Nyhetsbrev från näringslivsenheten i Mölndals stad. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

 Extra nyhetsbrev från Mölndals stad 1 april 2020

Extra information till företagare

Den rådande situationen påverkar näringslivet både i Mölndal och i Göteborgsregionen på flera sätt och företagare möter nu olika typer av utmaningar. Vi arbetar tillsammans både lokalt och i regionen. Vi följer utvecklingen och arbetar löpande med stöd för att matcha de behov som finns.

Maila gärna näringslivsenheten på naringsliv@molndal.se

Regionalt stöd via BRG

Här följer Business Region Göteborg (BRG) erbjudande till dig som företagare i Göteborgsregionen. Ta också del av information i form av fakta, statistik och analyser.

Företagslotsen Extra – Rådgivning för företagare

Business Region Göteborg bemannar upp med extra stöd till regionens företagare med anledning av situationen. Via Företagslotsen Extra kan du som är företagare få kostnadsfri rådgivning och handledning i etablerings-, investerings- och likviditetsfrågor. Alla företagare i Göteborgsregionen är välkomna att kontakta Företagslotsen Extra. Medarbetarna som svarar på telefon och e-post har koll på vad de nationella stödpaketen innebär och erbjuder vägledning, rådgivning och stöd i olika form för att hjälpa dig som företagare. Dina frågor behandlas strikt konfidentiellt.Tjänsten är bemannad måndag till fredag, klockan 8-16.

Kontaktuppgifter

Telefon: 031- 365 00 65. E-post: Foretagslotsen.Extra@businessregion.se

Företagsakuten

Har du eller riskerar du att få ekonomiska problem i företaget? Vänta inte med att ta hjälp, utan gör det så snart som möjligt. Genom Business Region Göteborg har du möjlighet att få hjälp snabbt, kostnadsfritt och under sekretess genom Företagsakuten. Hit kan även du som är företagare med aktiebolag, handelsbolag eller kommanditbolag och upp till 20 anställda vända dig. Företagsakuten erbjuder inte lån eller bidrag. Däremot kan du få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning och handledning med målet att förhindra en konkurs och se till att dina medarbetare kan arbeta kvar hos dig. Du kan ringa eller e-posta dem direkt med dina frågor. 

Kontaktuppgifter

Telefon: 020-100 132. E-post: kontakt@foretagsakuten.se.

Läs den senaste konjunkturrapporten här

Business Region Göteborg följer utvecklingen och delar med sig av prognoser, fakta, statistik och annan kunskap som kan vara till nytta. Här finns också ett fördjupande resonemang kring coronavirusets effekter på näringslivet i Göteborgsregionen.

Följ oss på LinkedIn

Vi lägger löpande ut information om vad som händer i Mölndal och regionen, och om Mölndals stads åtgärder för att underlätta för näringslivet.

Följ näringslivsenheten på LinkedIn


Välkommen att kontakta oss.

Carina Kloek-Malmsten  Näringslivschef
 
Karin Kempe  Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
 
Mattias Jighede  Näringslivsutvecklare
mattias.jighede@molndal.se

Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information på: molndal.se/personuppgifter


homepagefacebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.