Almedalsveckans nyhetsbrev 4, 2020. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

Almedalsveckan
Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla

2 april 2020

Almedalsveckan 2020 ställs in

Under onsdagen tog huvudarrangörerna det slutliga beslutet om att ställa in årets Almedalsvecka. Under de senaste dagarna har situationen i vårt land ändrats och det läget som rådde när förra beslutet togs har ändrat sig.

Beslutet togs av huvudarrangörerna i samråd med värden, Region Gotland och de åtta riksdagspartierna.

Att Almedalsveckan 2020 ställs in, påverkar väldigt många, både på Gotland och på fastlandet. Vi arbetar nu för att skapa möjligheter för Almedalsveckan 2021 - att det blir en Almedalsvecka 2021 på Gotland är vi alla helt överens om.

Vi ser framemot Almedalsveckan 2021!


Har du ansökt eller redan fått tillstånd för markupplåtelse?

Detta gäller om du har ansökt om markupplåtelse, väntar på tillstånd eller redan har fått ett beviljat tillstånd från polismyndigheten? 

Jag har ansökt om markupplåtelse

Har du ansökt om tillstånd gällande upplåtelse av offentlig plats (markplats) under Almedalsveckan behöver du återkalla din ansökan. Du kontaktar då tillståndsenheten hos polismyndigheten via e-post: registrator.stockholm@polisen.se, uppge polisens ärendenummer (som börjar med ett A) samt att du vill återkalla ett ärende. 

Jag har redan fått en faktura för markplatsen från Region Gotland

Vi kommer att gå igenom alla ansökningar för markplats som kommit in till Region Gotland. Har du fått en faktura som inte är betald kommer denna att makuleras. Har du betalt fakturan kommer en återbetalning att göras. Du behöver i dagsläget inte kontakta oss kring fakturor gällande markplats. 

Kommer det mer information? 

Vi kommer att lägga upp mer information löpande på hemsidan. Men har du funderingar är du alltid välkommen att höra av dig. 


Så här resonerar huvudarrangörerna

Vi kraftsamlar nu inför 2021. Vår ambition att erbjuda en trygg och säker mötesplats, som bygger på fysiska möten, försvinner därmed inte, säger Lisbeth Bokelund, ordförande i huvudarrangörsgruppen.

Coronavirusets verkningar är inte bara lokala. Alla Sveriges regioner och kommuner är starkt påverkade. Att i detta läge förvänta sig fokus och engagemang på Almedalsnärvaro är inte rimligt.

Huvudarrangörsgruppen har stor förståelse för att detta beslut kommer få stora konsekvenser för många, men att ställa in årets Almedalsveckan är det mest ansvarsfulla beslut att fatta i nuläget. Detta är hela gruppen rörande överens om.


Almedalsveckan 2021

Vi blickar redan nu framemot nästa års Almedalsvecka på Gotland. Almedalsveckan 2021 invigs söndagen den 4 juli och avslutas den 11 juli. Hur dagarna fördelas mellan partierna är inte bestämt än. 


Detta beslut påverkar oss alla

Almedalsveckan skapas av alla som är med och bidrar. Vi tar gärna emot tankar och idéer från arrangörer, medverkande och deltagare. Därför undrar vi...

Vad tycker du?

Hur kommer detta beslut att påverka er och hur ser ni på planerinen inför Almedalsveckan 2021?

Delge oss gärna via e-post.


Viktiga länkar

Vi håller oss ständigt uppdaterade och uppmanar även dig som arrangör att ha koll på följande länkar:


Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepage

Gilla oss gärna!


Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.


Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Vi finns på plats via telefon mellan klockan 09:00-15:00 (lunchstängt klockan 12:00-13:00).  Det går alltid bra att skicka frågorna med e-post: almedalsveckan@gotland.se   www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som fått tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan för de senaste två åren, deltagare i Almedagen 2020 samt de som själva har registrerat sig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.