Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FEBRUARI 2020

Har den varma vintern påverkat maskarna?

Maskäggen kräver värme för att kläckas så normalt sprids i stort sett ingen smitta på markerna under vintern. Men hur blir det när det inte är någon riktig kyla? Kommer smittan börja spridas tidigare på många håll i år när vi haft så varm vinter? Det är svårt att svara på och det beror lite på hur det ser ut närmsta tiden framöver, men det kan nog vara en bra idé att ganska tidigt ta reda på hur mycket parasiter hästarna har!

Det viktigaste är att markerna inte hinner smittas med stora blodmaskar. På de hästar som inte avmaskades i höstas är det dags göra odling för att ta reda på om dom är smittade. Om du följer ett behandlingsprogram för att bli av med stora blodmaskar på markerna är det av stort värde att se till att inte ny smitta hinner spridas. Då kan du i så fall kan bli tvungen att börja om programmet.

Läs mer här om stora blodmaskar och hur du ska göra om du har oturen att få markerna smittade.

 


Vill du veta mer om mask?

Så här kan det se ut när vi letar efter larver från  stora blodmasken

Stora blodmasken är hästens farligaste parasit. Har man otur att drabbas så handlar det inte bara om den häst som påvisat smitta utan då gäller det att få markerna rena, vilket berör alla hästarna som både går och har gått på dom smittade markerna.

Här kan du läsa mer om STORA BLODMASKEN (Strongylus vulgaris)

 

Gothenburg Horse show

Var du i Göteborg? Det var inte vi.... Men för att ni inte ska gå miste om dom bra priserna vi brukar ha på mässan så kör vi MÄSSPRIS I WEBB-BUTIKEN! Det gör vi t.o.m. den 27/2, så än är det inte för sent trots att Eurohorse är över! Beställ som vanligt på  maskkontroll.se. 

ANALYSER


Vilka analyser ska jag välja?

Det finns en mängd olika analyser, hur vet man vilken man ska välja? Här kan du få hjälp och vägledning!


PRODUKTER

Du vet väl att vi även säljer en del hästprodukter?

Framförallt har vi inriktat oss på veterinärvårdsprodukter som inte alltid är så lätta att få tag i. Ladda upp förrådet så att det du behöver finns hemma när olyckan är framme.


MÅNADENS PRODUKTTIPS!

Den varma och blöta vintern har gjort hovarna mjuka vilket bäddar för hovbölder. Använd NAF Rock Hard som är hovförstärkande i förebyggande syfte. Dyker det trots allt upp hovbölder så hjälper Animalintex poultice till att dra ut dom. Animalintex poultice kan även användas vid sträckningar, svullnader, slag och sår. Behöver du sedan ett skydd över ett hovförband så kan du ha hjälp av Poultice Boot.

ANIMALINTEX POULTICE

NAF ROCK HARD

POULTICE BOOT


Equippo lab samarbetar med FirstVet

FirstVet kan efter videosamtal med häst och djurägare, förskriva avmaskningsmedel baserat på hästens ålder, tidigare utförda behandlingar, smittryck, betes-rutiner samt individuellt resultat av träckprov som bifogas vid bokning.


Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

Tel. 0171-14 22 00

org.nr 556774-6531

info@maskkontroll.se

Följ oss på facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.