Nyhetsbrev från FSO. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Följ mikrodramat i Drömfabriken!

Det är inte Hollywood som är drömfabriken. Det är folkhögskolan. Varje vecka publicerar vi en mikronovell i tre delar på vårt nya Instagram-konto. Gilla och dela för att hjälpa oss öka kännedomen om folkhögskolan! 

Nytt nätverk för lärarassistentutbildningar

Folkhögskolor med lärarassistentutbildningar går samman för att stödja varandra och vara en tydlig röst i debatten om lärarassistenter. I början av februari samlades representanter från 18 folkhögskolor på Wendelsbergs folkhögskola för en första träff. 

Fira Folkhögskolans dag!

Hur firar ni Folkhögskolans dag 24-25 april? Årets tema är "Så ett frö!" och vi har samlat tips, länkar och material för hållbara aktiviteter.

All time high på Folkhögskola.nu

Folkhögskola.nu hade 28,7 procent fler besökare under 2019 jämfört med året innan. Totalt besökte 536 019 unika användare sidan, vilket är rekordmånga.


Utbildningar och konferenser

Agenda 2030-utbildning

28 april arrangerar FSO en heldagsutbildning i Agenda 2030 på Alma folkhögskola i Stockholm. Föreläsare är bland andra Susanne Hedman, Lars Igeland samt Gustav Fridolin. Utbildningen är kostnadsfri men antalet platser är begränsade. Anmäl dig här via mejl.

SYV-baskurs för rektorer

Håll utkik! Under våren arrangerar FSO för första gången en baskurs för rektorer i folkhögskolans behörighetsmodell. Mer information kommer.

Folkhögskoleforum 2020

Skriv upp datumet 29 oktober i kalendern. Då hålls Folkhögskoleforum på Folkets hus i Stockholm. 


Övriga nyheter

Studiestartstödet blir kvar 2020

Riksdagen har beslutat att studiestartsstödet ska vara kvar. Anslaget för år 2020 är på 410 miljoner, vilket motsvarar 4 700 årsstudieplatser eller cirka 7 500-10 000 studerande. 

Stödmaterial - Motivera till reguljära studier

Nyttigt material från Arbetsförmedlingen för dig som arbetar med med SMF och etableringskurs.

Ta del av materialet här.

facebooktwitterhomepageinstagramyoutube

Du får det här brevet för att du arbetar på, eller på annat sätt har koppling till, någon av landets alla folkhögskolor. Vill du inte få liknande brev i framtiden? Avregistrera dig här.