Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

TILLSAMMANS HÅLLER VI ANDAN

Det känns ovanligt svårt att skriva en ledare i dessa tider. Vi är alla berörda på något sätt av åtgärderna att minska smittspridningen. Nyhetsflödet domineras totalt av rapporteringen kring Corona och samhället går på sparlåga. Det känns lite grann som om hela världen håller andan. Jag undrar vad som kommer att hända när vi andas ut, och när vi kan göra det. Förhoppningsvis lär vi oss någonting av det här och kan använda erfarenheten positivt framöver.

Vid den här tiden på året arbetar vi normalt med full bemanning i våra lokaler samt tar emot och gör många kund- & leverantörsbesök. Vi planerar också för resten av året och höstens alla aktiviteter. Just nu råder det pausläge i den rutinmässiga planeringen, möten sker digitalt och många jobbar hemifrån. Vi hoppas att läget förändras till det bättre inom en snar framtid, men behöver samtidigt förbereda oss efter olika scenarier 

Trots allt detta skymtar ljusglimtar. Vi kan se ekonomier i Europa som sakta öppnar upp även om osäkerheten av nedstängningens konsekvenser kvarstår. Tilliika hög arbetslöshet flödar kreativitet. På Göthes har vi anpassat vår digitala teknik för onlinemöten och arbete på distans, vi har tagit tag i arbetsuppgifter som inte annars alltid hinns med. Med fördel kan vi använda denna tid för att komma ut starkare och med större användarvänlighet mot våra affärspartners. Den fysiska avskärmningen mot omvärlden gör oss helt enkelt mer digitalt kompetenta och fokuserade. I förlängningen är och blir vårt affärssystem med webshopen en viktig del i den pågående transformationen från analog till digital teknik.

Jag hoppas och tror att vi inom en snar framtid kommer ur det här på ett bra sätt.

Vi gör det tillsammans, men på distans!

Patrik Östlund

Hänglås & Hänglåsbeslag i ny tappning!

SSF normerna SSF 014 hänglås och SSF 018 Hänglåsbeslag har nu reviderats och slagits ihop till en norm SSF 014 utgåva 4, Hänglås och hänglåsbeslag - Klassning, krav och provning. Normen publicerades i slutet av mars.

Revideringen var nödvändig och efterfrågad då allt fler hänglås idag har elektromekaniska manövrering. Krav har bl.a. tillkommit gällande elektroniska angrepp samt klassning enligt SS-EN 16864.

Under februari startades revideringen av SSF 114 Larmöverföring. Normen utgör en grund för andra normer och behöver uppdateras för att överensstämma med dagens och morgondagens teknik och krav.

Revidering av SSF 026 Båtmotorlås inleddes i mars. Antalet båtmotorstölder har under många år ökat och är ett stort problem. Befintlig norm uppdateras för att möjliggöra utveckling, provning och certifiering av effektivare och bättre lås.

Källhänvisning: Text & tabell från Stöldskyddsföreningen


Under de rådande omständigheterna påverkas vi alla av Corona/Covid-19 restriktioner och måste ställa om till nya arbetssätt och rutiner.

För Europa standardiseringen betyder det att tidplaner skjuts fram och blir preliminära. Detta gäller inte minst det arbete som kommissionen gör med översyn av CPR- Byggprodukt förordningen.

Läget för brandklassade dörrar är fortfarande oförändrad. Inga ändringar från EU kommissionen, Boverket eller CEN vad gäller brandklassade dörrar.

· Ytterdörrar SS-EN 14351-1, obligatorisk CE märkning

· Innerdörrar SS-EN 14351-2, nationellt typgodkännande

Utifrån det osäkra läget idag så pekar det mesta på att det kommer att dröja minst två år innan en reviderad CPR är klar.

Enligt Boverket är det byggherren som har ansvaret att BBR följs. Väljs en CE märkt produkt med den deklarerade prestandan som krävs så anses Byggherren uppfyllt kravet. I annat fall måste Byggherren själv visa att byggprodukten uppfyller kravet. Vilket blir mycket komplicerat.

Källhänvisning: Text från SEM Group

Kallt huvud, varmt hjärta, RENA HÄNDER

Kallt huvud, varmt hjärta, rena händer. Tre humanistiska budord att hålla fast vid i dessa virustider. Samtidigt finns det många sätt att bekämpa viruset och ett sådant sätt är bacilfria handtag. 

Handtagen har en antibakteriell ytbehandling som bryter ned smittbärande bakterier. Tre företag som idag marknadsför dessa hantag är Assa Abloy, Habo och HOPPE.

Addion från Assa Abloy

Addion är en helt unik metallisk antibakteriell ytbehandling som kombinerar Assa Abloys nickelsäkerhet (Prion) med en effektiv nedbrytning av smittbärande bakterier och mikroorganismer med hög slitstyrka. Addion lämpar sig därför mycket väl i miljöer där bakterier lätt sprids, t. ex. sjukvård, skola och barnomsorg.

Läs mer här>>

Clean från Habo

Habo Clean förenar tre värdefulla egenskaper. De är tillverkade i blyfri mässing, är nickelfria och har en ytbehandling som motverkar bakterietillväxt. 

Läs mer här>>

SecuSan från HOPPE

SecuSan är en speciell yta som genast och varaktigt förhindrar mikrobiell påväxt. Den är helt underhållsfri och konstruerad för användning under lång tid.

Läs mer här>>

Källhänvisnig: Text och bild från Assa Abloy, Habo och HOPPE


Athmers nya tätningströsklar STADI är baserade på en gemensam modern plattform för systemdörrar av stål och aluminum avsedda särkilt till:

 • Brandklassade dörrar
 • Ljudklassade dörrar
 • Rökklassade dörrar
 • Handikappsanpassade entréer

Egenskaper:

 • Ljudreducering upp till 54 dB
 • Enkel montage och injustering av tröskelns vertikala rörelse
 • Kompatibel till båda slag- och skjutdörrar
 • Parallell aktivering, automatisk nivåreglering och övertrycksskydd
 • Tröskelns rörelse är helt vertikalt och ger högt tätningsvärde mot kant
 • Tätningsrörelse upp till 16 mm
 • Tätningsprofil tillverkad av självsläckande silikon


Tätningsfördröjning (2sek.) som tillval

Fördröjer innerprofilens rörelse i de fall där övertryck kan hindra dörrens stängning.
Vid dörröppning retirerar tröskeln utan fördröjning.

Källhänvisning: Text och bild från Athmer


GEZE ActiveStop Ytmonterad

Dörrdämparen GEZE ActiveStop Ytmonterad kan stoppa dörrar försiktigt, stänga dem tyst och enkelt hålla dem öppna. Det betyder att smällande dörrar, klämda fingrar och skador på väggar eller möbler hör till historien. Tack vare två olika utformningar kan dörrdämparen antingen förinstalleras eller efterinstalleras med största enkelhet.
Med GEZE ActiveStop Ytmonterad kan du kombinera funktionalitet, säkerhet och estetik – och uppleva en helt ny dörrstyrning.

Användningsområde

• Innerdörrar av trä, med överfals och infällda
• Innerdörrar av glas med träramar
• Installationstyp: monterad på dörrbladet,
  · Glas: motsatt sida från gångjärnet
  · Trä: gångjärnssidan

• Dörrupphängning: för DIN vänster och DIN höger


Nya ROC DESIGN av MANTION

MANTIONS nya ROC DESIGN utmärker sig på många sätt. 

 • Hjul i polyamid som monteras på kullager
 • Stål i svart finish (andra färger finns tillgängliga på begäran).
 • Komponenter skyddas via ytbehandling
 • Komplett kit med hjul och skena
 • Dämpare inkkluderat i beslagssatsen
 • 6 designade hjul för din skäddarsydda lösning

Kontakta gärna Göthes Industribeslag på 010 - 483 40 25 för mer information. Nedan kan du också se en video om ROC DESIGN

Källhänvisning: Text och bild från MANTION


Nu är STEP 110 och STEP 120 eltryckeslås godkända med STEP Exit nödutrymningsbeslag

STEP Exit är ett nödutrymningsbeslag i rostfritt stål för slagdörrar där du vill skapa en säker utrymning med ett enkelt handgrepp. Certifierad enligt SS-EN 179:2008 tillsammans med STEP 110 och STEP 120 eltryckeslås.

Två olika typer av ytfinish i rostfritt stål

STEP Exit nödutrymningsbeslag är tillverkad i rostfritt stål. Välj mellan blankpolerad eller borstad ytfinish.

Brett användningsområde

Med STEP Exit och STEP 110 eller STEP 120 eltryckeslås sker all passage från insidan med samma trycke. Brandgodkänd.

Källhänvisning: Text och bild från StepLock

Beröringsfri brytare CleanSwitch

 • Beröringsfri brytare, aktivering med radar
 • Lämplig vid handikappsanpassad installation samt vid höga krav på hygien
 • För infällt montage, ram för utvändigt montage beställs separat
 • Oprisk återkoppling i olika färger (valbara)
 • Avkänningsavstånd 100-500 mm
 • Mått: 88 x 88 mm

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi på Göthes Säkerhet gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från FAAC

Vårkampanj

Spänande produkter från Mitutoyo i vårkampanj fram till 31 maj. För ytteligare information och beställning kontakta oss på Göthes Teknik. Du når oss enkelt på 010 - 483 40 80. Klicka på länken nedan för att komma till kampanjen.


Uppkopplade lösningar för digital bearbetning.

Digitala lösningar förändrar metallbearbetningsbranschen. Uppkopplade lösningar är ett hett samtalsämne. Men att verktyg, maskiner och enheter kommunicerar med varandra är inte till stor nytta om man saknar rätt kunskaper och lösningar för att agera. Gör dig redo för framtidens bearbetning nu.

Hela Sandvik Coromants sortiment kan rådgöras och beställas via Göthes Teknik. För specifika frågor eller beställning ring oss gärna på 010 - 483 40 80

Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant

Information från Göthes Industribeslag med anledning av rådande Coronavirus situation

Med anledning av rådande Covid-19 situation så vill vi från Göthes Industribeslag AB ge en aktuell statusrapport och informera att vi fortfarande har en pålitlig och stabil leveranssituation.

 • Vi fortsätter att arbeta med våra inköpsplaner m.h.t. aktuell Covid -19 situation samt noggrant bevakar och följer upp våra beställningar.

 • Vårt Lager & Materialcentrum i Falun tar emot, packar och levererar ut era beställningar precis som vanligt.

 • Vi har vidtagit åtgärder för att begränsa eventuell smittspridning och bibehålla servicenivån.

 • Vi arbetar numera i två skift vid vårt MA centrum för att minimerar risken för en totalsmitta av våra logistiktekniker.

 • Eftersom läget hela tiden förändras återkommer vi med fortlöpande information ifall någonting kring detta skulle förändras.

 • Våra logistikpartners – DHL, Postnord, Schenker & UPS rapporterar löpande till oss om sin aktuella leverans situation beträffande våra affärsrelationer med respektive bolag.

 • För medarbetarna vid kontoret i Falun, har 50 % av styrkan hemmakontor från och med torsdagen den 19/3.

 • Vi följer riktlinjerna från våra myndigheter för att säkerställa vår bemanning och våra medarbetares hälsa.

  Välkomna till oss med era frågor och beställningar, så ska vi som alltid göra vårt bästa för att ge er bästa möjliga service!

 

Med vänliga hälsningar
Göthes Industribeslag AB


Stadens trädgårdsanläggare arbetade precis som idag med skötsel av kommunala och privata trädgårdar samt parker. Numera naturligtvis också med nyanläggningar och golfbanor i stadens omgivningar. I takt med att de boende i stadens hus övertar och äger husen anlitar man också professionella trädgårdsanläggare för att få fina innergårdar. Vanliga trädgårdsmästare är mera leverantörer av i synnerhet fruktträd, buskar, häckar och blommor. Stockholm och Göteborg har många parker och stora gröna ytor som måste skötas sakkunnigt. De är stadens lungor och utan dem skulle vi ha en betydligt sämre luft i stan.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestälmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.