Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Teknisk chef Joseph Saade och produktionschef Johan Linné från Orkla Foods Sverige AB lämnar över 25 500 engångshandskar till Kumla kommun och socialnämndens ordförande Annica Sjöqvist, upphandlare Ulric Öhman och socialchef Gabriella Mueller Prabin.

Positiva nyheter i dessa coronatider

Coronapandemin har en stor påverkan på många företag, så också i Kumla. Den mediala coronabilden målas till stora delar av negativ nyheter som staplas på varandra, därför känns det angeläget att också kunna förmedla positiva bilder från Kumlas företag:

  • Företaget Bandi i Kumla har, enligt VD Johan Lindmark, klarat sig bra utifrån att man fått många nya förfrågningar främst gällande elastiska band för tillverkning av ansiktsskydd och visir men även till förkläden.
  • Lantmännen i Kumla bygger, direkt söder om befintliga silos i Viaområdet, ytterligare två plåtsilos. Dessa ska stå klara den första juli och kommer att rymma 6 000 ton vardera. Investeringen, som är på 23 miljoner kronor, kommer att leda till bättre logistik samt ökad kapacitet vid mottagandet av spannmål, säger föreståndare Roger Fälth.
  • McDonald´s i Brändåsen bygger både om och ut. Om allt går som planerat ska detta vara klart i juni 2020.
  • Millcon AB i Kvarntorp producerar förpackningskartong till främst livsmedel och läkemedel. Företaget har haft en stor efterfrågan på sina produkter vilket inneburit att man den senaste månaden har nyanställt sex personer och därmed har 38 anställda totalt, berättar VD Johan Millgård.
  • Den 17 april skänkte Orkla Foods Sverige AB i Kumla 25 500 engångshandskar till Kumla kommun. Platschef Johan Linné förklarade också att man i Kumla temporärt har anställt ytterligare 16 personer för att klara den ökade efterfrågan på företagets produkter.

Stöd till dig som företagare!

Som företagare i Kumla kommun har du möjlighet att få företagsstöd via Region Örebro län. Med anledning av rådande situation finns här också information om förhöjt stöd med anledning av covid-19.

Regelverket för dessa stöd kan vara komplicerat varför företagare rekommenderas att titta på hemsidan www.regionorebrolan.se/foretagsstod 

Här finns också kontaktuppgifter till handläggare för företagsstöd inom Region Örebro län.


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar.

I dagsläget har vi en upphandling ute vad gäller ventilationsarbeten. I denna vecka planeras annons om elarbeten och under nästa vecka kommer en annons om IT-konsultering att publiceras. Så håll utkik!

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.


60 år med Kumla Indianerna i högsta ligan!

I år går Kumla Indianerna in på sitt sextionde år i den högsta speedwayserien. Här bör också tilläggas att Indianerna är den speedwayklubb i Sverige som varit med längst i högsta divisionen!

Men hur går det i år med seriematcherna? Marknadschef Simon Gustafsson berättar att hemmapremiären den 5 maj är framflyttad och första hemmamatchen planeras nu till tisdagen den 2 juni, då med derbymatch mot Piraterna från Motala.

För att stärka ekonomin säljer man nu så kallade virtuella biljetter till den tidigare planerade hemmapremiären. Detta är i huvudsak ett ekonomiskt stöd till föreningen. På hemsidan www.indianerna.nu framgår bland annat att Handelsbanken i Kumla och Hallsberg köpt 150 biljetter. Föreningen vill sätta ett virtuellt publikrekord och då gärna med fler än förra årets premiär på 3 807 personer!


Padel hos Villa Hälgholmen

Villa Hälgholmen bygger padelbana som ett komplement till deras nuvarande bed & breakfast. Det blir utebana, padelbod med material och en bastu för skönt häng efter spel.


Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.