Det här här Livstipset! Ett nyhetsbrev av Madeleine Marcus

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Goda nyheter

Framtiden

Jag älskar människor och har en förkärlek till att hjälpa till på individuell basis som näringsterapeut men coronakrisen har gett mig några frågor att fundera över:

  • Har jag råd att fortsätta?
  • Vill människor verkligen ha min hjälp?
  • Vill de, men det är för kostsamt?

Efter att ha vidtagit en del överväganden och åtgärder har jag hittat någon slags ny balans.

Välkommen till Tyresö!

Jag fortsätter med mitt kall och arbete som näringsterapeut och för att göra det ekonomiskt möjligt, flyttar jag mottagningen till vackra Tyresö den 1 juni. Tycker du att det blir för långt att åka, kan vi träffas genom videosamtal. Jag ger dig ett fint erbjudande på ditt första skypemöte.

Coronarabatt

Kan corona föra något gott med sig? Ja, jag tror det. Och för dig som överväger att boka tid hos mig under våren och sommaren, har det absolut fört något gott med sig.

Många har fått lägre inkomst p.g.a. corona. Därför sänker jag priserna med 20 % för alla sessioner (utom prova-på-skypen, som redan har 30 % rabatt) fram till och med 31 juli. Detta gäller även för dig som redan har en bokad tid. Har du redan bokat och valt att betala via Klarna så korrigerar jag beloppet innan dragningen går igenom.

De aktuella coronapriserna under perioden 200412-200731 är:

Nybesök 2,5 timme: 2600 kr (normalpris 3250).
Återbesök och skypemöten 1,5 timme: 1560 kr (normalpris 1950).

Prova-på-skypemöte 1,5 timme har redan 30 % rabatt och priset om 1365 kr består. 
Här bokar du tid. 

Pollenallergi?

Tips vid pollenallergi

När kroppens slemhinnor läcker igenom främmande partiklar in i blodbanan uppstår försvarsreaktioner och du kan få allergiska symptom med histaminfrisläppning och inflammation. Svullnad, rodnad, rinnande ögon och näsa, nysningar och trötthet är vanliga symptom.

Att bygga upp slemhinnor tar ofta många månader och görs med målmedvetet arbete via kost och näring. Läckande tarm och tarmfloraobalans är vanliga bakomliggande skäl. 

 

Men frågan är vad du kan göra nu om allergin redan är här?

Här får du några kompletterande tips till den gängse medicinen:

  • Ge dig själv tillräckligt med nattsömn, som är superviktig för immunförsvaret och återuppbyggnaden av kroppen.
  • Undvik livsmedel som kan påverka slemhinnorna negativt som mejeriprodukter, socker och spannmål (vete, råg, korn, havre majs, ris).
  • Var även försiktigt med nattskatteväxter som tomat, aubergine, potatis, paprika och chili, samt baljväxter som inte tryckkokats, nötter och frön.
  • Jag har arbetat med PollaZym i många år med fina resultat. Det är ett kosttillskott med enzymer, quercetin och c-vitamin som inte gör dig trött. 

Så här kan du dosera:

Inta dem helst på tom mage med ett glas vatten (vätska gör att enzymerna aktiveras). Börja med 2 kapslar vid uppvaknandet, 2 mitt på dagen och 2 på kvällen första veckan. Om detta hjälper dig bra, kan du succesivt prova att gå ned i doser för att hitta din lägsta verksamma dos.

Observera

Produkten har en viss blodförtunnande effekt, varför den är olämplig tillsammans med blodförtunnande läkemedel eller vid ökad blödningsbenägenhet. Känns magen irriterad av enzymerna kan du ta dem vid måltiderna i stället, alternativt ta lägre doser.


Om mig

Jag arbetar med näringsmedicin och funktionsmedicin. Det har jag gjort sedan 1999 och det är fortfarande lika roligt och intressant som det var för 20 år sedan.

Jag brinner för hälsa och att få hjälpa andra till bättre hälsa, huvudsakligen genom att förmedla kunskap och lägga upp skräddarsydda individuella behandlingsprogram. 

Rådgivningen hos mig räknas som friskvård enligt Skatteverket, så om du har en friskvårdspeng från din arbetsgivare, kan du nyttja den hos mig.

Forskningen går väldigt snabbt framåt inom mitt område och det är oerhört intressant att ta del av den. I mån av tid, delar jag gärna med mig av mina kunskaper via mitt nyhetsbrev.

www.madeleinemarcus.se

madeleinemarcus@outlook.com

 

 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Vill du bli prenumerant? Klicka här.