NYHETSBREV FRÅN STUA | UTVECKLAR BESÖKSNÄRINGEN


STUA lanserar en lärplattform!

Under en längre tid har vi på STUA, tillsammans med Bravo Media, arbetat för att färdigställa en lärplattform för Destinationutveckling Sörmland och Sveriges Slottsdestination. Vi välkomnar dig som aktör inom besöksnäringen i Sörmland att ta del av artiklar, kurser och evenemang. Coronans framfart gjorde detta arbete än viktigare och vi kommer fortsätta fylla plattformen med innehåll.

Nästa steg i stödinsatsen

Som ett nästa steg i stödinsatsen har vi arbetat fram ett första utbildningsmaterial. Redan idag får du tillgång till första delen som går igenom digitala kanaler. Genom att registrera dig får du tillgång till 4 filmer där vi praktiskt förklarar Google my business och kampanjer och annonsering via Facebook och Instagram.

Du kan enkelt registrera dig på lärplattformen och få tillgång till materialet. 


Fler ämnen och rådgivning

Vi kommer framåt fortsätta publicera varje torsdag med undantag för Kristi himmelfärd den veckan bjuder vi på filmerna redan på tisdagen! Vi börjar med fyra teman, digitala kanaler; scenarioplanering; produkt, paketering, prissättning och kommunikation, storytelling, värdskap.

Du kommer även att kunna ta del av rådgivning enskilt i dessa teman. Mejla stua@stua.se för att boka upp en tid.


Energismart och konkurrenskraftig besöksnäring - en förstudie

Undert vintern har vi arbetat på en förstudie för att ta reda på behovet av energieffektivisering hos hotell, campingar och restauranger. I dagsläget ligger Sörmland efter många andra regioner när det kommer till att nå klimatmålen. Men denna förstudie visar att med rätt verktyg kan företagen i Sörmland se till att miljömålen nås. 

 

Se vår resultatfilm här


#StoltMatlåda

Via Stolt mat i Sörmland har vi lanserat kampanjen #stoltmatlåda. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi hjälpas åt att driva trafik till er restauranger och krögare som erbjuder matlådor, middagskassar, råvarokorgar eller "take away" 

Det du som företag gör för att delta i kampanjen är:

1. Skapa ett inlägg där du uppmanar till ett köp, bokning eller kontakt via ditt inlägg (Instagram och/eller Facebook)

2. Skriv in #StoltMatlåda och #Stoltmatisormland i ditt inlägg

3. Stolt Mat i Sörmland sprider det vidare i deras kanaler


Branschråd - Tema Restaurangrestriktioner

Den 14 maj klockan 15-16 håller vi ett branschråd med tema restaurangrestriktioner. Restauranger och cafeer i Sverige får hålla öppet men måste förhålla sig till de coronariktlinjer som formulerats av Folkhälsomyndigheten. Avstånd mellan bord, ingen barservering, inte för många i lokalen osv. Hur gör man för att ”göra rätt”?  Vissa krögare använder uttryck som ”mission impossible” och beskriver hur man agerar både krögare och kontrollant samtidigt.

Vi bjuder in 2 krögare som berättar om sin situation och hur de tolkar föreskrifterna samt en Livsmedelsinspektör som beskriver sitt uppdrag i förhållande till coronariktlinjerna. Anmäl dig här


Webbinarium: Omställningsstödet - steg för steg

Den 15 maj klockan 10 håller vi ett webbinarium där du får hjälp att räkna hur omställningsstödet kan hjälpa dig ekonomiskt. Irja Hökås och Sebastian Strid går igenom ett räkneverktyg som tagits fram och förklarar vilken dokumentation som kommer behövas i ansökan.  Anmäl dig här


Stödinsats för besöksnäringen i Sörmland

För att stötta dig som företagare inom besöksnäringen har STUA  tillsammans med Almi företagspartner AB startat en hjälplinje för att ge akut stöd och rådgivning, finansierat av Region Sörmland. Vi finns här för dig och vi har ett stort nätverk som är beredda att ge dig akut stöd och rådgivning! 

Ring oss för att boka rådgivning: 0155-220 800 eller maila radgivning@stua.se


För tillfället har vi enbart digitala möten. Vill du ha ett digitalt möte eller veta mer om projekt och övriga insatser: Tel 0155-22 27 70, mejl stua@stua.se

Känner du dig inte helt hemma i den digitala världen så hjälper vi dig självklart koppla upp, eller erbjuder möte via telefon. Så fortsätt gärna höra av er, vi finns här, på det uppkopplade sätt som passar er!


Följ, gilla, dela STUA på

facebooklinkedinyoutubeinstagram