Almedalsveckans nyhetsbrev 3, 2020. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

Almedalsveckan
Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla

27 mars 2020

Beslutet är att Almedalsveckan ska genomföras

Almedalsveckans huvudarrangörsgrupp tog förra veckan ett unisont beslut om att fortsätta planeringen för att årets Almedalsvecka ska genomföras gäller. 

I dag skärpte regeringen restriktionerna för vad som gäller för allmänna sammankomster. Hur detta påverka årets Almedalsvecka vet ingen i dagsläget.

För att underlätta för alla arrangörer och deltagare som planerar att medverka under Almedalsveckan 2020 har vi bland annat beslutat att flytta sista dagen för att kostnadsfritt ansöka till det officiella programmet.


Nytt datum för att ansöka till programmet utan kostnad

För att underlätta och även bidra till att arrangörer vågar fortsätta planera sitt deltagande under Almedalsveckan, vill Region Gotland informera om följande:

  • Kostnadsfritt att ansöka fram till den 26 maj

Datumet för att ansöka om att vara med i det officiella programmet utan kostnad flyttas fram från den 24 april till den 26 maj


Huvudarrangörerna utvärderar beslutet i slutet av april

Beslutet om att fortsätta planera för ett genomförande av Almedalsveckan 2020 grundades på de synpunkter och den information som kom fram i dialog med polis, arrangörer, det gotländska närinsgslivet samt framför allt representanterna för riksdagspartierna.

Den 28 aprilhar huvudarrangörsgruppen nästa möte. Då tas beslutet upp igen och en ny bedömning görs utifrån gällande rekommendationer och de omständigheter som råder då.

Till dess följer vi noggrant vad som händer i vår omvärld samt de rekommendationer och beslut som kan komma att påverka detta beslut. 


Viktiga länkar

Vi håller oss ständigt uppdaterade och uppmanar även dig som arrangör att ha koll på följande länkar:

Folkhälsomyndigheten har tagit fram riktlinjer för större evenemang. Under Polisens hemsida finns information om hur de hanterar tillståndsgivningen, så länge beslutet om förbud för folksamlingar mer än 50 personer gäller.


Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepage

Gilla oss gärna!


Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.


Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Vi finns på plats via telefon mellan klockan 09:00-15:00 (lunchstängt klockan 12:00-13:00).  Det går alltid bra att skicka frågorna med e-post: almedalsveckan@gotland.se   www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som fått tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan för de senaste två åren, deltagare i Almedagen 2020 samt de som själva har registrerat sig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.