Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

De senaste verktygen och lösningarna för skärande bearbetning

Nu introducerar Sandvik Coromant nya CoroDrill® 860 med -GM-geometri, en borrlösning med höga prestanda för korta hål främst i stål, rostfritt stål, gjutjärn och härdade material. Det presterar även mycket väl i varmhållfasta superlegeringar och icke-järnhaltiga material. Borret erbjuder robust bearbetningssäkerhet, hög hålkvalitet och utmärkt verktygslivslängd, vilket gör det perfekt för applikationer inom fordonsindustrin och allmän verkstadsindustri. 

CoroDrill® DS20 är det första vändskärsborret att nå håldjup på upp till 7×DC – utan behov av pilotborrning. Den innovativa borrkroppen och skärdesignen möjliggör kostnadseffektiv och pålitlig borrning av djupa hål med mindre krävande håltoleranser. Det behövs ingen pilotborrning, vilket sparar både tid och pengar.

CoroChuck® 930, den hydrauliska chucken för fräsning, borrning och brotschning som som uppfyller dina krav för hög precision. Med en bra utdragssäkerhet är den här chucken utformad för att eliminera vibrationer och den ger utmärkt stabilitet och åtkomlighet.


Om du tror att detta kan vara en lösning för dig kontakta oss gärna på 010 483 40 80

Vilken effekt ger digitalisering i din verkstad?

Digitaliseringen har kommit för att stanna och börjar göra avtryck även inom tillverkningsindustrin. Den utmanar det traditionella sättet att driva verkstäderna, men ger också fantastiska möjligheter att optimera prestationerna.

Lär dig mer om vad digital bearbetning är och hur du kan dra fördel av den i din verksamhet. Ladda ner en gratis e-bok för att läsa mer.


Ditt Supplement 20.1

Se det kompletta erbjudandet i Supplementet med beställningsinformation och skärdata. Det finns tillgängligt som pdf i Publikationer, vårt digitala bibliotek.

Publikationer innehåller utökade funktioner som differentierar den från en vanlig pdf-läsare. Den möjliggör arbete med beställningskoder på ett mycket användarvänligt sätt och möjligheter att effektivt dela information.

>  Ladda ner supplementet nu


Rörmokare eller rörmockare var från början ett slangord. Yrket utvecklades sent. Först när vatten och avlopp började dras in i bostäderna i slutet av 1800-talet. Som namnet anger arbetar en rörmokare, rörläggare eller rörinstallatör med alla sorters rör. Redan för 5.000 år sedan fanns det på Kreta vattenledningar av terrakotta. De var redan då koniska i en ända för att kunna skjutas in i varandra. De äldsta metallrören, som var av koppar, har man hittat i Egypten. De är över 4.700 år gamla. Vid tiden för vår tideräknings början, i Rom och Pompeji, har man funnit varmvattenledningar till bad och termer. Då värmdes vattnet upp av ugnar, men också av varma källor. Så även detta yrke har en lång tradition.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.