Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 17, 2020

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Är du en problemlösare?

Ser du andras problem som din egen utmaning? Då är du kanske den vi söker.
Ibland får kansliet förfrågningar om släktforskning från personer som kört fast och behöver hjälp. Den bästa hjälpen är oftast de som forskat länge i vissa församlingar och har stor kunskap om gårdarna och namnen där. Vill du dela med dig av din kunskap? Halland består av många församlingar så vi vill gärna ha kontakt med flera sakkunniga. Hör av dig till kansliet info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72 och meddela samtidigt vilken eller vilka församlingar du kan tänka dig att hjälpa till med.


Aktivitetssamordnare

Kurser, föreläsningar, släktforskningshjälp med mera. Hallands Släktforskarförening erbjuder ett stort utbud av olika aktiviteter. Det är ett pusslande och pysslande för att allt ska klaffa i hela länet. Styrelsen har nu utsett vår förre ordförande Inger Gärdfors som samordnare för länets alla aktiviteter. 


Hett tips!

I dessa coronatider är släktforskning en perfekt sysselsättning och en hel del kan letas upp hemifrån. Eftersom många kan ha svårt att ta sig till ett bibliotek under smittspridningsperioden har Kungliga biblioteket öppnat upp möjligheten att läsa svenska dagstidningar på nätet. När den nyheten släpptes blev det anstormning till deras hemsida men nu verkar det ha lugnat ner sig lite så att det fungerar som det är tänkt. Missa inte detta tillfälle!
Till att börja med gäller avtalet under april månad. Under den tiden är allt material i tjänsten tillgängligt var du än befinner dig i Sverige.


Till sist...

Vid det här laget har väl ingen missat att årets släktforskardagar för första gången någonsin har ställt in. De skulle ha gått av stapeln den 22–23 augusti i Skövde.


Facebookgrupper

Du vet väl att Hallands Släktforskarförening finns på Facebook – gilla och följ oss gärna där!
Vi kan tipsa om att det finns fler Facebookgrupper med anknytning till halländsk släktforskning. ”Släktforskning Falkenberg & Varberg” och ”Halländska rötter” är ett par av dem.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.