Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev mars 2020


Händer i branschen

  • Den 22 -25 mars hålls konferensen Solid Waste Technology and Management i Annapolis, Maryland. Läs mer här.
  • Den 23 april håller SGI en kurs i laktester - miljöbedömning av förorenad jord, avfall och byggprodukter. Läs mer här.
  • Den 25-26 juni håller NICOLE en workshop i Portugal med temat The end of Liability. Läs mer här.
  • Den 7-10 september 2020 är det dags för Nordrocs i Oslo. Läs mer på hemsidan.   

Sociala medier

Vi vill tipsa er om att följa oss på sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och LinkedIn. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare.

linkedininstagramfacebook

För de organisationer som vill vara med och stötta internationellt kunskapsutbyte och samtidigt synas lite extra finns det möjlighet att sponsra NORDROCS-konferensen. Mer info finns i sponsor letter och på NORDROCS hemsida.


SGFs projekt Fibersediment finns nu publicerat på Åtgärdsportalen.

SGF har nu lanserat www.fororenadeomraden.se där både Åtgärds- och Undersökningsportalerna ligger. 

Här kan du läsa om samtliga kurser som SGF erbjuder under 2020.


Planering av Renare Marks aktiviteter 2020 - vi vill ha dina synpunkter

Varje år, efter föreningsstämman träffas Renare Marks styrelse under två intensiva  dagar för att sätta agendan för kommande verksamhetsår. Under dessa dagar beslutas teman och orter för fyra heldagsseminarier samt nästkommande Vårmöte.

Har du några önskemål som du vill lyfta? Tveka inte att mejla dina idéer till nätverkets koordinator Hanna. Vi uppskattar även förslag på hur vi kan utveckla Nätverket i stort, både nationellt och lokalt. I samband med planeringsdagarna planerar även styrelsen att skicka ut en enkät för att få input från medlemmarna. 


Vägledning inträngning av ångor i byggnader

California water board har släppt ett dokument om inträngning av ångor i byggnader. Läs mer här.  

Vårmötet 2020 är inställt

Utifrån Regeringens beslut att förbjuda allmänna sammankomster med fler deltagare än 500 har Renare Marks styrelse beslutat att Vårmötet 2020, som är planerat i Malmö nästa vecka, tyvärr måste ställas in. Det innebär även att studiebesök, mingelkväll den 17 mars, samt föreningsstämman den 18 mars ställs in. Vi beklagar detta, då vi vet att många med oss har sett fram emot Vårmötet med tillhörande aktiviteter under en lång tid. Vi undersöker möjligheter att på annat sätt visa föredragen, och återkommer fortlöpande med information under kommande dagar.

Renare Mark är ekonomiskt ansvarig för Vårmötet och så här nära inpå mötesstart är alla våra åtaganden juridiskt ekonomiskt bindande. Detta innebär att i nuläget inga återbetalningar av konferensavgift och tilläggsbeställningar (till exempel logi), kommer att kunna ske och de av konferensen satta avtalsvillkoren gäller och är bidande.

Vi kommer fortlöpande att informera de som anmält sig till mötet via mejl och genom att lägga upp information på www.renaremark.se. För alla frågor som rör bokningen, vänligen kontakta Resia via conference@resia.se. Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss via info@renaremark.se.


Föreningsstämma

Ett preliminärt nytt datum för föreningsstämman är satt till den 7 maj. Ambitionen är att föreningsstämman ska gå av stapeln i samband med seminariet Praktiska erfarenheter at PFAS och klorerade lösningsmedel, som kommer att webbsändas från ett flertal orter runt om i landet. Information om tider, kallelse med mera kommer under kommande veckor. Handlingar till föreningsstämman hittar ni på Nätverkets hemsida.


Möte Lijana från SGU och Carolina från SGI

Även om Vårmötet är inställt så ligger det mycket arbete bakom att anordna en så stor konferens. Som tidigare år är Naturvårdsverket, SGI och SGU medarrangörer till Vårmötet. Här kan du läsa hur Lijana Gottby från SGU och Carolina Ersson från SGI tycker det är att vara med och arrangera Vårmötet, hur en vanlig dag på jobbet ser ut och spännande projekt under 2020. 


Vill du bli Renare Marks nästa koordinator?

Nu letar vi efter Nätverkets nästa koordinator. Vill du få chansen att vara med och utveckla Renare Mark och tillsammans med kompetenta och trevliga branschkollegor anordna seminarier och konferenser? Tycker du precis som vi, att nätverkande är både fantastiskt roligt och viktigt för utvecklingen av branschen? Är du dessutom en fena på att organisera? Ja, då kan du vara den person som Nätverket söker! Läs mer här


Praktiska erfarenheter at PFAS och klorerade lösningsmedel

Den 7 maj håller Renare Mark seminarium i Västerås.

På detta seminarium väljer vi att videosända till noder i Malmö, Göteborg, Linköping och Umeå där deltagarna sammanstrålar och får fika och lunch, men följer presentationerna via videolänk. 

Vi undersöker förutsättningar för att webbsända seminariet om  större sammankomster fortfarande bedöms olämpliiga på grund av Covid-19 i maj. 

Läs mer och anmäl dig till seminariet här


Den 22-24 april håller PFAS forum en konferens i Tampa, Florida. Läs mer här

Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för organisationer med flera medlemmar. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Hanna Hartmann, 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande, Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.