Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Nya roterande filar siktar in sig på krävande applikationer

Dormer Pramet har utökat sitt program med hårdmetallfilar med nya verktyg för bearbetning av superlegeringar och för borttagning av avbrutna bultar.

Filarna för superlegeringar har utformats för att kunna klara de mest krävande jobben i nickel-och titanlegeringar. Filarna för superlegeringar har utformats för att kunna klara de mest krävande jobben i nickel-och titanlegeringar.

Filarna som är avsedda för legeringar kallas AS och har en avancerad skärgeometri, som ger en effektiv och smidig avverkning med hög ytkvalitet på detaljen. Det gör filarna idealiska för gradning och fasning inom reparation och underhåll, rymd och flygindustri och kraftverksindustrin.

AS-filarna finns i nio olika former och arbetar med hög avverkningsgrad och de finns i ett nytt set, P8006 i de olika utförandena. 
Dormer Pramet har även lanserat en ny serie filar speciellt framtagna för att förbereda ytan på en avbruten bult innan borttagning, utan att skada gängan i detaljen.
Filarna finns i två varianter, båda är cylindriska, varav den ena har en plan ände och den andra har försänkningsskär med 150° vinkel. Filarna finns i en mängd diametrar och längder för att klara olika gängdimensioner.
En speciellt utvecklad skärgeometri underlättar filning i hårda skruvmaterial och ger bra förutsättningar för att sedan borra i centrum av skruven eller bulten.
De nya filarna utgör ett bra komplement till Dormer Pramets existerande sortiment av roterande filar för stål, rostfritt, icke-järnmetaller, plaster, glasfiber, kompositer, mm.

Hela Dormer Pramets sortiment kan rådgöras och beställas via Göthes Teknik. För specifika frågor eller beställning ring oss gärna på 010 - 483 40 80


Aggressiv bearbetning och tuffa tag - vi har produkterna som löser dina kylvätskeproblem!

Bearbetning av metall bjuder på olika typer av utmaningar. I takt med ökade krav på produktivitet blir det avgörande att alla yttre parametrar fungerar exakt och gör sitt jobb. Det gäller inte minst inom området kylvätska. Större avverkningstakt genom högre spindelhastigheter ökar behovet av exakt och tillräcklig tillförsel av kylvätska. Högre spoltryck ställer nya krav på utrustningen. Vi har produkterna som klarar upp till 100 Bar och som behövs för att lösa utmaningar inom området.

Med marknadsledande fabrikat som säkerställer att du alltid får högsta kvalitet. Kontakta Göthes Teknik på 010 483 40 80 för mer information.

Schweiziska Piranha är specialiserade på kylvätskemunstycken i eloxerad högvärdig aluminium. De klarar höga tryck och ger en otroligt stabil och flexibel lösning.

 

Segmenten låses med stabila kulleder och låsmuttrar samt O-ring, höga toleranser vid tillverkningen gör att glapp inte förekommer.

Med Piranha bygger man enkelt upp kylvätskelösningar med hög komplexitet. Låg vikt och mycket stabila delar som tål långa arbetspass med bibehållen inställning.

Källhänvisning: Text och bild från Partille Tool

Inbjudan till grundutbildning i skärande bearbetning, Sandviken

Nu erbjuder Sandvik Coromant en kostnadsfri grundutbildning i skärande bearbetning. Utbildningen genomförs i Sandviken i deras Sandvik Coromant Center och det finns 2st datum att välja mellan.

Upptäck hur du kan öka er produktivitet och sänka kostnaderna! Förbättra dina kunskaper inom skärande bearbetning med hjälp av vår utbildning. Delta i kursen Metal Cutting Application i Sandviken.  Datum:  2020-05-05,  2020-10-06. 

Registrera dig genom att klicka på nedan datum. Först till kvarn principen gäller. 

Metal Cutting Application
En grundutbildning i skärande bearbetning i vårt Sandvik Coromant Center i Sandviken.
Dagen börjar 09:00 och slutar 16:00. Däremellan hinner vi gå igenom grunder & definitioner, svarvning, spår & avstickning, indexerbar fräsning, solid fräsning och borrning samt CoroPlus®. I varje verktygsområde beskriver vi utmaningar, förslitningar, applikationstips och verktygsval. Vi bjuder på lunch och fika under dagen.

  • Datum: 2020-05-05, 2020-10-06
  • Plats: Sandviken
  • Språk: Svenska
  • Pris: Under 2020 erbjuder vi utbildningen kostnadsfritt till våra kunder, motsvarande ett värde av 4 770 SEK per deltagare

Träffa Renishaw, Sandvik AMT och Sandvik Coromant på din hemmaplan!

Har du råd att inte bli mer effektiv?
Tillsammans tittar vi på lösningar inom digitalisering och automatisering, hur vi kan arbeta tillsammans genom produktionsflödet för att nå maximalt resultat. På vår avslutande anhalt i Sandviken, visar vi även samtliga produkter och lösningar i praktiska demonstrationer, samt besöker vi Sandvik Additive Manufacturing för att titta på additiv tillverkning (OBS! Begränsat antal platser)

>  Läs mer och anmäl dig här


Planerar ni att köpa en ny maskin?

Innan du köper en ny maskin kan du spara mycket tid och pengar genom att dra nytta av våra expertråd som anpassas till din speciella situation. Vi hjälper dig med dina behov och att identifiera nya möjligheter som din maskininvestering kan medföra. Genom att ta rätt beslut redan från början kan du maximera avkastningen på investeringen avsevärt.

> Rätt verktyg för snabbare avkastning


Järnhandeln är ingen modern förseelse. Den bör ha funnits ända sedan de första verktygen av flintsten byttes mot någon annan vara. Tidigt uppstod ”fabriker” som tillverkade verktyg för försäljning. Man har funnit platser med så mycket flintavfall att det måste ha rört sig om en ganska storskalig produktion. Likaså har man här hittat verktyg som kommer från sydligare länder. Den svenska järnhandeln, som fristående affär, fanns redan i mitten av 1600-talet. Sortimentet bestod av en mängd olika varor. Beslag, spik och skruv fanns i lådor med prov på innehållet fastsatt på framsidan. Ett besök i en järnhandel var något extra, i synnerhet om man var tekniskt intresserad. Vissa järnhandlare tillhandahöll också Meccanon i olika storlekar, vilket nog påverkade många pojkar i val av framtida yrke.

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.