Detta är ett nyhetsbrev från Skånes Hemslöjdsförbund. Se det i webbläsaren.

blommor av godispapper

Hej!

Ingen har ungått pandemin vi lever med just nu och ingen står opåverkad. Hemslöjden i Skåne har ställt in de flesta aktiviteter under april och maj för att minska smittorisken. Vi tror dock att vi från juni ska kunna fortsätta verksamheten så sommarens kurser är öppna för anmälan!

Tills vi ses igen i "verkliga livet" så får vi hålla viss distans, slöjda hemifrån och kanske dela med oss av vårt slöjdande på nätet. Vill du läsa om vår verksamhet utifrån ett textilt hållbarhetstänk så har vi gjort en PDF som du kan ladda ner på nätet. Du kan också ladda ner vår Verksamhetsberättelse för 2019 och ta del av allt roligt som hände under förra året.  

Hemslöjdens butik i Landskrona håller öppet som vanligt och inom kort lanseras den nya webbbutiken.

Konsulenternas och butikens verksamhet hittar ni alltid i sin helhet på hemslojdeniskane.se 

Föreningslivets aktiviteter hittar ni i Slöjdkalendern 


Sykunniga sökes!

Sy skyddsrockar åt äldrevården

Flera kommuner inom Region Skåne har brist på vårdmaterial. Hemslöjden i Skåne hjläper Eslövs och Höörs kommun att organisera frivilliga som kan sy skyddsrockar åt äldreomsorgen.

Vi har fått tillgång till mönster, framtaget av textilslöjdsläraren My Härstedt i Höör. Mönsterdelarna till rockarna skärs ut av ScandExpo i Höör. Vi behöver nu hjälp med att sy 500 rockar till Höörs kommun och 150 åt Eslövs kommun. Just nu håller vi på att paketera material för 10 rockar/paket. 

Kan du hjälpa till? På vår hemsida hemslojdeniskane.se/sy-rockar finns ett anmälningsformulär där du anmäler dig, samt info om hur du hämtar ett materialpaket för att sy 10 rockar. 

Rockarna är enkla att sy och går utmärkt att sy på en vanlig hushållsmaskin även om det går fortare om du har en overlockmaskin. Det är bra om du har sömnadsvana då du inte kan få vägledning vid varje moment. En sömnadsbeskrivning kommer att medfölja.

Läs mer här


Korgfesten inställd

Även korgfesten på Hovdala Slott, i samarbete med Östra Skånes Hemslöjdsförening och Hovdala slott blir inställd med Covid-19 smittorisken i åtanke. 


Lässugen?

Vi har gjort en liten skrift om textil hållbarhet som du gratis kan ta del av på nätet. Klicka på bilden nedan eller här för att öppna den som PDF 

bildlänk
Klicka på bilden för att öppna skriften som PDF

Årsberättelse för 2019

Skånes Hemslöjdsförbunds årsberättelse finns nu att läsa på hemslojdeniskane.se I den hittar du både statistisk för året och inspireramde bilder från kursverksamheten. Omslaget pryds av singlade bollar, gjorda av Anders Angel i samband med utställningen Bokstavligt slöjdat. 

Klicka på bilden för att öppna verksamhetsberättelsen som PDF

april 2020


Gå en sommarkurs!

Många av vårens kurser ställdes in eller flyttades framåt men vi utgår ifrån att sommarens kurser kommer kunna genomföras. Det finns platser kvar på: 

Svepakskar
5-7 juni med Anders Isgren

Skånsk konstvävnad 
8-12 juni med Gunvor Johansson

Yllebroderi 
22-26 juni med Eva Berg

Skånsk konstvävnad 
29 juni-3 juli
med Gunvor Johansson

Folkligt silversmide
30 juni-2 juli
med Louise Vitas

Pilkorgsflätning
6-10 juli
med Steen H Madsen

Svarvning
6-10 juli
med Åke Landström

Spinn ditt eget garn
6-10 juli
med Stefan Moberg

Bokbindning – traditionella bindningar och innovativa strukturer
6-10 juli
med Eva Hejdström

Pilkorgsflätning
13-17 juli
med Steen H Madsen

Fläta i näver
13-17 juli
med Emma Dahlqvist

Stoppa & lappa dig genom din garderob
20-24 juli
med Katarina Evans

Verktygskurs
20-24 juli
med Ramon Persson

Flamskvävning
27-31 juli
med Marianne Asp

Slöjda en pall, barn + vuxen
28-30 juli
med Mikael Liljeqvist

Tälj till köket
3-7 aug
med Niklas Karlsson

Du hittar hela vårt kursprogram och anmäler dig på
hemslojdeniskane.se/kurser


Det finns sju hemslöjdsföreningar i Skåne som du kan bli medlem i. Föreningarna arrangerar slöjdkaféer, inspirationskvällar m.m. Du får alltid rabatt på Skånes Hemslöjdsförbunds helg- och veckorkurser när du är medlem.


Bild på tidningen Hemslöjdsnytt

Som medlem i en hemslöjdsförening får du tidningen Hemslöjdsnytt fyra nr / år hem i brevlådan. Hemslöjdsnytt innehåller information från konsulenter, butik och föreningar. Nästa nummer utkommer i mitten av april

Ladda ner Hemslöjdsnytt som PDF här


Hemslöjdens butik i Landskrona

Välkommen till södra Sveriges enda hemslöjdsbutik! Här finns förutom högkvalitativ slöjd: material, redskap, verktyg, böcker, garn m.m. som du behöver till ditt eget skapande. 

öppettider: 
tis-fre 11-18, lör 11-15


facebookinstagramyoutubepinterest

Hemslöjden i Skåne

Landskrona gamla stationshus
Österleden 10
261 35 Landskrona

hemslojdeniskane.se

Hemslöjden logga

Skånes Hemslöjdsförbund lagrar och hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen, GDPR. Läs vår personuppgiftspolicy här

Du får detta nyhetsbrev eftersom du eller någon annan har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.