Medlemsbrev från Psykosyntesförbundet.  Problem att läsa det? Se det i webbläsaren.

Medlemsbrev 2, 2020

Hej ##firstname##

 

Vi har nyss gått över till sommartid, dagarna blir längre och längre och naturen börjar grönska igen. En tid som är så förknippad med glädje och förundran över naturens kraft att komma igen efter en kall och mörk vinter. En tid då många av oss brukar stanna upp en stund mot en vägg i lä för vinden, vända ansiktet mot solen för att njuta av ljuset och värmen. Då vi börjar längta efter att sitta på uteservering med vänner och med en filt om axlarna och låta infravärmen stråla ner på oss.

Det är äntligen vår!

 

Men sällan har vi varit med om en sån orolig tid som just nu. Pandemin skapar oro och stress hos många, med funderingar över hur framtiden ska bli. Funderingar på om jobb och försörjning kommer att påverkas, om viruset kommer att göra oss själva eller våra anhöriga allvarligt sjuka.

Här har vi coacher och terapeuter inom Psykosyntesförbundet en viktig funktion i att skapa lugn och fokus på här och nu och fokus på det vi kan påverka. Vi kan vara den positiva förebilden i vår närhet. Vi fyller en viktig funktion i våra jobb med att stödja våra klienter i svåra stunder. 

På Psykosyntesförbundets hemsida har vi lagt upp en länk till en broschyr. Krisstöd - vid arbete under extrem stress. Den är skriven av Sara Johansson som är beteendevetare och tidigare rådgivare vid internationella Röda Korsets Referenscentrum för psykosocialt stöd. Hon har skrivit en broschyr med evidensbaserade råd och tips till dem som möter människor i kris. Broschyren är formgiven och redigerad av Emma Holmgren och utgiven i samarbete med Parus förlag.

Häftet fokuserar på krisstöd vid en pandemi, men det kan även vara till hjälp vid andra svåra händelser i vardagen. Du hittar häftet online: https://parusforlag.se/krisstod.html

Tänk också på att ta hand om dig själv i dessa tider!
Det kan vara lätt att glömma att gå ut i solen, att ta en promenad, att prata med sina vänner i telefon, att äta bra och hälsosam mat, att meditera, motionera och vila. Glöm inte det, ta handom dig!

________________________________________________

Du vet väl att du som ordinarie medlem kan skapa en profilsida på vår hemsida? Du kan även lägga in event i kalendariet som då syns på hemsidan. De event du skriver om i kalendariet ska enbart vara i psykosyntesens anda.

Inloggning

För dig som är stödmedlem eller saknar presentation på vår hemsida

Användarnamn: PsfMedlem

Lösenord: Ferrucci19


Kontakta förbundet


Vår grupp på Facebook

Ett av våra mål för 2020 är att vara mer synliga på sociala media. Du vet väl att du kan gå med i vår Facebookgrupp Psykosyntesförbundets medlemmar?
Där kan du göra inlägg som rör din egen verksamhet eller om du vill dela med dig av information och tips som andra medlemmar kan ha glädje och nytta av.

Kom med du också!


Regionansvariga till västra och norra Sverige sökes!

Vi behöver bli fler som bildar aktivitetsgrupper och som brinner för psykosyntesen.
Kontakta oss i styrelsen om du vill veta mer.

I och med den nya styrelsen som valdes på Årsmötet den 8 mars har vi nu två nya Regionansvariga; Linnea Hellström i Stockholm och mellersta Sverige samt Marianne Larsson i södra Sverige.
Nu behöver vi två till medlemmar som vill vara regionansvariga för västra Sverige och norra Sverige och som tillsammans med oss kan skapa härliga regionmöten!
Hör av dig till oss! Vi behöver dig!


Allt för hälsan-mässan

Vi avser att vara med på Allt för hälsan mässan 6 - 9 november, om den genomförs som planerat.

Vill du vara med i arbetsgruppen tillsammans med Linnea, Marianne, Nils och Katarina? Kontakta oss. 


Inställda medlemsaktiviteter under våren

Den rådande Covid-19 pandemin gör att Psykosyntesförbundets medlemsaktiviteter under våren ställs in.

Det gäller såväl Kusinträffen Lika - Olika - Unika som skulle ha varit den 22 mars som Regionmöten, nätverksträffar och AW.

Om läget har vänt efter sommaren så blir det både Kusinträff, Regionmöte, Nätverksträffar o AW och Allt för Hälsan-mässa i höst.


Världspsykosyntesdagen 20/9

Söndagen den 20 september är det Världspsykosyntesdagen. Den uppmärksammar vi sedan ett antal år tillsammans med Psykosyntesföreningen. Från och med förra året så är även Norsk Förening för Psykosynteseterapeuter med oss. Vi har bjudit in en psykosyntesare från Italien som ska leda både meditationen och hålla ett föredrag för oss. Mer informatin kommer snart. OM pandemin fortfarande innebär reseförbud och stängda gränser kommer vi att genomföra det med hjälp av Internetsändning från Italien. Save the Date!

Vill du vara med i arbetsgruppen tillsammans med Irina? Tveka inte, hör av dig till oss!


Ordförande har ordet

Jag känner mig väldigt tacksam över att ha blivit vald till ny ordförande för Psykosyntesförbundet!
Under föregående verksamhetsår var jag ordinarie styrelsemedlem, Regionansvarig för Stockholm och mellersta Sverige samt Psykosyntsförbundets projektledare för Världspsykosyntesdagen.

I måndags hade den nya styrelsen sitt första arbetsmöte då vi bland annat gick igenom styrelsens uppdrag och beslutsmässighet samt roll- och funktionsbeskrivningar. Covid-19 gjorde det nödvändigt att tänka i nya banor så vi hade vårt arbetsmöte via Skype. Det gick fantastiskt bra och vi känner oss fyllda av energi och entusiasm inför verksamhetsåret 2020.

Den nya styrelsen består av:
Lotta Bringlöf Pedersen - Ordförande
Anita Malmros – Ordinarie ledamot
Linnea Hellström – Ordinarie ledamot
Nils Holmlöv – Ordinarie ledamot
Irina Swahn – Ordinarie ledamot
Elise Antman – Ordinarie ledamot
Emelie Hasselhuhn – Suppleant
Marianne Larsson – Suppleant
Katarina Ehn – Suppleant

Vi har skapat en kommunikationsgrupp som består av Nils och Emelie. Nils ansvarar för hemsidan och Emelie ansvarar för sociala media. 
Vi har skapat en grupp för medlemsaktiviteter som består av Marianne och Linnea. De ansvarar för regionträffar, medlemsvärvning, nätverksträffar och AW i sina regioner.
Vi har skapat en mässgrupp som består av Linnea som är projektledare och huvudansvarig samt Marianne, Nils och Katarina.
Irina är ansvarig för Världspsykosyntesdagen och Workshops inom ramen för PSF x 2, vårt samarbete med Psykosyntesföreningen.

Två saker som vi har identifierat att vi vill fokusera på i år är att vara mer synliga på sociala media samt 
tydliggöra utbildningskriterierna för auktorisation.

Det känns så bra att alla arbetsgrupper är igång och att engagemanget är så stort i styrelsen! Även detta kommer att bli ett fantastiskt psykosyntes år.

 

Vårvarma hälsningar

Lotta


Hantering av personuppgifter

För Psykosyntesförbundet är din personliga integritet viktig. Denna integritetspolicy förklarar hur insamlandet och användandet av din personliga information sker i förbundet. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.


Följ oss i sociala medier

facebookhomepage

Du får detta medlemsbrev eftersom du är medlem i Psykosyntesförbundet. Skulle du ha fått det av misstag eller om du vill avsluta din prenumeration, klicka här. För att uppdatera dina uppgifter, klicka här.

Sent with Get a Newsletter