Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev april 2020


Händer i branschen

  •  Den 7:e maj håller Renare Mark ett webinarium med temat praktiska erfarenheter av PFAS och klorerade lösningsmedel. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida
  •  Save the date. Den 19 maj håller Renare Mark Väst ett webinarium under temat "nyheter i branschen. Mer info hittar du på vår hemsida inom kort. 
  • Den 25-26 juni håller NICOLE en workshop i Portugal med temat The end of Liability. Läs mer här.

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

SGF har lanserat sin nya site www.fororenadeomraden.se där ni dels finner deras nya site Undersökningsportalen om undersökningar om förorenade områden och dels som ingång till Åtgärdsportalen. Undersökningsportalen ligger ute som remissversion och SGF tar tacksamt emot förslag på ändringar eller tips på förbättringar.

En annan nyhet från SGF är att projektet Certifiering i praktiken har startat.

SGF söker även en projektledare som vill arbeta med att uppdatera deras CO2 verktyg, kontakta peter@envifix.se vid intresse.


Planering av Renare Marks aktiviteter 2020 - vi vill ha dina synpunkter

Varje år träffas Renare Marks styrelse under två intensiva  dagar för att sätta agendan för kommande verksamhetsår. Under dessa dagar beslutas teman och orter för fyra heldagsseminarier samt nästkommande Vårmöte.

Har du några önskemål som du vill lyfta? Tveka inte att mejla dina idéer till nätverkets koordinator Hanna. Vi uppskattar även förslag på hur vi kan utveckla Nätverket i stort, både nationellt och lokalt. I samband med planeringsdagarna planerar även styrelsen att skicka ut en enkät för att få input från medlemmarna. 

Presentationer från Vårmötet 2020

Nu finns en del av de presentationer som skulle presenterats på vårmötet att läsa eller titta på. Du hittar presenationerna här


Föreningsstämma

Nätverkets föreningsstämma kommer att hållas 08.30-09.30 innan webinariet Praktiska erfarenheter av PFAS och klorerade lösningsmedel den 7:e maj. Du ansluter dig via en länk som kommer att läggas ut på hemsidan några dagar innan föreningsstämman. Handlingar till föreningsstämman samt intresseanmälan hittar ni på Nätverkets hemsida.


Intervju med Jenny Wickström från Vi-skogen

I samband med Vårmötet skänker Nätverket Renare Mark varje år 200 kr per talare till en organisation som vi tycker gör ett viktigt arbete för en renare värld. Trots att mötet fick ställas in i år valde vi ändå att ur egen ficka skänka pengar till Vi-skogen som gör ett viktigt arbete för att förhindra klimatförändringar och för att förbättra den biologiska mångfalden. Här kan du läsa mer om Vi-skogens arbete i en intervju med Jenny Wickström.  


Praktiska erfarenheter av PFAS och klorerade lösningsmedel

Med anledning av Covid-19 har Renare Mark valt att webbsända seminariet praktiska erfarenheter av PFAS och klorerade lösningsmedel. Alla anmälda kommer att få en länk i förväg att ansluta sig med den 7:e maj. Presentationerna kommer att spelas in i förväg men det kommer finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsarna som är med på direktlänk. Har du frågor kring webinariet kan du kontakta vår koordinator. Läs mer och anmäl dig till seminariet här


Vill du bli Renare Marks nästa koordinator?

Nu letar vi efter Nätverkets nästa koordinator. Vill du få chansen att vara med och utveckla Renare Mark och tillsammans med kompetenta och trevliga branschkollegor anordna seminarier och konferenser? Tycker du precis som vi, att nätverkande är både fantastiskt roligt och viktigt för utvecklingen av branschen? Är du dessutom en fena på att organisera? Ja, då kan du vara den person som Nätverket söker! Läs mer här


Utlysning av bidragsmedel till forskning inom TUFFO

Den 16 april öppnar årets utlysning av bidragsmedel till forskning inom TUFFO (Teknikutveckling och forskning inom förorenade områden). Inriktningen på 2020 års utlysning är innovativa lösningar inom ämnesområdet Förorenade områden. Ett viktigt syfte med  Tuffo är att stärka svensk forskning inom efterbehandlingsområdet samt att knyta samman forskningen med det praktiska efterbehandlingsarbetet och aktörer i branschen.

Att hitta lämpliga projektpartners till sin idé eller problemställning vet vi upplevs som en stor utmaning. Tuffo arrangerar därför i samband med utlysningen alltid ett matchmakingmöte där aktörer kan mötas. Matchmakingmötet, dit alla intresserade är välkomna att anmäla sig, arrangeras i år som ett webbinarium den 2 juni kl 9-12. För mer info om Tuffo, pågående projekt, årets utlysning eller anmälan till matchmakingmötet, se SGIs  hemsida. Obs, anmälan till matchmakingmötet skall göras senast den 24 april.

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.