Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

UTD MARS 2020

Sedan förra Up To Date har Sverige och världen förändrats radikalt och det tack vare ett virus som heter Covid-19, även kallat Corona.

Gränser mellan våra länder stänger, hotell och restauranger stänger, idrottsevenemang blir inställda, företag stänger igen för besökare och många av oss som kan, jobbar hemifrån.

Många företag har och kommer att få det tufft ekonomiskt och många anställda riskerar att bli arbetslösa.

Det är även många äldre och personer i riskgrupperna som är helt isolerade från barn, barnbarn och deras normala sociala aktiviteter.

Mycket negativa saker för detta virus med sig, men finns det några positiva effekter?

Ja, det bästa är att de allra flesta visar en medmänsklighet för våra medmänniskor i riskgrupperna.

Vi tänker till på hur vi kan hjälpa, vilket visar att det finns hopp för mänskligheten!

Företag som normalt arbetar med mässor eller hotell förbereder för fältsjukhus, medan många privatpersoner handlar åt grannen som de för en månad sedan inte sagt hej till.

Personliga möten blir istället digitala möten, vilket spar restid och mindre miljöpåverkan.

Det kommer även att medföra att vi kommer på nya effektiva arbetssätt som kommer att förbättra vår vardag och miljö. 

Som tidigare nämnt är det många äldre och riskgruppspersoner som är helt isolerade.

Ring dem, bara för att höra hur de mår, om du kan hjälpa till med något eller helt enkelt för den sociala kontaktens skull.

Det om något kan förgylla deras dag.

 

Ta hand om er!

Lars Brandt

Betalning för tillgång till obemannade tjänster & anläggningar

Öppna dörrar och styr maskiner med betalning via Swish.
Biltvätt, Offentliga toaletter, Bollautomater, Paddelcenter, Gym, solarier etc.

Ni kan styra dörrar, vändkors, speed-gates, grindar, bommar och liknande för att därmed erbjuda era kunder åtkomst till era tjänster och anläggningar. Skapa en ”Fast track” där kunder som förköpt entrébiljett kan gå förbi den ordinarie biljettkön.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från Vourity


Trådbunden porttelefoni med video från Fermax

Funderar du på att skaffa porttelefon med videofunktion? Då hjälper vi gärna till. Vi erbjuder porttelefoner med video från Fermax.

Några fördelar med Fermax produkter:
Du svarar och öppnar porten enkelt med hjälp av en väggmonterad svarsenhet som installeras innanför ytterdörren.
Portenheten finns i en mängd olika utföranden. Besökaren ringer snabbt och enkelt via en snabbvalsknapp. Ingen kostnad tillkommer för uppringningen.
Portapparaten har inbyggd kamera. Du kan välja en svarsenhet med bildskärm där du ser besökaren. Många väljer att integrera kodlås eller läsare i portapparaten för en snygg och prydlig lösning.

Kablage dras upp i fastigheten och in i varje lägenhet från portapparaten. Ska du byta ut ett gammalt porttelefonsystem kan du sänka installationskostnaden genom att använda befintligt kablage.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från Axema


Trakas digitala objektshantering

På många företag delas surfplattor, laptops och telefoner eller handscanners av flera användare. Precis som med nycklar så är det lätt att dessa lösa objekt hamnar på villovägar, vilket förutom irritation och extra kostnader kan innebära en säkerhetsrisk.

Med Trakas digitala system får du bättre översikt på var varje objekt befinner sig och vem som använt vad. Våra intelligenta förvaringsskåp som finns i olika former och storlekar för Surfplattor, Laptops, Mobiltelefoner och Handscanners tar bort behovet av manuell fördelning av dessa genom ett helt automatiserat system. Det finns alltid en fungerande och fulladdad enhet när det behövs, och i och med att alla steg loggas i systemet ökar användarnas ansvar och därmed livstiden för dina enheter. Förutom full spårbarhet för varje enhet kan varje enhet laddas och uppdateras trådlöst i skåpet. Alla användare och behörigheter styrs och administreras med Traka Web programvaran.

Källhänvisning: Text och bild från traka

Håkan Sveds

Den 9 januari 2017 började Håkan Sveds sin anställning på Göthes Säkerhet som Larm- och Säkerhetstekniker.  Håkan har sedan dess arbetat tillsamans med Mattias, Göran, Christian, Nils, Johan, Mikael och Magnus både ute på fältet och inne på kontoret. Med tiden har Håkans tjänst förändrats en del och idag är Håkan säljare / projektör av säkerhetssystem. 

-Som säljare / projektör ställs det stora krav på flexibilitet. Vi ska finnas där för kunden när de behöver oss, förklarar VD Christer Morell

Håkan är 46 år och bor i Svärdsjö tillsammans med sin sambo och tre barn. På fritiden umgås han gärna med familjen, ägnar sig åt skidåkning (både utför och på längden), samt löpning med mål att genomföra ett fjällmaraton.

Håkan har genom åren samlat på sig ovärderlig kunskap. Sedan 25 år tillbaka har han arbetat i säkerhetsbranschen med installation, driftsättning och service.


Rörmokare eller rörmockare var från början ett slangord. Yrket utvecklades sent. Först när vatten och avlopp började dras in i bostäderna i slutet av 1800-talet. Som namnet anger arbetar en rörmokare, rörläggare eller rörinstallatör med alla sorters rör. Redan för 5.000 år sedan fanns det på Kreta vattenledningar av terrakotta. De var redan då koniska i en ända för att kunna skjutas in i varandra. De äldsta metallrören, som var av koppar, har man hittat i Egypten. De är över 4.700 år gamla. Vid tiden för vår tideräknings början, i Rom och Pompeji, har man funnit varmvattenledningar till bad och termer. Då värmdes vattnet upp av ugnar, men också av varma källor. Så även detta yrke har en lång tradition.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.