Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Promotionfrukosten inställd i april!

Här kommer ett uppdaterat nyhetsbrev med anledning av att Promotionfrukosten den 1 april är inställd. Detta med anledning av Coronaviruset.


Framtidens Kumla tar form!

Nu pågår arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för vår kommun. Här redovisas hur den fysiska miljön ska uvecklas på lång sikt, till år 2040 närmare bestämt.

Planchef Johannes Ludvigsson berättar att i förslaget finns ett helt nytt verksamhetsområde utpekat i Brändåsen, söder om E20, och i Kvarntorp föreslås ett stort utvidgat verksamhetsområde.

Planen finns utställd på biblioteket i Kumla fram till den 5 april och nu på söndag den 22 mars kl. 14.30 finns vi på plats för att presentera förslaget samt svara på frågor.

Digitalt kan man se planen på kumla.se/ÖP2040


Bild: CDC/ Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Håll dig uppdaterad om coronaviruset Covid-19

Många företag påverkas av Coronaviruset och i dess kölvatten har det också fattats många beslut av statliga myndigheter.

Om du vill veta vad som gäller exempelvis anstånd med betalning av skatt, korttidspermittering, karensdagar, sjuklönekostnader och andra nya regler så rekommenderas att du tittar på Verksamt.se Här finns en sammanställning på nya regler beroende på Corona och Covid-19.


Netto blir Coop och det blir jobb i Kumla

Coop har köpt svenska delen av Netto. Det innebär att 162 butiker i Sverige ska göras om med nya kassor, inredningar och mycket mer.

Detta uppdrag har Butikskonsult i Kumla ansvar för. Från slutet av 2019 och under 2020 kommer företaget att leverera till fem butiker per vecka. med undantag för semesterperiod och vissa kortare avbrott.

- Ordervärdet ligger på omkring 15 miljoner kronor och merparten av produktionen ligger hos underleverantörer i Örebro län, berättar vd Fredric Jansson.


Elväg i Kumla kommun?

Elvägar kan bli ett komplement i morgondagens fossilfria transportsystem. Med anledning av detta har Trafikverket idag tre korta teststräckor med elväg och med olika tekniklösningar utanför Sandviken, Arlanda och på Gotland.

Planer på längre provsträcka

2019 inledde Trafikverket en inventering för att ta fram en längre provsträcka på drygt 20 km och där två alternativ nu utreds. Det handlar dels om en sträcka mellan Nynäshamn-Stockholm och dels en på E20 från Brändåsen fram till E18-avfarten.

Om valet faller på E20-alternativet kommer Kumla kommun att vara den kommun i Sverige med längst sträcka elväg. Vi ser positivt på detta och hoppas så klart att valet faller på E20 då projektet förväntas ha ett stort nationellt och internationellt intresse.

Kumla kommun deltar i detta arbete som koordineras av Region Örebro län gentemot Trafikverket. Om du vill veta mer - kontakta projektledare emma.alenbrand@regionorebrolan.se


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar och i år kommer bland annat vägbeläggning, inkassotjänster och måleritjänster att annoneras.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

Promotionfrukost
Promotionfrukost den 1 april kl. 7.30-9.00 är inställd!

Detta med anledning av coronaviruset Covid-19.

 


Visste du att...

...Kumla kommun under 2000-talet har gått från att ha varit en inpendlarkommun till att bli en utpendlarkommun. Med utpendlare avses personer som bor i Kumla och har sin arbetsplats i annan kommun. De två främsta faktorerna är Ericssons stora neddragningar tillsammans med Örebros expansion och breddning av sin arbetsmarknad.

Enligt senaste statistiken, som är från årsskiftet 2018/19, var det 3 400 inpendlare till Kumla och 6 294 utpendlare från Kumla. Kumla har alltså 2 894 fler som utpendlar! För jämförelse så var det 4 145 personer som både bor och jobbar i Kumla!Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.