Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Streamad TEATER i Coronans tid


Premiär 29 mars kl.19.00 på nätet!

Foto: Matilda Rahm

SEROTONIN  av Michel Houellebecq,
dramatisering Lucas Svensson

Florent-Claude, en djupt deprimerad byråkrat, ligger på sin hotellsäng och röker. Det är det enda hotellet i Paris där man ännu får röka på rummet. Han har lämnat sin unga, japanska flickvän utan ett ord. Han hatar henne men orkade inte göra slut. Han har sagt upp sig från sitt arbete på jordbruksdepartementet. Här, utan egentliga intressen eller ambitioner kvävs han av sin egen ensamhet. Det enda som håller liv i honom när han är på väg att dö av sorg är 10 milligram Captorix om dagen. Ett piller som kommer att göra honom impotent. Han bryr sig inte. Han tar det lilla pillret efter sitt morgonkaffe, efter tre eller fyra cigaretter. Han sätter sig upp på sängkanten.

PREMIÄREN kan ses på Kulturhuset Stadsteaterns playsida 29 mars kl. 19:00. Läs mer HÄR, eller gå direkt till Kulturhuset Stadsteaterns playsida.


Bild: Unga Klara

VITSVIT  av Athena Farrokhzad

I en rasande text fylld av uppror, kamp, motstånd och humor tecknar Athena Farrokhzad ett familjeporträtt kantat av migrationens och revolutionens erfarenheter. Vitsvit diskuterar frågor om tillhörighet, språkets våld och generationskonflikter. Det är en text som vrider och vänder på perspektiven – vi hör både barnen och de vuxna. Barnens skuld över att allt föräldrarna offrat för att skapa ett bättre liv. Föräldrarnas förväntningar på barnens framgång. Barnens skam över att behärska språket bättre än sina föräldrar. Föräldrarnas skam över att inte vara de som lär ut språket till sina barn. Barnens försök att pussla ihop skärvorna av ett förflutet för att förstå vilka de själva är.

Unga Klaras föreställning kan ses HÄR


Bild: Unga Klara

GIRLS WILL MAKE YOU BLUSH  av Åsa Lindholm

Girls will make you blush går rakt på sak, avdramatiserar, dissekerar och detaljstuderar, med humor och allvar, känslomässigt och pragmatiskt men aldrig någonsin mästrande eller förmanande. En föreställning som höjer puberteten och kvinnoblivandet till det viktigaste och mest angelägna ämne som man överhuvudtaget kan komma att tala om. Starkt, fritt och skamlöst!

Unga Klaras föreställning kan ses HÄR.


Bild: Dramaten

På nya Dramaten Play visas från och med onsdag 25/3 2020 bl a:

IDIOTEN av Fjodor Dostojevskij, dramatisering och regi Mattias Andersson, från 2016.
LIV STRÖMQUIST TÄNKER PÅ DIG! av Liv Strömquist, i regi av Ada Berger, Unga Dramaten, från 2014.
MORMORS SVARTA ÖGON av och med Tanja Lorentzon, i regi av Lotta Telje, från 2010.
SUFFLÖREN av och med Andreas T. Olsson, regiöga/vän i salongen Gösta Ekman, från 2013.


Bild: Folkteatern Göteborg

Att se fram emot:

URGENT DRAMA på Folkteatern i Göteborg, med bidrag från dramatiker som Alejandro Leiva Wenger från Sverige, Andrew Sheridan från Storbritannien, Alfian bin Sa'at från Singapore och Maja Zade från Tyskland.

Läs mer HÄR


Vill du läsa manus? Eller vill du ha andra lästips?

Skriv gärna till oss!

Berit, Lena, Franka & Sara


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/+46 (0)8 411 80 85, E-post:info@colombine.se, Hemsida: www.colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.