Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rättighetscentrum Halland Nyhetsbrev 2020:1

 

- mot diskriminering


Hemsida och facebook

Rättighetscentrum Halland har nu en egen hemsida som gärna får delas och besökas. 

Gå gärna in och gilla vår facebooksida också. 

Vill du stödja Rättighetscentrum Halland ideellt så söker vi just nu personer som kan tänka sig att hjälpa till att översätta text på hemsidan. 


Rättighetscentrum Halland

Verksamhetsledare för Rättighetscentrum Halland är Sofie Johansson. Sofie har sedan 2011 arbetat på ABF Halland, framförallt med funktionshinderorganisationer och annan verksamhet för personer med funktionsvariationer. Dessförinnan utbildade hon sig i Växjö och har en magisterexamen i sociologi. 

Ta gärna kontakt: sofie.johansson@abf.se, Tel 072-700 44 04


Juridisk rådgivning

Under våren 2020 blir en jurist anställd på Rättighetscentrum Halland. Det innebär att vi under hösten kan komma igång med juridisk rådgivning i diskrimineringsärenden. 


Uppstart i en pandemi

Den 1 janauri 2020 startade Rättighetscentrum Halland. Ingen hade väl räknat med att år 2020 skulle bli ett år med en pandemi som påverkar en hel värld och som förmodligen kommer att ge konsekvenser för människor över hela världen under en lång tid framöver.

I detta känns det trots allt bra att kunna erbjuda gratis rådgivning kring diskrimineringsfrågor. Många gånger har en läst att covid-19 inte särskiljer på människor, utan att alla kan drabbas. Det hindrar ändå inte att det är de som är mest utsatta som drabbas hårdast. Att se till mänskliga rättigheter är oerhört viktigt, trots att vi är mitt i en pandemi. Det finns länder som använder virus-utbrottet för att stärka sin politiska ställning, kvinnor som tvingas att vara isolerade med män som utför våld mot dem, barn som inte har möjlighet till likvärdig skolgång, personer som inte har får tillräcklig med information på sitt hemspråk och vårdpersonal som inte känner sig skyddade i sitt arbete. Det finns många fler som kan få sina rättigheter inskränkta i samband med coronautbrottet och Rättighetscentrum Halland vill uppmana alla att fortsätta att se vikten av mänskliga rättigheter, trots att, eller just därför att världen just nu är föränderlig.  

Sammanfattningsvis kan vi säga att starten av Rättighetscentrum Halland blev en del inställda möten och föreläsningar men att vi arbetar vidare för ett samhälle fritt från diskriminering. Kontakta oss vid intresse av utbildning, workshops, rådgivning eller någon form av samarbete i arbetet mot diskriminering. 


Vårt uppdrag

- avgiftsfri rådgivning och information till en enskild om hur han eller hon kan ta till vara på sina rättigheter,

- opinionsbildning, kurs- och seminarieverksamhet samt allmän information och rådgivning.

 

Rättighetscentrum Halland har ABF Halland som huvudman och drivs med stöd från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

 


Hemsida - Facebook - Telefon: 072-700 44 04 - E-post: rc.halland@abf.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.