Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ser du digitaliseringens möjligheter?

Många företag är intresserade av att utveckla sin verksamhet genom digitalisering. Företag kan få stöttning i arbete med digitalisering. ALMI och Google erbjuder exempelvis onlinekurser utan kostnader via Digitalakademin.

ALMI:s Kontaktperson om digitalisering är christoffer.nordstrom@almi.se

Region Örebro län erbjuder stöd för digitalisering för ökad konkurrenskraft hos företag. Företag med 2-49 anställda kan erhålla 50% av kostnader och i intervallet 50 000-200 000 kr för att starta en digitaliseringsresa.

Kontakt på regionen är niklas.hallden@regionorebrolan.se


Sälja eller köpa företag?

Sista chansen!

Onsdagen den 26 februari kl. 16.00-18.30 arrangeras ett kunskapsseminarium på Kumla hotell om att ”Sälja eller köpa företag”.

Almi ansvarar för seminariet tillsammans med Handelsbanken, Nolérs, Företagarna, Coompanion och Kumla kommun.

Anmälan sker till Almi på www.almi.se/kalendarium

Välkommen!


Från Kvarntorp...

...kan vi rapportera att Gustaf & Magnus Bygg AB sedan 2018 håller till på Mexivägen 5.

Företaget bygger väggelement inomhus men de genomför även andra byggnationer, bland annat i Kvarntorp.

I fastigheten på Mexivägen har de även uthyrt till företaget Sandblästring AB Örebro som blästrar och målar, samt till Göran´s Lyft & Frakt som kommer från Sköllersta.


Forma Kumla

Forma Kumla är ett gym och friskvårdscenter som ligger på Viagatan i Kumla, i den före detta brandstationen.

I slutet av förra året investerade företaget en hel del i ny utrustning, bland annat trappmaskin och lyftarpodium. I lokalerna har man också iordningställt en ny yogastudio, berättar ansvarige Christofer Gustafsson.

Nästa Promotionfrukost, onsdagen den 4 mars, är hos Forma och vi kommer att ha möjligheter att på plats få se företagets satsningar. Hoppas vi ses!


Upphandlingar

Kumla kommun köper varor och tjänster för cirka 500 miljoner kronor. Årligen genomför vi mellan 25 och 30 upphandlingar och i år kommer bland annat vägbeläggning, inkassotjänster och måleritjänster att annoneras.

För mer information om pågående upphandlingar kolla här.

Kalender

 

Promotionfrukost
4 mars kl. 7.30, Forma Gym på Viagatan 9

Christofer informerar om Forma´s vision och mål samt visar runt i lokalerna.

Hoppas vi ses!


Hardmo från Hardemo

Bild från Kumla kommuns bildarkiv

Werner Hardmo från Hardemo i Kumla kommun är med 22 världsrekord den svensk som satt flest världsrekord godkända av Internationella Friidrottsförbundet. Trots detta är Werner okänd för många.

Werner föddes 1917 i Hardemo. Som ung hette han Pettersson men tog sig sedan efternamnet efter hemorten. Werner var aktiv gångare på 1930- och 40-talen och var i sin absoluta toppform under krigsåren 1942-1945. Tyvärr genomfördes inga internationella mästerskap under dessa år och 1948 deltog han i OS men utan att lyckas.

Werner är inskriven i svensk sporthistoria, bland hans världsrekord kan särskilt omnämnas det på 5 000 meter gång från 1945 som stod sig i hela 27 år fram till 1972!

 

Bild från Kumla kommuns bildarkiv

Efter idrottskarriären var Werner livsmedelshandlare i Kumla, både som anställd och med egen butik. Hardmo´s livs låg på Köpmangatan i Kumla, där idag ”En annan trafikskola” huserar.

2010 avled Werner, då vid en ålder av 93 år. Kumla kommun, Torget 1, 692 80 Kumla
019-58 80 00
, servicecenter@kumla.se 

Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.