Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Hammarö kommun gällande Näringsliv Hammarö kommun

Nyhetsbrev feb 2020


I Skrivande stund sitter jag i Sunne och solen värmer och fågelsång hörs i bakgrunden, det känns som vår och det har det gjort länge. Det känns långt ifrån vara mitt i vintertid.

 

Fakta och känsla är inte alltid överensstämmande.

Jag sitter och gör slutrapport inom Match2Job, kompetensförsörjningsprojekt och fakta visar att det gått bättre än det förväntade och den samverkan vi satte med olika parter under projekttiden har under granskning visat fungerat än bättre än vad vi som projektledare upplevt i alla led.

Fakta är att 290 deltagare har gått och går i utbildning kopplat till att det började med en arbetsgivare som efterfrågade kompetens, arbetstagare som de efterfrågade och som inte fanns utefter den kompetens som efterfrågades.  82% har klarat hela utbildningen och fått betyg i alla ämnena. Av de som klarat utbildningen har 87% gått ut i arbete eller fortsatta studier.

Varmt välkommen till  Karlstad CCC den 10 mars, anmäl dig senast den 3 mars via länken i inbjudan eller  Anmäl dig här

Praoa en dag 

I tidigare Näringslivsnytt har jag efterlyst att få komma ut och ”praoa” på företag. Linda Take VD Mericon nappade och i mars ska jag dit! Ska bli fantastiskt kul och lärorikt.

Varma hälsningar

Annika Axelsson

Näringslivsansvarig Hammarö  Kommun


Varmt välkommen till företagsfrukost!

Vi träffas i Kommunhuset, Nämndrummet den 17 mars 7.30 med enklare frukost och kl 08.00 börjar mötet. Kom och träffa Anders Lindberg från Hammarö Stadsnät och Lena Norén IT-chef Hammarö kommun -  Bästa bredbandet till alla som verkar och bor i Hammarö kommun. 

 

Begränsat med platser, max 20 Anmäl dig här senast 6 mars.


Lillängshamnen

Vänersamverkan och Vänerveckan

 

Vänerveckan är 22 aug – 30 aug och då kommer olika aktiviteter att ske, kanske vill ni vara delaktiga i vår kommun? Den samordnas av Vänersamarbetet som vi 13 kommunerna som finns runt Vänern är medlemmar i.

Vänerveckan har gemensamt att de olika aktiviteterna som ordnas har koppling till Vänern på något sätt Här kan ni samverka, medverka och ordna något eget eller tillsammans med andra. Syftet med Vänerveckan är att skapa kännedom och engagemang för ett hållbart nyttjande av Vänerns resurser och ledord är: Uppleva – Spänning – Kunskap

Planering med olika aktiviteter vid Mörudden tillsammans med flera olika aktörer är redan på gång!

Hör av dig till Annika Axelsson om du vill veta mer eller har frågor. 


På hammao.se kan du läsa mer om vårt näringsliv och tidigare träffar.

Fastighetsägare se hit

Vi har efterfrågningar från företag som vill etablera sig här i varierande storlek. Vi skulle vilja komma i kontakt med er för att kunna samverka tillsammans. Likaså uppmana er att ni lägger upp lediga objekt på Objektvision www.objektvision.se. Vi inom Karlstad Business Region har i vårt uppdrag att kunna hjälpa företag inom hela regionen. Läs gärna mer på www.karlstadbusinessregion.se 

Följ oss på:

facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.