Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Framtidens säkerhetssystem

Hur ser framtidens säkerhetssystem ut?

Kommer det traditionella säkerhetssystem att helt försvinna?

Ja, det finns många frågor kring framtidens säkerhetssystem, men helt klart är att utvecklingen går fort och jag tror att det kommer att gå ännu fortare kommande 10 år.

Memoori har släppt sin globala rapport som ger en bild av läget och utvecklingen på den globala marknaden inom säkerhet mellan åren 2019 till 2024.

I den kan man läsa att omsättningen på videobevakningsprodukter kommer att fördubblas mellan åren 2019 till 2024.

10% av den omsättningen kommer att vara AI-analysprogram!

Kamerorna kommer med inbäddad videoanalys (rörelse-, ansikts- och objektsdetektering), vilket gör att bilddata kan analyseras direkt vid inspelning och man kan då minska överföring av video och data till server.

Man ser också att IP-kameror kommer att användas som sensorer i kommersiella- och industribyggnader.

Gällande passerkontroll så är de största trenderna IT-fiering, mobilitet och ansiktsigenkänning.

Tillverkarna av passersystem, ser i större grad att kunderna efterfrågar smartphones för passerkontroll för att få högre mobilitet och flexibilitet, men även biometri, ansiktsigenkänning och fingeravtrycksigenkänning, kommer starkt och väntas få en tillväxtpeak under kommande år.

Det är en spännande utveckling som vi står inför!

Vill Ni diskutera säkerhet med oss på Göthes Säkerhet är Ni hjärtligt välkomna in!

Jag önskar Er alla trevlig läsning!

Lars Brandt

SSF 1078 och SS-EN 1627 - Inbrottsskyddande dörrar

Redan på tidigt 1980-tal publicerades de första svenska normerna/standarderna för inbrottsskyddande dörrar och godkänd låsenhet.

I SSF 200, Regler för inbrottsskydd – Byggnader och lokaler finns det tre skyddsklasser, Skyddsklass 1, 2 och 3.

SSF 200 har sitt ursprung inom försäkring men tillämpas av flera andra aktörer när det gäller inbrottsskydd. Skyddsklasserna i SSF 200 omfattar hela byggnaden eller lokalens skalskydd och refererar till olika produktstandarder och normer beroende på typ av inbrottsskyddande produkt, t.ex. dörr, fönster, lås etc. Krav på inbrottsskydd enligt skyddsklass i SSF 200 är idag det vanligaste kravet vid till exempel upphandlingar.

I SSF 200 redovisas kraven för inbrottsskyddande dörrar i de olika skyddsklasserna samt att de då även ska vara försedda med minst en godkänd låsenhet enligt SSF 3522.

Anm. I FTR 200 – Svensk Försäkringstekniska rekommendation anges relationen mellan en inbrottsskyddande dörr och SSF 3522 – Godkänd låsenhet.

Kravställare som tex försäkringsbolag, myndigheter eller andra aktörer refererar till SSF 200 och de 3 olika skyddsklasserna beroende på vilket inbrottsskydd som krävs.

I SSF 200 är förhållandet mellan skyddsklass och inbrottsskyddande dörr redovisat i en tabell enligt:

Källhänvisning: Text & tabell från SSF & SEM Group

iLOQ S50 är nu fullt kompatibel med iPhone

I och med att Apple öppnade upp sin NFC (near field communication) för tredjeparts leverantörer i sitt senaste operativsystem iOS 13, så är det nu ännu lättare att använda iLOQ S50 med mobiltelefoner.

NFC är hjärtat i iLOQ S50-produktfamiljen. Den nödvändiga energin som behövs i ett iLOQ S50-lås för att bekräfta behörigheter och öppna låset, skapas med ett NFC-fält från nyckeln. I detta fall är nyckeln en smartphone. Tack vare Apples beslut är iLOQ S50 nu fullt tillgängligt för både Android- och Apple-telefonanvändare.

iLOQ S50 erbjuder oslagbara fördelar för service-, underhålls- och fastighetsförvaltare i till exempel service-, energi- och telekomföretag. iLOQs lösning tar bort problem och säkerhetsrisker relaterade till fysiska nycklar. Behörigheter till lås kan omedelbart delas via Internet / mobilnätet och enkelt hanteras med en molnbaserad, säker mjukvara.

Inga batterier eller kablar behövs, vilket förenklar installation i förhållande till att behöva dra kabel till låsen, och det finns inget nyckelhål, vilket gör produkten underhållsfri. Detta innebär enorma besparingar i underhåll och kostnader – särskilt fördelaktigt när det finns många fastigheter och ett stort antal lås på till exempel avlägsna platser. Det korta läsavståndet gör tekniken säker, och pålitlig drift garanteras även under strömavbrott.

Du kan lära dig mer om iLOQ S50-lösningen för delning av behörigheter med mobiltelefon på iLOQs websida.

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från iLOQ


UDR-Plus, Dörrlarm

 

Kompakt allt-i-ett-dörrlarm för alla typer utrymningsdörrar, dörrar till gymnastiksalar osv. Inbyggd sirén och varningssignal samt försedd med orange blixtljus. Många inställningsmöjligheter gör att du kan anpassa funktionerna till olika ändamål. UDR-Plus är en vidareutveckling av tidigare UDR, med nya och förbättrade funktioner: Ställbar volym på siren och varningssignal, förbikoppling och låsöppning kan göras via kodlås med endast en reläutgång, enkel återställning med behörig kod eller kort.

Läs mer om Axema dörrlarm i nedanstående länk. Övriga frågor besvaras av Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från Axema


Elektromagnet med inbyggd radiomottagare

CDVI presenterar en serie med elektromagneter med inbyggda radiomottagare.

Elektromagneterna finns med en hållkraft på 300kg, 400kg och 500kg och till varje elektromagnet kan 10 stycken radiosändare läsas in.

Sändarna till elektromagneterna har en radioräckvidd på 250 meter i fri sikt.

VR5

Elektromagnet med inbyggd radiomottagare, hållkraft 500 kg.

 • Elektromagnet med inbyggd radiomottagare
 • Hållkraft: 500 kg 
 • Radiosändare ingår
 • Lagrar upp till 10 olika sändare
 • Omvänd funktion

Lär mer>>

VR4

Elektromagnet med inbyggd radiomottagare, hållkraft 400 kg.

 • Elektromagnet med inbyggd radiomottagare
 • Hållkraft: 400 kg 
 • Radiosändare ingår
 • Lagrar upp till 10 olika sändare
 • Omvänd funktion

Läs mer>>

VR3

Elektromagnet med inbyggd radiomottagare, hållkraft 300 kg

 • Elektromagnet med inbyggd radiomottagare
 • Hållkraft: 300 kg 
 • Radiosändare ingår
 • Lagrar upp till 10 olika sändare
 • Omvänd funktion

Läs mer>>

RTA1Y

Radiosändare med en knapp, gul

 • 1 kanal
 • Räckvidd upp till 250 m
 • Kryptering:  KeeLoq® Rolling Code
 • Ergonomisk design
 • Passar till vägghållare SESMT03
 • Batteri: L1028 - 12V

Läs mer>>

Om du tror att denna lösning kan vara rätt för er så berättar vi gärna mer. Du når oss lätt på 010 - 483 40 60.

Källhänvisning: Text och bild från CDVI

Per-Åke Johansson kom in i låssmedsbranschen 1982 direkt efter grundskolan. Då hette orten Sandviken och företaget Gästrike Lås som startades upp av Per-Åkes pappa och sedermera såldes till Göthes år 2001. 2014 såldes Gästrike Lås till Låstjänst Alarm och Per-Åke fick en ny arbetsgivare under tre år. 

Våren 2017 började Per-Åke återigen på Göthes Säkerhet och nu på plats både i Falun och Leksand där Göthes Säkerhet har bemanning två eftermiddagar i veckan.

Per-Åke är främst inne men gör också en del arbeten ute hos kunderna. De två eftermiddagar han spenderar i Leksand är tisdag och torsdag och då han är han stationerad på Järnavägen 11 hos AB Karl Hedin. 

På frågan om var Per-Åke ser företaget inom fem år så tror han att det kommer att finnas på fler orter och fortsätter med att beskriva elektroniken som både en utmaning och möjlighet. 

Utanför jobbet har Per-Åke ett stort hockeyintresse där han följer Leksands IF. Förutom hockeyn står motorsport, familj och vänner högt på agendan. 


Tack för din medverkan på ON / OFF ICE

Ett stort tack till alla som tog sig tid att komma till vår mötesarena ON ICE 2020. Utan er medverkan hade det inte blivit så bra som det blev. Hoppas att få se er igen nästa år!


Järnhandeln är ingen modern förseelse. Den bör ha funnits ända sedan de första verktygen av flintsten byttes mot någon annan vara. Tidigt uppstod ”fabriker” som tillverkade verktyg för försäljning. Man har funnit platser med så mycket flintavfall att det måste ha rört sig om en ganska storskalig produktion. Likaså har man här hittat verktyg som kommer från sydligare länder. Den svenska järnhandeln, som fristående affär, fanns redan i mitten av 1600-talet. Sortimentet bestod av en mängd olika varor. Beslag, spik och skruv fanns i lådor med prov på innehållet fastsatt på framsidan. Ett besök i en järnhandel var något extra, i synnerhet om man var tekniskt intresserad. Vissa järnhandlare tillhandahöll också Meccanon i olika storlekar, vilket nog påverkade många pojkar i val av framtida yrke.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.