök det upp en liten gård i Gräv, i Gagnef, som vi högg direkt. Vi har nyligen flyttat in och min fritid kommer nog mestadels spenderas här på gården.

-Självklart kommer både min fru och jag ge oss ut på krokiga vägar med våra motorcyklar (Buell XB12 och Triumph Speed Triple) men även på lite paddelturer i våra kajaker. Vi bor ju bara ett stenkast från Österdalälven.

På Göthes är varje dag en utmaning. Under Peters hittills korta tid på Göthes har han bekantat mig med hela 14 olika larm- och passersystem vilket är en stor utmaning men samtidigt spännande och kul, men också väldigt mycket att ta in, typ ett nytt system för varje månad som jag jobbat på Göthes sammanfattar Peter.

Det senaste halvåret har tillägnats Krylbohus som sätter in ett stort passagesystem (Axema) i sina bostäder, drygt 130 dörrar och 27 st. digitala bokningstavlor.


Stadens trädgårdsanläggare arbetade precis som idag med skötsel av kommunala och privata trädgårdar samt parker. Numera naturligtvis också med nyanläggningar och golfbanor i stadens omgivningar. I takt med att de boende i stadens hus övertar och äger husen anlitar man också professionella trädgårdsanläggare för att få fina innergårdar. Vanliga trädgårdsmästare är mera leverantörer av i synnerhet fruktträd, buskar, häckar och blommor. Stockholm och Göteborg har många parker och stora gröna ytor som måste skötas sakkunnigt. De är stadens lungor och utan dem skulle vi ha en betydligt sämre luft i stan.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.