Nyhetsbrev från Torsby Utveckling AB och Torsby kommun

Hej företagare! Här kommer samlad information från Torsby Utveckling AB och Torsby kommun


Vad gör kommunen för företag i coronatider?

På torsby.se finns en lista på initativ som i dagsläget genomförs från Torsby kommun och våra partners för att stötta det lokala näringslivet i coronatider.


Kostnadsfri skatteinformation

För dig som är företagare erbjuder nu Skatteverket livesända webbseminarier med information om de skatteåtgärder som införts till följd av coronaviruset. Under seminarierna får du bland annat veta vilka åtgärder som ditt företag kan använda sig av och hur du praktiskt går till väga. Läs mer på skatteverket.se.


Ansökan om korttidsarbete har öppnat

Den 7 april öppnade Tillväxtverket ansökan för korttidsarbete. Handläggningen av din ansökan går snabbare om du har fyllt i alla uppgifter rätt. Gör gärna Tillväxtverkets test för att se om du har rätt till stöd. Det finns också ett verktyg där du kan räkna ut beloppet du kan ansöka om.


Hjälp och stöd i regionen

Det är inte bara på nationell nivå det finns hjälp att få som företagare i dessa coronatider. Även regionerna kraftsamlar nu för att erbjuda stöd till företagen, i samarbete med kommunerna. På verksamt.se/varmland kan du se vilken hjälp som finns att få i Värmland.


Ring Verksamt Värmlands företagsjour

Är ditt företag bland dem som drabbats ekonomiskt av det nya coronaviruset? Ring jourtelefonen för att prata med personer som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt.

Företagsjour 010-831 90 50
Öppettider: Måndag-fredag kl. 9.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00).


Kontakta oss om du har några funderingar

Anna-Lena Carlsson, VD, Torsby Utveckling AB, anna-lena.carlsson@torsby.se, 076-816 57 42

Eva Larsson, näringslivschef, Torsby kommun, eva.larsson@torsby.se, 070-212 54 57


Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är med i Torsby kommuns företagsregister Business Update.  Meddela oss om du inte längre vill ha dessa utskick, tuab@torsby.se.