Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Även om många biografer har stängt kan du se film, bland annat många av Film i Västs samproduktioner, på tv eller vod.

Här kan du titta på Film i Västs samproduktioner

Coronaviruset slår hårt, inte bara mot äldre och riskgrupper. Många går inte på bio utan stannar hemma. Biografkedjor som Filmstaden stänger helt, de mindre biograferna – ofta singelbiografer – blöder. Det kommer att få återverkningar. Men det finns alternativ om du vill se film: www.drakenfilm.sewww.triart.se och SF Anytime och andra vodtjänster eller SVT Play.

  • Här är en lista på alla Film i Västs samproduktioner som du kan se eller hyra.  LÄS MER HÄR

Draken Film stöttar de regionala biograferna

Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Filmlanserar nya bioaktuella filmer och skänker hälften av prenumerationsintäkterna till kvalitetsfilmbiografer, i Västra Götaland Bio Roy, Capitol och Hagabion i Göteborg, Röda Kvarn i Borås och Tollereds biograf. På Draken Film finns många av Film i Västs samproduktioner, bland annat Hlynur Palmásons Cannesvisade film En vit, vit dag.

En prenumeration kostar 79 kronor i månaden, klicka här: www.drakenfilm.se Ange den biograf du vill stötta.


Eleverna på Filmarbetarutbildningen i Trollhättan tog examen i början av mars. Snart börjar antagningen till fyra nya kurser. Bild: Filmarbetarutbildningen

Dags att söka filmutbildning!

Filmbranschen har de senaste åren gått för högtryck och ropar efter fler utbildade på alla positioner. Det finns flera utbildningsvägar, även i Västra Götaland. Men ansökningstiderna närmar sig! Vi har samlat länkar till olika alternativ inom filmens värld: HDK-Valand, Göteborgs Folkhögskola, Nordiska folkhögskolan, Filmarbetarutbildningen, Manusförfatare, YRGO och Manusfabriken, Lindholmen.  LÄS MER HÄR


Kjell Bergqvvist spelar huvudrollen som kommissarie Evert Bäcström i serien so börjar sändas på C More den 23 mars.

Premiär för Bäckström på måndag

På måndag är det premiär för Bäckström, en ny originalserie baserad på Leif GW Perssons böcker om kriminalkommissarien Evert Bäckström. Serien är inspelad i Göteborg med omnejd och i huvudrollen ser vi Kjell Bergqvist. Handlingen kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström som kan stoltsera med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs han inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.

Bäckström har premiär på C More måndag den 23 mars och på TV4 tisdag den 7 april. Totalt består Bäckström av sex avsnitt.

Bäckström produceras av Georgie Mathew/Yellow Bird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i Väst. Konceptuerande regissör och huvudförfattare: Jonathan Sjöberg Andreregissör: Amanda Adolfsson
Skådespelare: Kjell Bergqvist, Helen Sjöholm, Agnes Lindström Bolmgren, Elvis Stegmar, Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg, Pekka Strang, Filip Berg, Peshang Rad, Anders Mossling, Rolf Lydahl, Sandra Yi Sencindiver och Malgorzata Pieczynska.


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

facebookinstagram

 Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.