Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rönninge tennisklubb
nyhetsbrev mars 2020

2020 är i full gång!


Rönninge Open 2020

Rönninge Open 2020 är nu avslutat🎾🎾

Tusen tack till alla matchledare som ställde upp och gjorde vår tävling till en succé! Vi har aldrig tidigare fått så mycket beröm från föräldrar. Även veteranerna lovordade vårt arrangemang.

Totalt deltog 118 spelare från 24 klubbar, varav 5 från RTK. Största klubben med 20 deltagare kom från KLTK och ända från Bofors kom Lisa, som vann FS12C-klassen.

Ett stort grattis till alla finalisterna!

Tack också till sponsorerna: ICA Supermarket Salem, Blomsterprinsessan och Pizzeria Felino!


Uppmaning om försiktighet och hänsyn med tanke på coronaviruset

Med anledning av den oroväckande utvecklingen av coronaviruset vill vi styrelsen uppmana alla medlemmar att vara extra uppmärksamma på symptom som feber, hosta och andningssvårigheter. Ingen bör under några omständigheter träna eller komma till tennishallen om man känner sig sjuk och detsamma gäller självklart även nu. Vi uppskattar också om ni är extra noga med handhygienen när ni befinner er i tennishallen.  Tvätta händerna på toan direkt vid entrén och håll t ex 2 m avstånd till varandra i alla utrymmen.

Utöver det fortsätter vår verksamhet med träning och matcher som vanligt där vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Se även nedan under veterantennis.

Återigen: Träna inte om du är sjuk!


RTKs styrelse för 2020 ser ut på följande sätt:

Kristina Bjureklev Netzell ordförande

Jennie Strindlund sekreterare

Claes Johansson kassör

Claes-Göran Jakum vice ordförande

Lars Hedlund ledamot

Ulrika Broddvall ledamot

Eric Ståhl ledamot

Anders Klerkefors suppleant

Flavio Santos suppleant


Årsmöte 2020

Tack alla som kom på RTK årsmöte!

Tack till Björn Möllersten som valdes till årsmötets ordförande och tack till Lars Ankarholm som fick utmärkelsen Ett Speciellt Tack!


Årets Eldsjäl

Det nyinstiftade vandringspriset Årets eldsjäl, som Rönninge Tennisklubb fick av Sveriges Tennisförbund i samband med vårt 100-årsjubileum, tilldelas år 2020 Bengt Härse med följande motivering: "Utan Bengt Härse, inga tävlingar i Rönninge Tennisklubb. Bengt har med sin energi och stora engagemang startat igång och etablerat två externa tävlingar i klubbens regi: Rönninge Open och Oktobersprinten. Utöver att driva dessa tävlingar har Bengt också på ett mycket förtjänstfullt sätt skaffat sponsorer, verkat som kassör och varit en aktiv ledamot i klubbens styrelse genom åren. Bengt är en sann eldsjäl som inte bara har sporrat klubbens egna medlemmar att delta och engagera sig i tävlingsverksamheten, han har också har satt Rönninge Tennisklubb på tenniskartan i Sverige."


RTK:s tränarstab 2020

Chefstränare Daniel Östman, Calle, Carro, Sofya, Wille, Eric, Andreas, Niclas, Alma, Leah och Niklas!


Juniorkommittén

Vi är oerhört glada att meddela att vår juniorkommitté nu även består av några juniorer!


Veterantennis

Fr.o.m. fredag den 20 mars är det "drop in" i veterantennisen. Det betyder att de som kommer till hallen kl 09.00, måndag och fredag, kan spela fram till 11.00. Detta för att underlätta för dem som bedömer sig tillhöra en riskgrupp att stanna hemma. D.v.s. inget krav på att skaffa reserv, eventuella vakanser får lösas på plats. Syftet är att underlätta efterlevnad av myndigheters rekommendation angående äldre och coronaviruset. Personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Självklart skall ingen som känner symtom på influensa besöka hallen!
För mer info kontakta: Lars Hedlund 0733-983 222 lars.s.hedlund@gmail.com


Sociala medier

Följ gärna RTK på Instagram och Facebook. Här försöker vi lite lättsamt spegla verksamheten och alla är välkomna att bidra med bilder och inlägg. Skicka gärna bilder till adressen dela@ronningetk.se

Facebook: Rönninge tennisklubb

Instagram: RTKtennis


Den milda våren och rådande omständigheter gör att vi kommer försöka tidigarelägga öppnadet av utebanorna. Håll utkik i sociala medier alt, i Mycourt.

RTK representerade i Davis cup

Ivar Broddvall tog chansen och anmälde sig som bollkalle när Sverige mötte Chile. Tre träningstillfällen och sedan var det 100 % fokus på att hjälpa stjärnorna med bollar och handdukar.

 

Ta chansen att bli bollkalle för det är en fantastisk upplevelse!


Glöm inte koden!

För att komma in i tennishallen behöver du ha med dig din kod (se i Mycourt eller i tidigare mail). 

Gäller inte när tennisskolan är igång, men övriga tider. 

 

Viktigt att också ha med sig kontaktstidskoden eller enskild bokningskod (inte samma som din medlemskod) för att tända belysningen på din bokade bana! Läs mer här!

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rönninge tennisklubb eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter