Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

VÅRKAMPANJ

Spänande produkter från Mitutoyo i vårkampanj fram till 31 maj. För ytteligare information och beställning kontakta oss På Göthes Teknik. Du når oss enkelt på 010 483 40 80. Klicka på länken nedan för att se kampanjen.


Vi löser dina problem med gradning och fasning

Cogsdill och Drex är mycket kända tillverkare av gradverktyg för industrin. Verktygen är utmärkta för massproduktion och samtidigt så prisvärda att de blir lönsamma vid små serier.

Smart, snabbt och rationellt. Verktygen från Cogsdill/Drex klarar de mest förekommande bearbetningarna i ett enda moment.

Effektiva fasbrytande verktyg lämpliga för massproduktion, typ CBB samt CTE (enkel/dubbel) är prisvärda och högeffektiva. Finns i ett stort storleksspann, från 0,8 mm upp till 17,7 mm. Klarar de mest förekommande dimensionerna i ett enda moment. Kan användas i de flesta material.

Om du tror att detta kan vara en lösning för dig kontakta oss gärna på 010 483 40 80.


Gradning, finslipning och polering av komplexa detaljer med Xebec.

XEBEC har en uppbyggnad som ger avverkning och slipeffekt utan motstycke. Vid polering uppnås ytjämnhet i en klass för sig - ner till 0,1 Ra! Xebecborstens uppbyggnad av aluminiumoxid ger 60 ggr högre slipeffekt jämfört med t.ex nylonborste. Förhållandet mellan bortslipat ämne och slitage på borsten är överlägset andra slipmaterial. Teknologin är patenterad.

Gradningsborstar från XEBE
I dag är gradningsrelaterade fel på bearbetade detaljer ett vanligt problem men med hjälp av Xebec-borsten ges nu möjlighet att undvika detta. Istället för att göra grad-momentet för hand efter själva bearbetningen kan nu gradningen göras direkt i maskinen under bearbetningen. De axiella borstarna finns i flertalet varianter och utförande beroende på kundens behov. Se mer på vår hemsida om dessa unika borstar!

Med de automatiska hållarna kan processen göras helautomatisk då frammatningen av borsten sker automatiskt.
Operatören bestämmer frekvensen av detta moment beroende på typ av material och cykeltid. Frammatningen av nytt material kan ske med stor exakthet i steg från 50 μm (0,05 - 1 mm).

Xebecs keramiska slipstift med aluminiumoxid ger mer än 10 ggr längre livslängd än traditionella keramiska slipstift!
För punktgradning i NC-maskin/robot eller handgradning. Stiftet vars skaft är flexibelt för mjukare gradning har över 10 ggr längre livslängd än vanliga keramiska slipstift. Stiften finns som sfäriska samt cylindriska 3-5 mm och i tre olika utföranden. Samma unika materialkomposition som hos Xebecborstarna ger liknande fördelar och unik precision vid
bearbetning.

Om du tror att detta kan vara en lösning för dig kontakta oss gärna på 010 483 40 80.

Uppkopplade lösningar för digital bearbetning.

Digitala lösningar förändrar metallbearbetningsbranschen. Uppkopplade lösningar är ett hett samtalsämne. Men att verktyg, maskiner och enheter kommunicerar med varandra är inte till stor nytta om man saknar rätt kunskaper och lösningar för att agera. Gör dig redo för framtidens bearbetning nu.


Stadens trädgårdsanläggare arbetade precis som idag med skötsel av kommunala och privata trädgårdar samt parker. Numera naturligtvis också med nyanläggningar och golfbanor i stadens omgivningar. I takt med att de boende i stadens hus övertar och äger husen anlitar man också professionella trädgårdsanläggare för att få fina innergårdar. Vanliga trädgårdsmästare är mera leverantörer av i synnerhet fruktträd, buskar, häckar och blommor. Stockholm och Göteborg har många parker och stora gröna ytor som måste skötas sakkunnigt. De är stadens lungor och utan dem skulle vi ha en betydligt sämre luft i stan.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.