Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Februari 2020

Välkommen till Leader Gutes första nyhetsbrev!

Nu startar vi på Leader Gute vårt första nyhetsbrev. Här kan du läsa om hur det går för alla spännande leaderprojekt som pågår runtom på ön (och självklart om resultaten från avslutade projekt). Vi berättar också om olika aktiviteter som genomförs av våra samverkanspartners inom ideell, privat och offentlig sektor. Nyhetsbrevet skickas ut omkring en gång per månad. Har du synpunkter eller saknar något, tveka inte att höra av dig!

Leader Gutes kansli
/John, Mikael, Maria och Cecilia 


Mitt Europa - en chans för dig att visa upp ditt projekt!

För fjärde gången deltar Sverige i den EU-gemensamma informationskampanjen Mitt Europa. Tillsammans visar vi hur EU:s investeringar används och gör lokal nytta.

Kampanjen pågår mellan 9 till 17 maj och ni som genomfört ett leaderprojekt är mycket välkommen att delta! Här får ni möjlighet att visa omvärlden resultatet av ert projekt och ni kommer att uppmärksammas både på lokal och nationell nivå eftersom ni ingår i kampanjens gemensamma information på webbplatser, genom pressmeddelanden, aktiviteter i sociala medier med mera!

Läs mer om Mitt Europa här!


Utveckla natur- och kulturmiljöer i närområdet med Leaderstöd!

På Gotland finns fantastisk natur med stora kulturmiljövärden och artrikedom. Ett annat karaktäristiskt inslag i det gotländska landskapet är kyrkorna. Nu kan föreningar och organisationer söka stöd att tillgängliggöra natur- och kulturmiljöer i närområdet genom s k "miniprojekt". Det handlar om  stöd till mindre insatser, det är lätt att ansöka och beslut om stöd tas löpande allt eftersom ansökningarna kommer in. Det går att söka stöd till bland annat tillgänglighetsanpassning, skapa grillplatser och sittplatser, förbättra stigar, röja buskar och sly. Gällande kyrkogårdar finns stöd till exempelvis ta fram informationsmaterial, webbplatser och QR-koder med mera. Missa inte chansen! 

Läs om miniprojekten här!


Hur förbättrar vi förutsättningarna för lokal utveckling på Gotland?

Ett projekt som nyligen avslutats är "Lokalt ledd utveckling 2.0". Syftet med projektet var att öka kunskapen om och möjligheterna till lokal utveckling utifrån olika aktörers specifika behov. I projektet intervjuades ett 20-tal organisationer och resultatet har sammanställts i en rapport.

Läs rapporten här!


Kraftkällan - ett populärt gym i Väte

Kraftkällan gym är resultatet av ett leaderprojekt som blivit uppskattat i Väte. Gymet är till för alla åldrar och man kan komma och gå när man vill. Förhoppningen är att Kraftkällan ska vara en naturlig mötesplats för alla människor, oavsett ålder, kön och mål med sin träning. Ambition är att skapa en riktigt bra träningsmiljö – en inspirerande plats för både kropp och själ.

Kraftkällan Gym i Väte


Mötesplats för företag och lokala investerare

Det finns många bra idéer och det finns pengar men hur ska ska de få kontakt? Ett av våra projekt har tagit fram en lösning i form av en (digital) mötesplats för entreprenörer och alla som som vill investera i goda affärsidéer. På Stafvadagen, lördag 29 februari, berättar Gotlands Lokalfinansiering hur det funkar!

Stafvadagen
Gotlands Lokalfinansiering


Vårt Gotland 2040

Hur ska det vara att bo, leva och jobba på Gotland i framtiden? Arbetet med den regionala utvecklingsstrategin (RUS) pågår för fullt och nu bjuder Region Gotland in till dialogmöten vid åtta tillfällen!

Läs mer om Vårt Gotland 2040

 


Föreningsstämma Leader Gute 2020

Måndagen den 23 mars kl 19.00-21.00 är det föreningsstämma i Leader Gutes ideella förening. Platsen är stora konferenssalen, Gotland Grönt Centrum, Lövsta. Lättare förtäring serveras från kl 18.30 och kvällen inleds kl 19.00 med en öppen diskussion om förutsättningarna för lokal och regional utveckling. Allmänheten är välkommen! Stämmoförhandlingarna startar sedan kl 20.00 

Se kallelsen (och föredragningslistan) här!


Landsbygdsriksdagen 2020 i Jönköping

Årets Landsbygdsriksdag äger rum i Jönköping 8-10 maj. Inspirationsresor, seminarier, politikersamtal och mingel står på agendan. Anmälan är öppen till 3 april och t o m den 3 mars finns boka-tidigt-rabatt.    
Läs mer här!

Vad händer med Leader i andra länder?

Vad innebär lokalt ledd utveckling och vilka resultat kan det leda till? Se en film om vad olika projekt betytt för människor runtom i Europa!  
Se filmen här! Besök oss på vår webbplats eller följ oss på Facebook


Leader Gute
Roma Lövsta 12, 622 54 Romakloster
www.leadergute.se info@leadergute.se Tel 0498-501 80

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.