Nyhetsbrevet kan även läsas på  webbläsaren.

Bespoke!

”Ett smycke ska passa just dig, din stil och personlighet.”

 

Atelier Ajour är en klassisk guldsmeds- och juvelerarbutik med egen formgivning och tillverkning. Stil- och kvalitetsmedvetna kvinnor och män har sökt sig hit sedan 1947.

I dag är det guldsmedsmästaren Stig Granlund och hans medarbetare som förvandlar ädla metaller, diamanter och pärlor till unika smycken. Ett besök här känns som att gå till skräddaren.

– Tänk dig en klänning, eller kostym, som passar just dig perfekt. Tillverkad av de finaste material, i färger och med snitt som framhäver ditt bästa jag. Samma sak är det med ett smycke: Det ska passa just dig, din stil och personlighet, din livsstil, förklarar Stig Granlund.

– När ett smycke passar just den person som bär det - då uppstår en vacker helhet. Varje människa är unik och för oss är det då viktigt att ta reda på vem personen är som ska bära det. 

Stig Granlund räknas till en av landets mest skickliga guldsmeder och smyckekonstnärer. Formspråket är starkt och mjukt på samma gång och präglas av den harmoni han finner i naturen. Collieren Flowers är exempel, ett halsband i platina med fasetterade orangea safirer och navettslipade diamanter infattade i rött guld där varje blomblad i prästkragen är olikt det andra.

– Skulle jag ha gjort  varje blad likadant och placerat dem helt symmetriskt hade blomman känts onaturlig och död, förklarar Stig.

Halsbandet Flowers skapades till en specialutställning i London, tillägnad ett hospice för sjuka barn. Det består av fjorton orangea safirer på totalt 26,40 ct samt 196 navettslipade diamanter på totalt 45,80 ct, infattade i platina och 18K rödguld. Diamanterna har kvaliteten Tw/Vs. 

 

Guldsmedsmästaren Stig Granlund i ateljén

Guldsmeden Annika Dahl 

 Sunset är ett annat oförglömligt smycke, en ring men stor rosa rodokrosit-skiva omgiven av akoyapärlor som liksom svävar  fritt – de är fiffigt monterade på titantrådar. 

 

Ringen Sunset i 18K roséguld samt 18K vitguld med en skiva av rodokrosit från en stalagmit (droppsten), akoyapärlor monterade på trådar av titan samt briljantslipade diamanter på totalt 0,68 ct i kvalitet River/Vs. 

 Pris 165 000 kr.

Stigs förmåga till nytänkande får också den blivande bruden att glittra lite extra. Han har skapat en helt ny alliansringmodell: Aniara.

– I den använder jag mig av diamanter med så kallad flandersslipning, en åttkantig diamantslipning med 61 fasetter som ger en exceptionell lyster, och genom att varje diamant är infattad med enbart tre klor kan jag skapa en yta av nästan bara stenar. Det syns alltså inte så mycket metall.

För Stig och hans medarbetare är kvalitet och hållbarhet en självklarhet.

– Man kan väl säga att vi tänker i de banorna hela  tiden, ett äkta smycke av hög kvalitet håller ju i generationer! Guld kan återvinnas i oändlighet och svenska guldsmeder har en lång tradition av att använda återvunnet guld.

– Vi vill bara använda oss av naturliga ädelstenar, dessa skatter från jordens inre tillför smycket en extra dimension. Självklart är det viktigt att de är framtagna på ett både etiskt och miljömässigt och vi anlitar enbart välkända leverantörer som kan försäkra oss om detta.

 

 

Aniara tillverkas efter önskemål i rött eller vitt guld, och infattas med flandersslipade briljanter. Här i 18K vitguld med sju flandersslipade diamanter på totalt 1,5 ct i kvalitet River/Vs. 

 Pris 53 500 kr.

Stig Granlund  uppmärksammas även för sitt engagemang i branschen, han arbetar ständigt för att öka kunskapen om det genuina guld- och silversmidet och även för att väcka intresset för svensk smyckekonst.

– Guldsmedsyrket är en levande hantverkstradition som har förgyllt människans tillvaro i årtusenden. Den vill Atelier Ajour vara med om att föra vidare.

 

Ringeb Catch My Heart  i 18K rödguld med briljantslipade diamanter och en hjärtformad rubin monterad på titantråd. Rubinen väger 0,87 ct. De 14 diamanterna väger tillsammans 0,14 ct. Kvalitet River/Vs.  Pris på förfrågan.

 

Örhängen Månsira med söderhavspärlor och smaragder på totalt 1,8 ct samt svarta och vita diamanter, på totalt 0,62 ct i kvalitet Tw/Vvs. 

 Pris 78 000 kr.

homepage

Välkommen att kontakta oss för besök och utlån från showroom.


 

 STARSTUDIO PR 

Kaptensgatan 4,  114 57 STOCKHOLM 08-673 30 80  0705-18 00 19 INSTAGRAM   BILDBANK  FACEBOOK   www.starstudio.se


Om du fortsättningsvis inte vill ha pressmeddelanden eller inbjudningar, klicka här.