Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 15, 2020

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Vi kommer i fortsättningen att skicka ut snabba nyheter via e-post. Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Vill du bli vår nya bibliotekarie?

Böcker är nog alla släktforskare intresserade av – mer eller mindre. Nu söker vi dig som kan tänka dig att ägna lite tid åt vårt fina och omfattande bibliotek i föreningslokalen i Halmstad och få ny kunskap och inspiration till din egen släktforskning på köpet.


Nya släktforskartips

Utmaningar stöter vi släktforskare på allt som oftast. ”Vad står det egentligen där?” Är det dessutom på latin gör det inte saken bättre. Från Jorge Lintrup har vi fått den omfattande förteckningen ”Latin för släktforskare”, ”en hjälpreda för kyrkboksläsare och personer som forskar i gamla dokument”. Du hittar den på vår hemsida.
Nytt på hemsidan är också ”Atlas över rikets indelningar i län, kommuner, församlingar och tätorter”. En tydlig karta över var en församling ligger och vilka församlingar den gränsar till kan också vara till god hjälp i vår släktforskning.
Har du själv något tips som rör halländsk släktforskning och som du vill dela med dig av? Hör av dig till kansliet e-post info@hallandsslaktforskare.se eller tfn 035-12 82 72.


Rosor och glada tillrop till HSF!

”Jag vill bara ge en satans massa beröm till vår förening som genom åren gjort och gör ett otroligt bra jobb och som förser oss medlemmar med fantastiska hjälpmedel.”
Så börjar ett brev från vår medlem Håkan i Glommen. Ni kan tro att vi blev både stolta och glada! Brevet är riktat till alla medlemmar i HSF så var så goda – ta del av en hälsning från en mycket nöjd medlem!


Glad Påsk!

Solen verkar ge sig till känna under den stundande påsken. Ut och njut!
Ett moln på himlen är förstås alla de Coronarestriktioner som vi måsta anpassa oss efter. När vi brukar ägna oss åt att träffa släkten under påsken kan vi ändå fortsätta med det – men i form av släktforskning! Ett väl så bra alternativ.
Hallands Släktforskarförening önskar i vilket fall alla våra medlemmar en riktigt Glad Påsk!

Ps. Kansliet tänkte ta lite extra påskledigt och hålla stängt på skärtorsdag.


Facebookgrupper

Du vet väl att Hallands Släktforskarförening finns på Facebook – gilla och följ oss gärna där!
Vi kan tipsa om att det finns fler Facebookgrupper med anknytning till halländsk släktforskning. ”Släktforskning Falkenberg & Varberg” och ”Halländska rötter” är ett par av dem.


Information från DIS-Syd:

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/ 
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!


Läs tidigare nyhetsbrev här! Nyhetsbrev


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.