Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

APRIL 2020


Lite nyheter i skuggan av corona-viruset

Välkommen till april månads bobrev där vi berättar om hur corona-pandemin påverkar vår kommande stämma, hur det går med våra projekt för laddplatser resp uppfräschning av trädgårdarna samt hur statusen är för våra garantiåtgärder från 5-årsbesiktningen.

Och så har vi lite nyheter om porttelefonen ute vid infarten på Helsingborgsgatan, men även uppmaning om ordningen i vårt miljörum (hoppades slippa den, men...).


Nytt datum för stämman

Vi hade planerat att hålla vår ordinarie stämma den 7 maj – och då skulle vi ha skickat ut kallelsen den 7 april. Men det gjorde vi inte... 

Under pågående Corona-pandemi så har ju Folkhälsomyndigheten uppmanat bl a bostadsrättsföreningar att försöka skjuta på sina föreningsstämmor för att undvika att samla ett stort antal personer på samma ställe.

Vi har därför beslutat att flytta stämman till den 15 juni och vi hoppas att det då ska gå att genomföra den på ”vanligt sätt”. Vi kommer parallellt också titta på de möjligheter som ges via den nya tillfälliga lag som Riksdagen beslutade om häromdagen. I korta drag innebär lagen att:

  • Fler kan vara ombud än dom som är angivna i stadgarna 
  • Ett ombud ska kunna företräda mer än en medlem
  • Poströstning ska kunna tillåtas

Försenade laddplatser

Föreningens installation av laddplatser i garaget var planerad att dra igång i mars/april men som så mycket annat har det tyvärr blivit fördröjt p.g.a. coronaviruset. Detta beror bland annat på att fabrikerna som tillverkar utrustningen är nerstängda. Tillverkningen är tänkt att dra igång igen inom ett par veckor så vi hoppas kunna starta upp projektet då.


Vad händer med våra gårdar?

Tyvärr har det inte gått så fort som vi hade hoppats med uppfräschningen av våra gårdar.

Sydsverige Entreprenad har varit här och tittat men har ännu inte fått fram något förslag.

Någon start av arbetet i mars blev det alltså inte - men vi har ännu inte gett upp hoppet om att det ska kunna hända något innan sommaren...


Garanterad långkörare...

... är de utdragna garantiåtgärderna från 5-årsbesiktningen. En hel del är fixat, men väldigt mycket återstår.

Kakel-punkterna har just planerats och körts igång. Ni som har mindre åtgärder, som kan klaras av under en arbetsdag, kommer att få klara er utan fungerande dusch under tiden. Ni med större åtgärder, som drar ut över 4-5 dagar, kommer att få tillgång till dusch som monteras i pumprummet nere i källaren. Förvisso spartanskt, men fördelen är - förutom närheten till vatten - att ni slipper gå ut till en byggbod ute på parkeringen.

Ett antal trasiga elmätare har bytts ut, men det verkar som om det fortfarande är fel i systemet. Vi fortsätter att nagelfara värdena från mätarna för att hitta alla som inte funkar som dom ska. 

Och så var det ventilationen... Trots dom åtgärder som Assemblin har utfört, så fortsätter problemen. Dom senaste rapporterna som vi har fått är att problemen med matos i C-huset kvarstår - och även återkommande bränt os i D-huset. Enstaka rapporter har även kommit in om avloppslukt. Vi är alla angelägna om att få till en lösning och fortsätter vår dialog med Peab och Assemblin, så håll ut!


Porttelefonerna

Det har ju inte varit helt lätt att hitta rätt person i den långa namnlistan i porttelefonen ute vid grinden till infarten. Vi har därför ändrat så att det i stället är lägenhetsnumren som visas i displayen, dvs C48, D51 osv.

Men det är ju ingen besökare som kan lägenhetsnumren, tänker du nu. Helt rätt tänkt. Därför har vi också hängt upp en enkel "analog" namnlista vid sidan av, med både namn och lägenhetsnummer. Lite senare i april kommer det upp en riktig namntavla i stället för plastfickan som nu hänger där.

Och nu har vi äntligen fått en fungerande porttelefon på Helsingborgsgatan 14. Tack för att ni stod ut med strulet alldeles för länge!


Och så var det miljöhuset...

Många av er har nog redan sett inlägget i vår Facebook-grupp om hur det såg ut i miljöhuset i förra veckan. Ni får stå ut med att det här blir en "favorit i repris".

Våra sopkärl för kartonger är dimensionerade för ett normalt flöde av returpapper, med viss rimlig marginal. Men det förutsätter att vi alla är noggranna med att vika ihop alla kartonger innan vi slänger dom, så att inte sopkärlen fylls till 90% med luft.

Kartongkärlen töms på tisdagarna, men när vi ägnar helgen åt att göra en större förrådsrensning, köpa ny TV eller nya möbler, så räcker kärlen inte till för alla nya kartonger. Så om kärlen är fulla, ansvarar boende själva för att transportera bort avfallet till någon av kommunens miljöstationer – den närmaste ligger på Spångatan, intill Coop. Eller så får vi spara skräpet hemma och vänta med att slänga tills den schemalagda tömningen är gjord.

Många fler använder också handtvålen och hushållspappret som sitter på väggen vid utgången - och det gillar vi så här i corona-tider. En hel del av det använda pappret har tyvärr hamnat på golvet - och Henry har därför satt upp en hållare på väggen med plats för en pappersåtervinningspåse (långt ord det där). Vi blir glada om ni slänger "torkpappret" där. Vi blir ännu gladare om ni slänger hela påsen när den är full och sätter dit en ny påse.


Glad Påsk!

Till sist vill vi i styrelsen önska er alla en riktigt GLAD  PÅSK !

Ta hand om varandra så gott det går i denna märkliga tid. Ring det där samtalet som du inte blivit färdig med innan, stötta våra restauranger med att handla lite take-away-mat. Själv ska jag bjuda in mamma (92 år) och övriga släkten till en "grupp-påskfika" via Messenger - tänk vilka möjligheter som ändå finns när man inte kan träffas live.


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar, vill du bidra med din kompetens eller engagera dig i "trädgårdsgruppen"?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här. 
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!