Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Karlstad Business Region

Karlstad Business Region är ett partnerskap mellan kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil. Vi samarbetar inom etableringar, kommunikationer och marknadsföring för att Karlstadsregionen ska växa och utvecklas.

Vill du etablera dig i Karlstadregionen och söker mark eller lokaler? Finns du redan här men har planer på att expandera? Vi bistår med rätt kontakter, analyserar etableringsalternativ och föreslår lämpliga samarbetspartners.

Se gärna  filmen om Karlstad Business Region.

Vi har tagit fram fem solklara skäl till att välja Regionen. Du kommer säker att se dessa i mediaflödet under den närmsta tiden.

 

Vill du veta mera besök gärna vår hemsida och där kan du också hitta kontaktpersonen för din kommun.

http://www.karlstadbusinessregion.se/om-oss/

 

Karlstad Regionens Turismsamarbete

Inom besöksnäringen så är Forshaga endel i ett samarbet tillsammans med Karlstad, Grums, Hammarö och Kil. Vi vill locka, attrahera och  lyfta fram vad som sker inom våra respektive kommuner och på så sätt öka besökar antalet 

VÄRMESTER är årets nyord.

Det betyder helt enkelt att det är hög tid att upptäcka alla de sköna platser som väntar alldeles runt hörnet. Här i Värmland hittar du semesterkänsla överallt! I vidsträckta skogar, vid riktigt bra fiskevatten och svalkande badsjöar, på museum och kreativa utställningar. Kring middagsbord mitt i skogen och på uteserveringar, på kaféer och gårdsbutiker längs vägen. 

Med vanligtvis många hundratusen internationella gäster varje år finns här dessutom turismföretagare i världsklass som skapar unika, trygga upplevelser och aktiviteter. Ta en titt på Värmlandskartan och boka in dig och familjen på en bekväm campingplats, i en mysig stuga, en personlig herrgård eller på hotell med full service.

Det bästa av allt – du behöver inte åka långt: 
Vi är ju redan framme!    

Hjärtligt välkommen hälsar Värmlands alla kommuner och entreprenörer inom besöksnäringen. Vi följer myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 och anpassar löpande våra verksamheter och erbjudanden.

Varmt välkommen på värmester!

Bifogar några länkar som är bra att följa om man vill se vad som finns att uppleva och göra.

https://www.visitvarmland.se/sv

https://www.visitkarlstad.se/sv 

Här kan du läsa senaste numret av kontakten


Näringslivstemet informerar

E-avrop Om du som företagare, leverantör av varor eller tjänster är intresserad av vilka upphandllingar som är på under året så vill vi rekomendera dig att registrera dig på E-avrop, där kommer du att kunna se vad som är aktuellet och på ett enkelt sätt följa upphandlingsåret. Där kan du även välja att följa flera olika kommuner.

Registrera dig här: http://info.e-avrop.com/ 

Objektvision.se är en heltäckande och oberoende marknadsplats för företag som söker och erbjuder lediga lokaler och kommersiella fastigheter i Sverige.

Sedan 1998 har vi hjälpt dig som söker lediga lokaler, fastigheter, företag och mark att snabbt och enkelt hitta rätt objekt. Enligt den officiella mätplatsen för svenska sajter, KIA-index, har objektvision.se ungefär 47 000 unika besökare varje vecka. Vår marknadsplats innehåller just nu över 12 000 annonser från fler än 1 500 olika fastighetsägare, förvaltare och förmedlare. Vi hyr eller säljer inte några egna objekt, utan är den oberoende länken mellan annonsör och sökande.

Registera dig här://objektvision.se/

 

Avgifter för företag på återvinningscentralen 

Fullmäktige kommer att behandla ett förslag om införande av avgifter för företag vid inpassage till Kvarntorps återvinningscentral för avfallsavlämning.

Avgiften införs om beslut tas den 1 september i år. 

Avgiften föreslås till 200 kr exkl. moms för varje besök oavsett mängd. Registreringen görs via en läsare av bilens registreringsskylt. Avläsningen kopplas ihop med transportstyrelsens register som då känner av om det är ett företagsregistrerat verksamhetsfordon, typ lätt lastbil eller motsvarande, och då skickas automatiskt en faktura månadsvis för besöken. Personbilar som används som tjänstebilar registreras ej. 

En kommuns återvinningscentral är till för kommunens invånare för att slänga sorterat grovavfall. Kostnaden för anläggningen är betydande och den ingår i kommunens avfallstaxa som är finansierad till 100 % med taxan. Hushållens avgifter för avfall ska inte vara med och betala företagsbesök på ÅVC:n. De ska stå för sina kostnader på egen hand. Om de ändå väljer att besöka återvinningscentralen ska en debitering ske för varje besök för att täcka kommunens kostnader för kvittblivning mm. Karlstad och övriga kranskommuner har en taxa för detta och det måste även Forshaga införa. 

Ett tips är att samla på sig en något större mängd för att minska antal besök. Det är inte tillåtet att besöka anläggningen med en större lastbil utan då hänvisas till återvinningsföretagen i Karlstad. 

 

 


Inom projketet Hållbar Handelsutveckling i Staden 2,0 erbjuds du som företagare inom handel samt fastighetsägare med kommersiella lokaler kostnsadsfritt stöd i form av Workshops, seminariem & individuell rådgivning.

Projeket erbjuder bland annat:

  • Digital markandsföring
  • Bild, text och rörlig film
  • Linkedin och social selling
  • E-handel
  • Indivuell coaching krin entreprenörskap.
  • Butikskoncept, eponering, skyltning mm 

Vi har under det gångna året kunnat erbjuda ca 10st indivduell rådgivningar och över 20st företagare har tagit del av workshops och seminarium för att fortsätta utveckla sina företag.

Så påverkas våra stadskärnor av coronakrisen ”

Bifogar en film från ett webinarrium som är mycket intressant när det gäller fastighetsägare och Corana-läget vi befinner oss i just nu.

 https://vimeo.com/418824746 

 

Här kan läsa lite vad en av deltagare i handelsprojektet har tyckt om sin medverkan i projektet. Under kommande nyhetsbrev kommer vi att kort presentera ytterligare deltager så håll utkik;-) 

 

Berätta lite om dig själv?

Jag heter Karin Jansson och är anställd som sömmerska hos Tonny´s tapeserarverksta sedan 12 år tillbaka.

Vilka aktiviteter har du medverkat på?

Workshopserie kring framtagning av bilder, texter och rörligbild för webboch social medier. Jag har även varit med på rådgivning med fokus på butikskonsept.

Vilka värderfulla tips fick du med dig ?

Vi fick en mycket värdefull genomgång butikerna. Jag lärde mig hur vi kan möblera, ljussätta och färgsätta  för att öka trivseln i butiken och på så sätt skapa bättre förutsättningar till att sälja. Rådgivningen gav oss många nyttiga tips som vi vill och kommer att genomföra farm över.

Denna rådgivning gav mig inspration att jobba vidare med att utveckla butiken.

Rådgivaren var otroligt kompetent och tydlig. Jag kan verkligen rekomnendera andra att ta del av detta.  

Är du också intresserad så kan du höra av dig till oss på Näringslivs kontoret. Du kan också läsa mera om projektet på: www.filipstad.se/hhis


Näringslivsrådet

Näringslivsrådet är ett av våra kommunala råd. Rådet är en viktig samarbetspartner fortsätta att utveckla företagsklimatet Forshaga kommun.

Näringslivsrådet är ett sätt för oss i kommunen att få veta företagarnas perspektiv. Ledamöterna får säga sin mening och tycka till i frågor som rör tillväxt.

I rådet utbyts information och det skapas goda möten för att öka dialogen mellan företag och kommunen, målsättningen är att skapa en "vi känsla"

Idag består gruppen av 10st representanter och samanträder 4-5 ggr / år.

Har du någon viktig fråga som du skulle vilja att vi lyfter i rådet så kan du mail till: naringslivskontoret@forshaga.se eller skicka med någon av representanterna din fråga.

Representanter i näringslivssrådet 2020

Ordförande: Göran Adrian(C), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande

Kommunchefen: Torbjörn Falk

Representant: Thomas Nilsson(M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande

Sammankallade: Linda-Marie Fors, näringslivsutvecklare

Övriga medlemmar:

Ira Ljungberg - Cutiepie Beauty

Kim Kessler - Svealandskliniken

Cicci Wik - Cvea Media AB

Calle Boman - Slagverkskompaniet

Lars Ove Byström - Hedegårdens köttproduktion

Anna Skinnargård - Hudvårdssalongen

Johan Frödin - Forshaga Rör-Bröderna Frödin

Michael Johansson - Plåt och Takspecialisten

Anneli Norlén - Annelies Keramik och Hobby

Håkan Engmalm - Deje Vandrarhem

Vi har idag 1st vakant plats.

Vill du nominera någon så är du välkomnen att maila din nominering till: naringslivskontoret@forshaga.se Märk mailet med "Nominering till Näringslivsrådet"

Vill du veta mera läs : Näringslivsrådet

 


Den 7 november kör vi igen!

Nu är det dags att boka in mässan i era kalendrar.

Vi kommer att som vanligt att köra mässan i Deje Sporthall mer info kommer att komma längre fram men vi vill bara puffa lite nu så att ni har datumet klart för er. Som ni alla förstår så kommer vi att följa folkhälsomyndighetens rekomendationer och med det sagt så vet inte vilket läge som vi kommer att befinna oss i då.

För er som inte har varit med tidigare  så är detta en mässa där vi tillsamans visar upp allt som erbjuds inom Forshaga kommuns näringsliv, föreingsliv och kommunalaverksamheter.

Hoppas  vi ses där!


 

Vi vill hälsa dessa nya entreprenörer ett stort lycka till med era verksamheter och varmt välkomna. 

 

Nystartade företag (2020.03.17-2020.06.01)

Andreas ThörnessonMontage Entreprenad AB- Byggande av bostadshus och andra byggnader

Anima Interiör Inrednings arkitektverksamhet-Bengtsson Nathalie.Övriga konsumenttjänster

Dan Molin Allservice AB- Byggnadssnickeriarbeten.

Karlsson Nils Rickard - Installation av industrimaskiner och -utrustning.

Moberg Jakob - Måleriarbeten.

Nilssons Byggservice - Forshaga Byggnadssnickeriarbeten

Niphexx AB - Anläggning av broar och tunnlar.

Nyckelby Entreprenad - Mark- och grundarbeten

Rodjai AB - Vägtransport, godstrafik

Örtendahl Marcus - Service till växtodling 

 

Nyinflyttade företag (2020.03.17-2020.06.01)

Ellström Peter - Tillverkning av musikinstrument

Grängstedt Steve Eddy - Uppfödning av andra nötkreatur och bufflar 

Jockes Bygg & Montage - Byggnadssnickeriarbeten

Olga Portrait - Litterärt och konstnärligt skapande

 


Kontaktuppgifter

Du är alltid välkomen att höra av dig till oss på Näringslivskontoret.

Nu mera kan nu också nås oss via E-post: naringslivskontoret@forshaga.se  

Joachim Aude
Telefon: 054-17 23 10
E-post: joachim.aude@forshaga.se

Linda-Marie Fors
Telefon: 054-17 21 30
E-post: linda-marie.fors@forshaga.se


facebookhomepagelinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter